keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Brunssi

Vanha ystävä vuosien takaa ilmoitti tulevansa Perniöön. Onni onnettomuudessa, että lopetin valvomiset jo päivää ennen. Nopealla aikataululla pari ideaa kehiin ja brunssia, kaveri kun tuli verikokeille ja olisi takuulla erittäin nälkäinen klo 10 jälkeen kun pääsisi paikalle.

Juures-leipäsalaatti

Nauriita
Lanttua
Juuriselleriä

yhteensä reilu kilo

Kuutioi juurekset, sivele päälle puolisen desiä oliiviöljyä, hunajaa ja pizzamaustetta (oreganoa), laita uunivuokaan ja paahda uunissa 200°C joku puolisen tuntia. Kaada laakean vadin pohjalle.

Juuresten ollessa uunissa leikkaa tukevasta maalaisleivästä (mielellään pari päivää vanhasta) reiluja viipaleita, kuutioi ne reilusti. Kaada kulhoon öljyä, sipulimaustetta (itselläni rouhittua kuivasipulia), tilkka balsamicoa, pari pyörätystä pippuria myllystä ja kierittele leipäpalat seoksessa. Levitä uunipellille harvakseltaan ja heitä samaan kuumaan uuniin kunnes ovat vähän rapsakoita.

Huuhtele purkillinen pitkiä vihreitä papuja (tölkistä) ja kapriksia. Kaada ne juuresten päälle. Leikkaa Mozzarellaa kuutioiksi tai käytä valmiita pikkupalloja ja levitä niitäkin salaattipohjalle, revi kunnon kourallinen rucolaa vielä kyytipojaksi. Päälle vielä leipäkuutiot, kevyt sekoitus ja se on siinä.

Tuohon varmasti sopisi hienosti esim. broilerinfileet kyytipojaksi ja voitaisiin puhua koko ateriasta.

****
Meillä oli leipää, croissantteja, levitteitä, muita päällisiä, vähän savukalaa ja hassut mangosmoothiet pulloissa. Ja riittävästi hyvää vahvaa kahvia!! Kelpasi!!


****
Puoli päivää meni iloisesti hölöttäessä ja maailmaa parantaessa. 
Ja hittolainen, kun auto lähti alamäkeen, poikkesin keittiössä ja tajusin, että jääkaapin alla on lätäkkö. 
Jääkaappi on siis vuodelta 1999, alkuperäisen remontin aikana hankittu. Sitä on tekohengitetty jo pari vuotta. Koska siellä on takaseinässä pieni reikä, minne kondenssivesi valuu, reikään kertyy jotain merkillistä limaa joka tukkii sen, ja niin vesi valuu sitten hyllyä pitkin lattialle.
Sain tarpeekseni. Piippurassilla sitä on rassattu ja se toimii aina hetken. Mutta ehkä 16 vuotta vanha kone saa jo luvan kanssa siirtyä eläkkeelle....

Tänään marssin paikalliseen kauppaan. (Uskomatonta sinänsä, että Perniöstä löytyy erittäin hyvä ja laadukas, kohtuullisen isokin, kodinkonekauppa....)
Annoin vaadittavat speksit (60cm uunin pelti mahduttava kaappiin, mahdollisimman vähäkulutuksinen, valkoinen ja tietenkin puoli-ilmainen) joista tuon ensin mainitun vuoksi hirveän montaa vaihtoehtoa ei ollut. Ehkä vartin hiplasin ja kyselin, tein päätöksen ja siirryimme tiskille. 
Päätin vaihtaa myös kaappipakastimen, koska se on samaa vuosimallia ja vilkuttelee nykyään yhtenään kun tahtoo lämmetä liikaa. Lisäksi meillä on tarve koiranruokapakastimelle ulkovarastoon, joten sinne se vielä kelpaisi.

Myyjä etsi hintoja, kertoi ne ja kertoi lisäksi mitä hän meiltä pyytää. Hintaan luonnollisesti kuuluu kotiinkuljetus ja vanhan poisvienti. Yhteishinta oli ehkä puolet ovh:sta. Muut myyntiehdot olivat "maksa sitten kun jaksat, laitan laskun ja muistat vaan käyttää samaa viitenumeroa". Että jos ei 50 euroa pienempää kerralla... 

Arvatkaa miksi käyn paikallisessa?   =D

Ja tunnin päästä keittiössä hurisee uusi kaappi. Ai että. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen peruspäivän plussat ja miinukset

Onhan näitä haasteita, joihin on pakko tarttua. Tämä on viime viikolta. TIISTAI - erittäin huonosti valvottu yö Mies tulee iltavuorossa töis...