maanantai 29. kesäkuuta 2015

Pari smoothie-ideaa

Keväällä hankittu blenderi on edelleen ehkä yksi suosikki-keittiökoneistani. Naapurin Minna on vegaani ja jakaa omassa blogissaan mielenkiintoisia vinkkejä ja ohjeita, joten itse nappasin niistä yhden toteutukseen - ja vaikka tapani mukaan en noudatakaan ohjetta pilkulleen, vähän sinnepäin kuitenkin.

Vihersmoothie kahdelle

omena
muutama varsi varsiselleriä
pari kourallista pinaattia
n. 400ml vettä
chia-siemeniä
(ropsaus chlorella-jauhetta)
pari puserrusta mehua lime/sitruunamehupullosta

Omena ja selleri pilkottuna, muut vaan "pinoon" kannuun ja muutama tukeva pyöräytys ja jääkaappiin tekeytymään yön yli. Itsehän en syö aamupalaa kotona ennen aamuvuoroa, mutta tämä pitää kivasti nälkää pois siihen asti, että siinä 8-9 välillä syön töissä rahkan.

Tätä modasin niin, että jätin sellerin pois ja laitoin tilalle fenkolia. Kaipaamani lakritsinmaku ei tosin tullut esille, ennemminkin oli aika mautonta. Höh!
Tytöt ei tykkää selleristä, joten tää on ollut aikuisten juttu aamuisin.
Chia-siemenet ja chlorella-jauhe tekee hyvää vatsalle.


Ruokaisampi rahkasmoothie kahdelle

omena
400g rahkaa
2-3 dl omena-vaniljasoppaa (Valion kausimaku-keitto)
chia-siemenet taas


HUOM! Chiat pitää tosiaan turvottaa ennen nauttimista. Nämä tarvii näin ollen tehdä hyvissä ajoin. Itse teen illalla niin ei tarvi aamulla nähdä vaivaa eikä toisaalta käyttää konetta kun tytöt vielä nukkuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen peruspäivän plussat ja miinukset

Onhan näitä haasteita, joihin on pakko tarttua. Tämä on viime viikolta. TIISTAI - erittäin huonosti valvottu yö Mies tulee iltavuorossa töis...