tiistai 18. elokuuta 2015

Pantry

Jenkkilässä kaikilla on hirmuiset ruokavarastot. Sanon hirmuiset ja tarkoitan sitä kirjaimellisesti. Kaikille siskoilla oli mm. kymmeniä (!!) kiloja sokeria, jauhoja, säilykkeitä yms. pitkään säilyvää ns. kylmässä varastossa. Tiedä sitten varustautuvatko maailmansotaan vai mihin, muistan vaan, että se oli tapana. Mekin syötiin muinoin jotain säilykkeitä, joiden päiväys alkoi tulla tälle vuodelle (hah!) ja niiden tilalle hankittiin uutta.
Siellä oli lähes joka talossa myös ihana komero, miksi sen kääntäisi, siis pantry. "Kaappi", vähän kuin meidän vaatehuone, jossa oli jemma kaikille ruokatarvikkeille. Itsehän olin asian unohtanut ja kun sen ensimmäistä kertaa näin, ihastuin taas, ja samoin teki Pasi.
Erityisesti Pennyn pantry teki vaikutuksen: sinne mahtuu ihanasti ihan kaikkea. Ja vielä vähän. Joten kun kotiin päästiin, heitin idean ilmoille, että josko meille sellaisen voisi tehdä, paikka kun periaatteessa on olemassa, vaatii vaan vähän pohdintaa minne kamat siitä nurkasta sijoitetaan.....


Pakastin on pois, kaapit vielä sijoillaan.


Tuossa miehessä parasta on sen innostuvuus ja se, että sitten alkaa tapahtua. Eipä kestänyt kauaa kun pakastin seisoi keskellä olkkaria ja kaapit oli irrotettu. Ja voila: mulla on pantryn paikka valmiina. Se oli vielä huikeampi kuin alunperin muistin, tilaa on nimittäin korkeussuunnassa kattoon saakka ja meillä asuinkerroksen korkeus ei ole vaatimaton.

Kämppä on toki ollut vaihteeksi kuin ryssän kaatopaikka kun kaikenlaista kamaa olosuhteiden pakosta on pitkin keittiön ja olkkarin pöytää, ei tarvi meinaan hesaria levitää minnekään muualle kuin lattialle....

Mutta eilen saatiin hyllyt paikalleen ja sapuskat alustavasti sijoitettua paikkaansa. Vielä tarvitaan vähän ämpäreitä, säilytyskoreja yms kamaa jolla nuo pienemmät kamat saadaan pysymään kurissa, ja sitten vaan ankaraa käyttöä. Vasta sen myötä sitten oppii missä minkäkin kaman on järkevää olla. Liukuovet siihen laitetaan eteen, niiden hankinta on listalla.


Koska kolosta poistettiin pakastin, jonka tahdon pitää asuintiloissa, se tietää nyt sitten keittiöremppaa muulle keittiölle. Tosin varsinaiseen keittiöön ei kosketa, vaan sijoitellaan kamat uudelleen tähän ruokahuoneen puolelle. Huh! Onhan tää taas homma mutta ihan hauskaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen peruspäivän plussat ja miinukset

Onhan näitä haasteita, joihin on pakko tarttua. Tämä on viime viikolta. TIISTAI - erittäin huonosti valvottu yö Mies tulee iltavuorossa töis...