maanantai 10. elokuuta 2015

Myöhäinen lounas

Eiliseen palatakseni: kaikki vanhemmat siis kutsuttiin syömään, Pasi askarteli noista tuhansista kuvista jonkunmoisen koosteen (muutama kymmen...) ja elettiin taas kerran reissu läpi. Ruoka oli jenkkityyliin sama mitä syötiin siellä viimeisenä päivänä.

Hain torstaina possunroikaleen Perniön lihasta ja heitin sen marinoitumaan liemeen: 0,5 l cokista, reilu rkl Sambal Oelekia, soijaa, sipulijauhetta, pippuria ja loraus nestemäistä savua, terveisin Smith's (bbq-kastike käy kun otsikossa lukee jotain ja hickory... meillä tykätään savusta). Nasu pötkötteli liemessä to-illasta eteenpäin, lauantaina se nostettiin pöydälle lämpiämään joskus 14 aikaan ja Pasi oli heittänyt sen uuniin illalla nukkumaan mennessä. Asteita ei ollut kuin karvan päälle sata ja siellä nasukka paistui reilut 14 tuntia nahka/läski ylöspäin. Melkoisen pehmeää oli kun vihdoin otettiin esille ja kuorittiin ylimääräiset läsät päältä... NAM!
Kaverina potut omasta maasta, rakuunaporkkanat ja maissia. Tietenkin vihreä salaatti kaupan päälle.

Olipa rattoisaa. Seura oli erinomaista, jutut lensi ja kaikille maistui. Jälkkärin jälkeen Pasi kierrätti kuvat telkkarista ja keitettiin kahvit. Anoppi oli tuonut taivaallisen mustikka-britan ja itse olin veivannut vielä juustokakun (vanilja) ja sille siirappikastikkeen (lime-sitruuna) joten kahvin kanssa siirryttiin terassille nautiskelemaan ja hikoilemaan.

****
Meillä alkanee jossain kohtaa TAAS keittiöremppa. Vaari ja Pasi sitä jo vähän mittaili....  otetaan vastaan vinkkejä minne sijoitan pakastimen ja jääkaapin.  =)

****
Tänään Pasi + koirat lähti aikaisin aamulla liikkeelle. Kyyhkysjahdin aloituspäivä. Koirille aamupala luontoon mukaan. Edu on edelleen (klo 16:45) melkoisen väsynyt ja on pääasiassa loikoillut päivän. Kunhan vähän viilenee, otetaan vielä kunnon iltalenkki.
Itse olen lojunut terassilla enemmän ja vähemmän ilman vaatteita, nautiskellut vaan auringosta. Ihanat vapaat!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen peruspäivän plussat ja miinukset

Onhan näitä haasteita, joihin on pakko tarttua. Tämä on viime viikolta. TIISTAI - erittäin huonosti valvottu yö Mies tulee iltavuorossa töis...