maanantai 5. lokakuuta 2015

Mikä syksyssä pännii?

Olen syntynyt keväällä. Tämä selittänee jotain angstista, jota koen aina loppuvuodesta. Inhoan syksyä. Suorastaan vihaan sitä. Kalenterista voisi poistaa loka-, marras- ja joulukuun kokonaan.

Tänä vuonna tosin ei ole ollut ollenkaan niin miserable (tuo sana on NIIN kuvaava) kuin vuosi sitten, jolloin sade alkoi 5.9. ja jatkui jonnekin kesäkuulle....
Esim. viikonlopun aamulenkit olivat todella kauniita ja ajoittain jopa ajattelin nauttivani niistä.


Niin, olihan viikonloppu tosiaan niin kaunis.
Mänty, sielunpuuni.

****

Eikä yksin sää. On olemassa montakin asiaa, jotka jurppisivat muutenkin, mutta kumuloituu jotenkin syksyyn: syyshelvetinkoneet ja niiden taukoamaton ulina. Siis mitä virkaa sillä on? Puhalletaanko ne lehdet tästäkin kylän keskustasta Tammisaaren rajan yli? Jonkunhan ne käsittääkseni pitää silti haravoida ja kerätä kasaan...
Kun muuttaa kirkon viereen ja hautausmaalla kasvaa vaahteraa, tuota ulinaa riittää.
(Mainittakoon, että mies, joka tässä talossa asuu, hankki moisen helvetinkoneen myös....)

Kellojen siirto. Kysyn vaan: MIKSI??
Ainoa päätös ilmeisesti, jonka itäisen naapurimme päämies teki ja jota aidosti arvostan, on, ettei siellä enää pelleillä aikojen kanssa. Ketä ja mitä tämä ikuinen typeryys palvelee??
Ei mene kuin hetki niin pääsee taas töistä aamuvuoron jälkeen "yöllä", kun aina vapaa-ajalla on pimeää.
Jos hitto soikoon Brysselin kokouksiin menevät tarvitsevat tämän pelleilytunnin veivaamisen lentoaikataulujen vuoksi, mitenkä olisi, jos lentäisivät edellisenä iltana.
En ole kuullut yhdenkään lehmän valittavan lypsyä "väärään aikaan" vaikka lypsetään edellisenä päivänä tuntia aiemmin. Ilmeisesti sähköä ei säästy pennin vertaa, ja miten säästyisikään kun ihmiset pääsee töistä vasta pimeällä ja on ihan pakko lyödä ne tuikut päälle kotona koko ajaksi kun siellä on.

Jos kellojen kanssa kerran pitää pelleillä, miten olisi kun heitettäisiin sitten kertarutinalla 5 tuntia eteenpäin: pimeällä mentäisiin töihin (mikä muuttuisi?), mutta vaihteeksi olisikin päivävaloa se aika, kun töiden jälkeen (ajattelen nyt ns. toimistoaikaa) pääsisi kotiin. Ehkä ihmiset liikkuisivat enemmän ulkoilmassa, ehkä yleinen tyytymättömyys ja masentuneisuus vähenisi? Ja yllätys: illalla olisi pimeää kun mentäisiin nukkumaan (mikä taas muuttui?) Ja olisivatpa Brysselin herratkin ainakin ajoissa.... Lehmiin en tässä mallissa uskalla ottaa kantaa.  =)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen peruspäivän plussat ja miinukset

Onhan näitä haasteita, joihin on pakko tarttua. Tämä on viime viikolta. TIISTAI - erittäin huonosti valvottu yö Mies tulee iltavuorossa töis...