tiistai 3. marraskuuta 2015

Uutiset Suomesta

Aamun Hesari sai ärsyyntymään: juttu jostain koulusta, jonka lapset opiskelevat parakeissa kun rakennus on homeessa. Pikkujutussa vieressä tarina jostain paikkakunnasta, jonne rakennetaan maan ensimmäistä hirsikoulua, koska on todettu hirsirakennuksen olevan sisäilmaltaan erinomainen. Ongelma vaan on, etteivät hirsirakennusten ilmanvaihtomääräykset toteudu nykystandardien mukaan.

Pisti kiukuttamaan tosissaan. Mikä tässä maassa mättää kun asioita ei osata enää tehdä kunnolla vaan kaikki on yhtä juosten kustua ja sekundaa? Ja että raha on ainoa, mikä ratkaisee.
Miksei niitä standardeja voida muuttaa kun KAIKKI rakennukset järjestään jostain 80-luvulta on nykyään mätiä, kun rakennustekniikka on muuttunut ja sen mukana näköjään maalaisjärkikin on vedetty vessasta alas.
Ehkä nämä muovipussikämpät kaikkine hiton hienoine ilmanvaihtosysteemeineen ei todistettavasti sovi tähän ilmastonalaan? Eikö noin 30 vuoden jälkeen voi todeta, että metsään mentiin ja lahjakkaasti? Miksei?

Tämäkö on halpaa kun tehdään sutta ja sekundaa ja sitten a) korjataan niitä vuosi vuoden perään ja b) sallitaan ihmisten sairastua huonon rakentamisen takia? Joku kohta näistä kahdesta on sellainen, jota en vaan pysty käsittämään.

Jos meillä kotona aika ajoin lattiat on kylmät (meillä ei suoranaisesti vedä, mutta lattialämmitystä ei ole, ja toki painovoimainen ilmanvaihto tuntuu vetona) niin sehän on oikeastaan tasan ja vain pukeutumiskysymys. Meillä aikuisilla on tohvelit, tytöillä villasukat. Rankkaa.

****
Toinen, jokavuotinen, pännivä asia, on nämä verotilastot.
Kateellisten naapuriakyttäävien kansalaisten maa.
Onko jollakulla oikeasti kiinnostusta tietää mitä se naapuri tienasi viime vuonna? Mitä sillä tiedolla tekee? Kadehtii vielä vähän enemmän sitä naapurin uutta riippumattoa? Jättää lähettämättä joulukortin?

Hoh ja hoijaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen peruspäivän plussat ja miinukset

Onhan näitä haasteita, joihin on pakko tarttua. Tämä on viime viikolta. TIISTAI - erittäin huonosti valvottu yö Mies tulee iltavuorossa töis...