maanantai 2. marraskuuta 2015

Halloween

Olen vuosia ollut sitä vastaan, että kaikki mahdollinen jenkki-hapatus raahataan tänne ja sitten krääsäkauppiaat on ainoa taho, joka ideasta hyötyy.
Toisaalta jo aika monta vuotta sitten isompi tyttö järjesti useampana vuonna peräkkäin synttäreidensä juhliksi Halloween-teemaisen diskon... kaikkine oheiskrääsineen ja tarjottavineen.

Tänä vuonna meillä ei mitenkään juhlittu, mutta olen muuttanut omaa ajatusmaailmaani matkan varrella. Suomen syksy on synkkä, pimeä ja pitkä. Miksei siihen voisi jotain hippaloa vähän ujuttaa? Trick or treat -kierros ja mahdollisesti jopa tuttujen kesken sovittu trick voisi olla ihan hauskaa (ilman vessapaperia tai kananmunia....). Isolla porukalla yhteiset illanistujaiset. Kyllä.

Tässä maassa muutenkin pönötetään ihan liikaa. Juhlapyhät on yhtä haudoilla juoksemista (mielellään räntäsateessa) ja sen jälkeen pimeässä kämpässä yksin istumista telkkarin äärellä ja pitäähän sitä nyt kossua ottaa, Suomalainen juhlapyhä kun ***kele on....

Jenkkilässä itsenäisyyspäivä on koko kansan juhla. OK, ajankohtakin on ehkä vähän helpompi piknikkiä ajatellen, mutta silti. Käsittääkseni itsenäisyys on asia, jota voisi ihan jokainen juhlia. Suomessa yläluokka bailaa ja rahvas tuijottaa sitä telkkarista. Onpa  hauskaa. (Ja sitten nuo jo mainitut "tarjoiltavat"....)

Monta vuotta sitten ystäväpariskunnan kanssa ideoimme bileitä itsenäisyyspäiväksi. Kunnon hauskat juhlat, ruokaa, juomaa, kaikenikäisille sopivaa, ehkä vähän tanssia, seurustelua, miksei sauna ja lumihankikin.... ja illan päätteeksi iso yhteinen ilotulitus.
Mistä vetoa, että ilotulitukseen ei saisi lupaa tuolle päivälle vaikka olisi miten hyvä peruste?

****
Muuta: olin viime viikolla kolme päivää töissä. Henki kulkee kuin pendolino, ei kuten vanha lättähattu piipittäen ja puuskuttaen. Hauskaa.
Tuntuu hyvältä olla jälleen ruodussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen peruspäivän plussat ja miinukset

Onhan näitä haasteita, joihin on pakko tarttua. Tämä on viime viikolta. TIISTAI - erittäin huonosti valvottu yö Mies tulee iltavuorossa töis...