lauantai 14. marraskuuta 2015

Nightwish

Olen aiemminkin (edellisessä blogissa) hehkuttanut bändiä. Ei auta. Olen ollut intohimoinen Dingo-fani muinoin 1980-luvulla ja tämä kolahti samalla tavalla silloin 2000-luvun alussa.

Kesällä keikka oli samaan aikaan kun olimme Jenkeissä. Hirveän pahoillaan ei toki voinut olla, ettei keikalle päässyt kun vaihtoehto oli Yellowstone..... mutta toki mielessä kävi, että marraskuun konserttiin olisi hienoa päästä. Työvuorotoiveeksi laitoin, ettei iltavuoroa, mutta sitten tuli saikku ja kaikkea muuta ja liput jäi ostamatta.
Joskus viikko sitten katsoin lippumyyntiä ja vain aivan korkeimmalle piippuhyllylle olisi saanut enää paikan joten vähän haikeana totesin, ettei aina pysty.
Ja sitten vanha koulukaverini laittaa fb-sivuilleen, että hänen kaverinsa yrittää päästä lipusta eroon muiden menojen takia. Jösses! Olin samantien käsi pystyssä. Työvuorotkin natsasi täydellisesti. (Joskus ihmisellä käy mäihä!!)Eilen ajoin vanhoille huudeille Itä-Helsinkiin. Treffasin tämän Marjon, joka luovutti minulle lipun. Hän oli sen voittanut firman palkintona, joten kenelläkään ei ollut rahaa kiinni siinä. Fiilis oli melko uskomaton, kun sain sen käteeni.
Itiksessä pörhälsin vähän, haukkasin bagelin ja varsin herkullisen porkkana-juoman (carrot cooler tms) ja ihmettelin suuren maailman menoa.


Olemme asuneet muinoin tuolla ja Itis oli meidän "lähikauppakeskus". Vähän on kasvanut noista vuosista, siellä oli kauppoja joista en ole edes kuullut. Totesin siinä itsekseni, että tyttöjä on turha lähteä raijaamaan Tallinnaan, vaan voidaan tehdä päiväretki tuonne ja niillä on siellä jopa hauskempaa. Hintataso räteissä ja lumpuissa on kuitenkin sama.
Ainoa lievää hämmennystä aiheuttava asia oli, että siellä puhuttiin enemmän venäjää ja erilaisia arabiankielisiä kieliä kuin suomea....

Jotta saisin aikaiseksi myös jotain älykästä, tein pienen kotiseutu-sightseeing'in ja ajoin vanhojen kotikulmien läpi vielä vanhemmille kotikulmille (Vantaan Hakunilaan) ja piipahdin Ikeaan. Meillä on mennyt muutama lasi rikki ja koska se oli tavallaan matkan varrella, nappasin kuusi lasia matkaan. Otin myös pari kynttilää, joten kokonais ostossumma oli päätähuimaava 9 eur. Enpä muista hiljattain päässeeni siitäkään kaupasta ihan näin halvalla.

Päiväkahville ajoin Kirkkonummelle "velipojan" ja vaimonsa luo. Ihana nähdä heitä! Lämmin halaus Tina ja Pate!! Tulkaa pian meille! 
Koska aikaa oli hyvin, juoruttiin urakalla, juotiin kahvia ja oli niin lämminhenkinen ja kiva fiilis. K-nummen Prismassa poikkesin sen verran, että ostin muutaman paketin teetä. Kun käyn harvoin noissa isommissa liikkeissä kotona ollessa, aika ajoin harmittaa pienet valikoimat lähikaupassa. Tuolla oli kivoja tee-merkkejä ja aamut on taas hetkeksi pelastettu.

Sitten illansuussa kohti Barona-areenaa, tai nykyään se on ilmeisesti Metro-areena. Oli mikä oli, liikennemerkeissä lukee edelleen Barona....
Auton sai hyvin parkkiin ja itse asiassa loistavalle paikalle lähes ulosajon viereen.

Lämppäri oli HUONO. Mutta....  itse keikka sitten. Joo, eipä siitä muuta kuin että ne kuulostaa ihan omilta itseiltään myös livenä. Jos vertaan Dingo-aikoihin, niitähän toki katsoi muttei kuunnellut livenä, mutta näitä sekä katsoo että kuuntelee.
Floor Janssen on parasta mitä bändille on tapahtunut. Järjetön ääniala. Jollain aiemmalla levyllä on Brittiläinen poikakuoro (sopraanoita) yhden kappaleen alussa ja niin vaan Floor veti poikien osuuden ihan itse.... kylmät väreet vaan kiiri selässä.


Ever Dream


Alpenglow


The Islander tähtitaivaineen


Ghost Love Score  (Tää on niin käsittämätön veto...)


Pillipiipari Troy ja The Greatest Show on Earth

Ainoa häiritsevä tekijä oli isohko, ilmeisesti jonkun firman sponssaama, porukka, jotka istuivat kahdelle edessä olevalla rivillä. Olin nähnyt aiemmin yhdessä VIP-aitiossa Tuomaksen ja Floorin haastattelussa ja sitten näitä vanhoja setiä ja tätejä yksin ja yhdessä valokuvattavana. No, joko tarjoilua oli ollut liikaa, tai sitten kertakaikkiaan vaan ihan noin vaivaisten ihmisten ei pitäisi keikalle lähteä. Nimittäin siinä oli 3-4 setää, joiden piti hypätä veskissä ihan joka 10-15 minuutin välein ja se alkoi jurppia jossain kohtaa niin, että harkitsin jo kalauttavani niitä kalloon....  Jos prostata vaivaa noin paljon, pitää tajuta olla juomatta tai laittaa vaipat.

Ah ja voi! Seuraavaa kertaa odotellessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen peruspäivän plussat ja miinukset

Onhan näitä haasteita, joihin on pakko tarttua. Tämä on viime viikolta. TIISTAI - erittäin huonosti valvottu yö Mies tulee iltavuorossa töis...