sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Äitienpäivä


Äiti (k. 2008),
voi kun sulla olisi puhelin siellä missä olet. 
Olisi niin paljon juteltavaa,
niin paljon kerrottavaa, 
paljon kysyttävää naisena olemisesta, äitiydestä.
Ikävä! ♥ 

****
Viime viikko ja tämä ns. pitkä viikonloppu on oltu puuhakkaita. 
Havaitsen itsessäni tiettyä älytöntä kilpavarustelu-mieltä: koska isä on pessyt ja öljynnyt terassinsa jo vuosia, ja se näyttää todella älyttömän hyvältä, pakkohan se on omakin hoitaa kuntoon.
75 neliön talo (vinttiä ja kellaria ei meillä lasketa asuinneliöihin koska ovat matalaa tilaa, käytännössä niissä on kuitenkin molemmissa lähes yhtä paljon lattia pinta-alaa kuin tässä asuinkerroksessa) ja 60 neliötä terassia. Joten hommaa siinä kieltämättä riittää.

Tein joitain vuosia sitten mielettömän löydön kirpparilta: Kärcherin painepesuri satasella. Malli, joka googlen mukaan maksaa pitkälle yli 700. Jei.
Siihen hankittu terassipesuri lisävarusteena, ja hommahan toimii.

Mikä siinä on, että imurointi ja lattioiden peseminen on maailman tylsintä, mutta joku älytön terassin kuuraaminen on jopa hauskaa?Puhdasta tulee.
Kuva on totta puhuen vuodelta 2015, tänä vuonna ei tätä takapihan puolta ole vielä tehty. (Saatan innostua vielä äitienpäivän päätteeksi. Loukkaantukoot naapurit, minä vietän äitienpäivää miten tahdon, ja jos kerran nautin moisesta hommasta, ei sen pitäisi ketään kiusata.)

Huvitti havaita, että pesin etupuolen kuitenkin presiis samoissa kuteissa. Vähän tulee sellainen olo, että "aina se on noissa samoissa ryntteissä kotona".

Etupiha on myös öljytty jo kertaalleen.


Ostin tänäkin vuonna tiikin värisen öljyn. Painekyllästetty, jaa anteeksi, kuuluukin puhua kestopuusta.... kuluu tylsän väriseksi kun meilläkin paistaa aurinko siihen koko päivän. Tuo tumma väri vähän korjaa tilannetta. Melkoinen väriero noissa kuitenkin on: jalkojen alla pesty viime vuonna öljytty ja edessä tuo tämänvuotinen.

Etupihan laudoitus on tosi kovilla talvisin, kun meillä molemmilla on ice-bugin kengät talvikäytössä. Nuo nastat on pakolliset kun koirien vuoksi kuljetaan läpi vuoden pitkin metsiä. Ja lautahan tietenkin muuttuu melko rei'itetyksi sitten kävelyalueelta. Itse asiassa se oli tosi hurjan näköinen, ja joudutaan varmasti vaihtamaan nuo oven eteen tulevat trallit jossain vaiheessa. Siinä tepastellaan eniten ja reikiintyvät myös eniten.


Puhteen päätteeksi saa hetken huilata. Myönnän: lavastettu kuva.


Illalla pääsee myös saunaan.
Jollakulla saunakaverilla on ollut kuraiset varpaat. 

****
Poika tulee tyttöystävineen kahville iltapäivällä. Heitin aamulla juustokakun tekeytymään jääkaappiin. Aivan ihanaa saada koko perhe taas ympärille. 
Ipana on kisaamassa esteitä, tulee kun ehtii, ja tuo iloa ja valoa taas porukalle heppajuttuineen. Pidelkää peukkuja, että Huima ja Mimmi hyppää hyvin.

Aurinkoista ja suloista sunnuntaita!! ☼ 

2 kommenttia:

 1. Joo, kyllä sitä omaa äitiään joskus kaipailee. Omani on ollut mullissa jo 15 vuotta.

  Pihahommissa on äitienpäivää täälläkin vietetty. Tytär ja vävy kävivät syömässä. Ja isäkin jaksoi ajella, kun Beibe lupas laittaa sen auton jarrut kuntoon. Että hyvä äitienpäivä oli!

  VastaaPoista
 2. Täällä on äitienpäivänä pesty ikkunat ja touhuttu pihalla.
  Kun kerran vapaapäivä oli.
  Terassit on myös öljytty. Kesäkukat vielä puuttuu.
  Mukavaa illan jatkoa!

  VastaaPoista

Kolmen peruspäivän plussat ja miinukset

Onhan näitä haasteita, joihin on pakko tarttua. Tämä on viime viikolta. TIISTAI - erittäin huonosti valvottu yö Mies tulee iltavuorossa töis...