maanantai 5. syyskuuta 2016

Makuasioita

Minä olen keinomakeutusaineiden suurin inhoaja!

Minusta aspartaamipaska (tämä sisältää ihan kaikki eri makeutusaineet) pitäisi kieltää maailmassa, ja vedän täydelliset primitiivikilarit jos muksut ostaa light-juotavia. (Ei sillä, että ostaisivat...) En ymmärrä, miksi uusia limsamakuja tehdään nykyään pääsääntöisesti vain lightina ja miksi kaikki jogurtti/rahka/välipalavanukas ym tahot haluavat mainostaa tuotteitaan järjettömästi vain sokerittomuudella.
Sokeri on kuulkaa luonnontuote!!

Jos jengillä on paino-ongelma, ja kokee, että se johtuu yksinomaan liiallisesta sokerinsyömisestä, ehkä katse pitäisi kiinnittää jonnekin ihan muualle kuin siihen sokeriin. Vaikka ostoskoriin.
En pysty uskomaan, että porukka lihoisi muodottomaksi vain siksi, että syö joskus aamupalaksi sokerilla maustettua rahkaa tai jogurttia sen leivän tai puuron vieressä. Kukaan ei pysty syömään sellaisia määriä näitä makeita tuotteita, että niillä yksin lihoisi. Sitten kun puhutaan limsoista, alan ongelmaa vähän ymmärtääkin, mutta tarviiko limsaa juoda ruokajuomana tai ylipäänsä edes viikottain?

On tutkimuksia ja sitten on "tutkimuksia". Ja kyllä, osaan lukea niitä itsekin. Aspartaamin käytöstä ollaan kaikenlaista mieltä siitä lähtien, että se aiheuttaa syöpää, ADHD:ta, lapsettomuutta ja pieruvaivoja. Sitten on niitä, jotka sanoo, että se on paras keksintö päällä maan sitten oluen. Noh. Onhan niitä.

Jos se on täysin vaaraton, miksi se tappaa muurahaiset?   (Minua naurattaisi, jos ei itkettäisi, että googlaamalla "aspartaami+muurahaiset" saa mm. tekstin, jossa kehotetaan ostamaan hermomyrkky aspartaamia (esim. Fun Light-mehu, jota meillä sairaalassa juotetaan potilaille...) häätämään muurahaiset....)
Toinen säännöllisesti käytössä oleva argumentti on rasvattomuus.
Edelleen: kuinka moni elää pelkästään näillä maitotuotteilla, joissa sillä olisi jotain väliä? Ja kuinka moni on vaivautunut katsomaan esim. jogurttipurkin kyljestä, että koska rasvattomuus tekee tuotteesta ällöttävän lirun, siihen pitää lisätä tusina erilaista E-koodia (mm. sokeria, HAH!), jotta rakenteesta saadaan suutuntumalle miellyttävä.

Tai mainos:  vähärasvaisempi leivänpäällysmargariini. Siis WTF??? Vähärasvaisempi rasva? Eikö leivän päälle ole tarkoitus laittaa rasvaa? (Tai voi toki tehdä kuten itse teen, että viipaloin siihen pari siivua juustoa, rasvaa se on siinäkin eikä kaipaa mitään voita alle....)
Kyllä siinä on markkinoinnin porukalla ollut kiireitä kun näitä on pohdittu. Järjellä ei totisesti ole sijaa kaikissa majataloissa....

Nämä on makuasioita. Kirjaimellisesti.

Tunnen useita ihmisiä, jotka on pahemmassa sokerikoukussa esim. Pepsi Maxiin (hyi hitto!!) kuin minä olen koskaan ollut karkkeihin. On myös ihan aitoja tutkimustuloksia siitä, että keinomakeutusaineiden käyttö vain lisää makeanhimoa ja lihomista, puhumattakaan ihmisten hormonitoiminnasta, josta ei edes näyttöä vielä ole kun tuotteita on ollut markkinoilla vasta niin vähän aikaa.

Syökää sokeria, ihmiset, jos on pakko jotain makeaa syödä.


Ei sitä(kään) ole pakko syödä desilitrakaupalla, ja leivonnassakin määrää voi monesti vähentää.

****
Aiheeseen liittyen: miten on sujunut reilu kuukausi ilman karkkiostoja?
Kiitos kysymästä, kohtuullisen hyvin. Töissä on ollut karkkia tarjolla ja siellä olen muutamia niitä napostellut. Sen verran kuin nyt yleensä kehtaa pöydässä ottaa.
Kaupassa on ollut yllättävän helppo kävellä karkkihyllyn ohi tai vaikka läpi eikä mielitekoja ole ollut ihmeemmin. Toki on ollut päiviä (väsyneenä korostuu), jolloin esim. lounaan jälkeen on ollut ihan naurettavan järjetön makeanhimo. Tähän asti sen olen korvannut esim. keittämällä kahvit tms.

2 kommenttia:

 1. Älä muuta sano! Mä olen käyttänyt ent duunissa fun light mehua muurahaisten tuhoamisessa... Meillä kersat juovat liikaa limua, mutteivat koskaan sokerittomia siis mun nähden. Energiajuomista puhumattakaan. Olen ilmoittanut, että energiajuomat ja tupakka kuuluvat niiihin asiohin, joita mä en kustanna, joten siihen loppuu kuukausiraha. Kaikki light tuotteet on syvältä, kaikki keinotekoinen on syvältä. Mä olen 25 kg ylipainoinen, mut se johtuu siitä, et syön enemmän kuin kulutan ja sille mun pitäis tehdä jotain ��
  Mä laitan leivälle sen juuston lisäks rasvaa, en kylläkään koskaan margariinia, mut mun mielestä se leipä on se turha ja ikävä kyllä se mikä pitää mun olon huonona ja kilot tapissa, mut se onkin ihan toinen juttu �� Mulle ei tulis mielen viereenkään ostaa leivontaan muuta kuin voita tai jos tarviin ruoanlaittoon kermaa, se on oikeeta kermaa, eikä lisäainetta ☺
  -päkä

  VastaaPoista
 2. Täysin samaa mieltä kuin Vivi ja Päkä. :)
  Meidän tyttö on alkanut ostaa Pepsi Maxia jos ostaa itse limsaa, murr! Toi oli hyvä argumentti, että en kustanna lighteja - mähän sen kk-rahasta huolehdin.

  Energiajuomia onneksi ei kumpikaan ole opetellut käyttämään, ne on kotona niin "aivopesty" että taatusti tietävät pysyä erossa. :D

  Päätin myös olla ostamatta karkkia, määräämättömän ajan. Tosin lauantaina oli pakko ostaa Ritterin mansikkasuklaata kun satuin sitä kerrankin kaupassa bongaamaan. Ihan PAKKO juu, en päässyt kärryn kanssa niistä ohi ellen poiminut kolmea levyä hyllystä. :p Oikeastaan karkkihyllyn ohi käveleminen on helpottavaa; ei tarvi jäädä siihen norkoilemaan ja miettimään, että MITÄHÄN mä nyt ottaisin kun vaihtoehtoja on kymmeniä ja karkkihalu kasvaa katsellessa...

  Olen jonkin aikaa käyttänyt kaurakermaa ruuanlaitossa. Muistelen tutkineeni ainesosaluetteloa ja se oli mielestäni ilahduttavan lyhyt, pari E:tä siellä on, emulgointi- ja stabilointiaine.

  Margariinia ei meille ole ostettu koskaan, leivän päällä käytetään Herkku-Oivariinia.

  -Riitta

  VastaaPoista

Kolmen peruspäivän plussat ja miinukset

Onhan näitä haasteita, joihin on pakko tarttua. Tämä on viime viikolta. TIISTAI - erittäin huonosti valvottu yö Mies tulee iltavuorossa töis...