keskiviikko 24. tammikuuta 2018

Kylpyhuoneen uusi elämä

Kun muissa perheissä rauhoituttiin joulurauhaan, meillä oli jouluräyhä.

Tavallaan sääli, että aloittivat silloin heti. Se oli nimittäin sen verran nopea homma, että poikakin oli jo Tapanina vähän pitkästynyt, kun tekeminen loppui.Eikö ole järkyttävä värimaailma??
Edellinen asukas oli maalannut tuota oranssia ja punaista..... 

Seinät saatiin piikattua auki jo pyhinä ja lattiaa varten tarvittiin sitten järeämpää työkalua, jonka vuokrasi Rakennuskonevuokraamo.  Hilti lauloi....
Allekirjoittanut oli kovin tyytyväinen saadessaan viettää aikaa muussa kerroksessa kuin missä tapahtui. Ei silti, hyvin se resonoi koko taloon.

Viemärikin löytyi sieltä betonin seasta loppujen lopuksi.


Edelleen jaksamme ihmetellä tekikö edellinen raksareiska tuon tahallaan? Kyllähän kenen tahansa ammattilaisen tarvitsee tajuta, että tuollainen itsetasoittuva vaatii jonkinlaiset ohjaimet, jolla se ohjataan pois siitä kaadosta. Sehän nimenomaan kerääntyy syvimpään kohtaan (eli kaatoon) ja poistaa sen, miten vesi ohjautuu kohti viemäriä.Mies piikkasi välipäivinä lattiaa. Kuvaaminen oli haastavaa, koska pölyn määrä ilmassa oli mieletön ja kameran tai kännykän kanssa ei paljon tehnyt mieli siellä seikkailla. Iltaisin miehellä seisoi hiukset päässä, kirjaimellisesti. Betonipöly ja hiki - mikä mahtava yhdistelmä erilaisten kampausten tekemiseen! Taatusti kestävää.


Kun aletaan purkaa, puretaan kunnolla. Loppujen lopuksi lattia piikattiin kokonaan pois. Alla on siis alkuperäisen (vuodelta 1938) lattiavalun alapuolinen hiekka. Se oli muuten kuivaa!! Erittäin iloinen juttu!


Alla tasoitettu maa,
sitten Finnfoam eristeeksi,
siinä rautaverkko, johon kiinnitetään lattialämpöputket.

Viemäri siirtyi jonkin verran mutta paljon sitä ei pystynyt siirtämään. Vielä voin siis miettiä minne suihkun paikka tulee. Haluanko sen ammeen? Kuinka epäkäytännöllinen sellainen on? Tai kuinka paljon sillä olisi käyttöä, onko se sellainen kertakokeilu ja sitten seisoo tyhjillään?

Ammeeseen liittyen kohtuullisen hauska tarina: julkaisin tuon hiekkapohjaisen kuvan somessa ja ehdin sanoa miehelle, että "siihenhän voisi kaivaa ammeelle paikan nyt kun on pelkkää hiekkaa kaivettavana" ja samantien Bonon kasvattajalta tulee kuvaan kommentti "siihenhän voisi nyt vaikka pienelle cockerille kaivaa ammeen"....  Great minds think alike!! 

Outo juttu sinänsä, mutta mies ei lämmennyt tälle ajatukselle. Kaivaa siis vielä 60cm syvemmälle..... =D Lattiavalu 11.1. Kaadot on suunnattu oikein, betoni saa rauhassa kuivua ja maailmassa rauha ja hyvä tahto.

Sitten muutama päivä työtä radion tahdissa vihellellen ja avot:


Helmaan tulee toki vielä viimeiset laatat huomenna. Samoin silikonisaumat.
Lopullinen saumaus maanantaina, jonka jälkeen voi vapaasti kutsua putki- ja sähkömiehet tekemään omat osuutensa.
Pääsen siis ensi viikolla pesemään pintoja ja sitten vihdoin saunaan!!! ♥

2 kommenttia:

  1. No hemmetti. Eli teitte sitten loppupeleissä ihan itse koko remontin, kun ensin oli "ammattimiehet" käyneet tekemässä sutta ja sekundaa??
    Toivottavasti saitte kunnon korvaukset.

    Hieno tuli!

    VastaaPoista
  2. Voi hitsinvitsit siitä tuli h i e n o ! <3 Varmasti mahtava fiilis päästä vihdoin oman saunan löylyihin! Kivaa loppuviikkoa siis sinne! :)

    VastaaPoista

Uuden pihan muodot

Keväällä kun pakkasin, selvittelin myös somen ihmeellisestä maailmasta, että ilmeisesti uudella paikkakunnalla ei olisi lehtokotiloita. Näin...