sunnuntai 4. helmikuuta 2018

Kenkiä, lunta , munkkeja ja kirpputoriostoksia

Mehän ei voida töissä mitenkään tuoda esiin omaa persoonaa: vaatteet on talon puolesta, hiukset on oltava kiinni ja ulkonäkö muutenkin hyvin neutraali. Itse en paljon muuta olekaan kuin neutraali, mutta onhan niitä rastahiuksia, lävistyksiä yms. mitkä joillain korostaa sitä omaa itseä.

Vaatteilla voi vähän pelata.
Ennen oli valkoiset. Sitten saimme koekäyttöön noita sinisiä, ja muistan varmaan ikuisesti miten olin iltavuorossa työparini kanssa molemmat valinneet koevaatteet, ja eräässä huoneessa potilas kysyi "onko teillä joku suruaika?"  Aamuvuoron väki oli vielä ollut valkoisissaan......

Mutta sukat ja kengät, ne on jokaisen oma valinta.
MBT:n keinukenkiä parempia ei omalle selälleni seisomatyössä ole. Mutta joskus olisi kiva voida vaihtaa, vaikka kesken pitkän päivän, toisiin.


Internetin ihmeellinen maailma ja varsinkin mainosposti. Täällä uhri!!   Hoitsutossut.

Nuo on minusta vallattoman hauskat. Lisäksi olivat aivan täydellisen oikean kokoiset (tilasin ihan omaa kokoa) ja varsin hyvät jalassa.
Miinusmerkkinä keinukenkiin (sandaalit) verrattuna se, että hiostavat toki vähän. Mutta jos niihin menisi jotain eritteitä, ne voi heittää osaston omaan dekoon pesuun kenkäohjelmaan, ovat todella kevyet jalassa ja niillä tuntui pääsevän reippaasti.

Hyvä ostos.

****
Tulipa länsisuomessa luntakin.
Luonnollisesti seuraavana päivänä roimi vettä, että kolaaminen oli mahdollisimman epämiellyttävää ja kaikki raskasta sohjoa.


Jos kehtaan vielä joskus kyseenalaistaa ihmisten halun hankkia Suomeen esim. nakukoiria, kysyn vaan millä kriteereillä itse hankin koiran, jonka turkki ei myöskään sovellu tämän maan talveen.  =)

Ressukka paakkuntui huolellisesti. Onneksi oltiin vaan omalla pihalla, koska rinnan alla ja kainaloissa paakut alkoivat haitata liikkumista.
Ne on haalarilenkit suojakelillä.

Tämän jälkeen onni on se kylppäri, jossa on lattialämmitys, minne voi sulatella. Suihkuttelin tosin suurimmat pois, niiden sulaminen kestää liian kauan.

****


Tuli mieliteko ja paistoin munkkeja.
Tuo mittari on sellainen perus, jossa pitkähkön "narun" perässä piikki, jonka upotan kattilaan ja se kertoo, milloin paistolämpö on hyvä. Hurjiltahan nuo lukemat näyttävät, en todella haluaisi, että kukaan saa tuota päälleen pisaraakaan.

Empiirisen kokemuksen mukaan paras paistolämpötila on +185-190°C.  Pinnat tulevat kauniin kullanruskeiksi ja kypsyvät sisältä nopeasti, mutta eivät pala eivätkä ole vettyneitä öljystä.

MUTTA. Tuohon mittariin liittyen. Tässä yksilössä on jokin vika. Nimittäin kun piikki heilahtaa millinkin, se heilahdus johtuu narua pitkin mittariin, joka nollaantuu heti. Ja koska sen asetus on +50°C, se alkaa todella ärsyttävästi piipittää, kun öljy on kuumempaa.

Onko joku jossain nähnyt tai tietääkö, olisikö tällaista myynnissä "etäluettavana", ilman sitä narua?
Jos ei ole, onpa hassua.
Mikä olisi helpompaa kuin tökkiä se piikki roikkumaan kattilan reunasta ja laittaa mittari sivummalle.

Jos ajatellaan paistin paistamista uunissa, onhan sekin hassua, että se naru on vedettävä uuninluukun reunasta ulos, koska mittaria ei voi uuniin laittaa. Naruhan vääntyy siinä ja takuulla alkaa myös hikata seuraavilla kerroilla.

****
Kävin vähän kirpputoreilla.
Harkitsen myös oman pöydän ottamista. Tosin minusta kk-vuokra on tosi kallis kun on 80 eur. En edes tiedä olisiko minulla niin paljon myytävää, että vuokran kattaisi noilla, koska olen hinnoitellut tavaraa mielessäni 2-5 euron luokkaan.

Katselin kaikenlaista. Näin kun ei mitään etsi, joskus jotain voi jäädä käteen siksi, että se pistää silmään.
Kuten kyltti osoittamaan miehen parkkipaikka:


Yleisesti olin melko pöyristynyt hinnoittelusta.
Kastehelmen tuikkukippoja myytiin kalliimmalla kuin Prismassa uutena.
Toki tätä taustaa vasten: pitäisikö omiakin hintoja nostaa niin saisi katettua sen kk-vuokran?

Täytyy tuleva viikko moista pohtia.
Jäin ansaitulle pienelle talvilomalle viikoksi. ☼

Aurinkoa ja mahtavaa tulevaa viikkoa kaikille!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen peruspäivän plussat ja miinukset

Onhan näitä haasteita, joihin on pakko tarttua. Tämä on viime viikolta. TIISTAI - erittäin huonosti valvottu yö Mies tulee iltavuorossa töis...