lauantai 21. huhtikuuta 2018

Kuukausikuvia: huhtikuu, osa 2

No kyllähän se kevät sitten lopulta alkoi tänne pukata.
Tosin jälleen joku avaruustuuli puhaltelee kuulemma viileää ilmaa, eli nämä messevät aurinkopäivät, jolloin tarkeni fleecetakissa tehdä jotain, ovat historiaa. Hetkeksi.


21.4.
+8°C
melko tuulista mutta poutaaTerassin edestä, etelä"seinustalla" nousee jo vauhdillaViime syksynä kaadoimme pois vanhan kriikunapuun,
joka oli suurelta osalta jo halki ja voi huonosti.
Tilalle kuoppasimme viisi syyshortensiaa ja 
niiden juurelle erilaisia sipuleita.

Valo on nyt niin kova, että kuvista tulee pakosta aika huonolaatuisia.

Pidin sen yhden vapaan tuossa keskiviikkona, aloitin torstaista uuden kahdeksan päivän putken....
Vapaan ajattelin alkuun viettää ihan vaan lötköilemällä. Tehtiin koirien kanssa ihana pitkä rauhallinen lenkki aamulla, sitten join kahvit... päädyin terassille roikkutuoliin kirjan kanssa ja torkahdinkin hetkeksi.


Mutta kun mies tuli kotiin, olikin jo ilmeisimmin levätty riittävästi ja sormet syyhysivät jotain oikeaa tekemistä.

Aloitimme siis varsinaisen Ruusujen sodan. (Olen lukenut Shakespeareni aikanaan....)
Eli pihassa on n. 15 vuotta vanha juhannusruuus, joka kukkii kauniisti. Se on kuitenkin pakosta ränsistynyt sisäosastaan eikä sitä olla leikattu. Nyt mies hankki sellaiset käsineet, joilla sitä pystyy pitelemään, ja niinpä lähti.
Samalla tuli leikattua vadelmat ja karhunvattu, melko piikkisiä nekin.


Leikkaustöiden jälkeen pohdin tovin miten pystyn menemään töihin seuraavana päivänä. Kädet on verinaarmuilla ja piikkejä kaivoin neulalla pois vielä töissä, naamassa oli pari mehevää raapaletta.... Kukaan ei kuitenkaan kysynyt olenko saanut selkääni.  =)

Ollaan kuitenkin erittäin tyytyväisiä, että homma tuli tehtyä. Olihan se urakka, ja piikikkäät leikatut oksat piti vielä kuljettaa samantien pois.
Koirat tietenkin häsäsivät joukossa mukana ja voi tuota trimmaamatonta karvaturri-cockeria, sillä oli ruusunpiikkejä joka karvatupsussa jumissa...

Pihaa on tarkoitus tänä kesänä vähän muokata.
Kasvihuoneen taakse nurmikolle on tarkoitus laittaa muutama kasvilava, joihin istutan mustikkaa, karviaista ja todennäköisesti siirrän pari muuta marjapensasta. Haluan rajoittaa noiden puskien kasvualaa siten, että ruohon leikkaaminen olisi mahdollisimman yksinkertaista. Lisäksi vanhassa pihassa puskia on kaivettu vähän sinne ja tänne, ajattelematta yhtään toiminnallisuutta.
Nyt (toivottavasti) pihaan tulee "ruokapiha" sekä "puutarhapiha" erikseen.

3 kommenttia:

 1. Ihmeesti ne lumet sitten lähtivät. Ja nopeasti, ei olisi uskonut!

  Kuulostaa hyvältä tuo "ruokapiha" ja "puutarhapiha" -ajatus! =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin oman tekstini uudestaan ja nauroin ääneen. Missä meillä on se puutarhapiha?? Käsittäisin sen siis kauniisti laitettuina kukkapenkkeinä ja siroina kalusteina, tilana, jossa viihdytään.
   No, ehkä terassi esittää sitten sitä. Muu piha on sitä ruokapihaa, joskin on siellä joku kukkakin joukossa. =D

   Poista
 2. Voi miten toimeliasta! Meillä on piha edelleen ihan oman onnensa nojassa viime syksyn jäljiltä, mutta jahka tämä flunssa meillä helpottaa niin tartun haravaan ja mies saa alkaa rakentamaan meille lehtikompostia pihan perälle :)

  Hienot suunnitelmat siellä! Juhannusruususta olen ihan kade, minäkin haluaisin sellaisen niin kotiin kuin mökillekin! ❤

  Tsemppiä pitkään työputkeen Vivi ja mukavaa alkavaa viikkoa! :)

  VastaaPoista

Kolmen peruspäivän plussat ja miinukset

Onhan näitä haasteita, joihin on pakko tarttua. Tämä on viime viikolta. TIISTAI - erittäin huonosti valvottu yö Mies tulee iltavuorossa töis...