keskiviikko 16. joulukuuta 2020

Joulumieltä, muuttomieltä

 Joulu tulee!!!! ♥
Karkkipöydän tarjottavia on viritelty.
Ai että, turkinpippurin makuisia liitulakuja!!
Kyllä ihmistä hemmotellaan.

Säätila ei millään tavoin joulua suosi. Varsinais-Suomen keli on märkä, sumuinen, kurainen ja melko kurja. Puhtaasti (kaikkea muuta!!!) pukeutumiskysymys sen suhteen, että ulkona pärjää, mutta toki joulumieltä toisi enemmän edes se niukka pakkanen ja kuiva keli. Lumesta taitaa olla ihan turha haaveilla näillä leveysasteilla enää.

Me kävimme viikonloppuna asuntoesittelyssä. Jep. Kokonaista pientä omakotitaloa katsomassa.
Talo oli Salon ja Turun välimaastossa. Sieltä olisi molempien mahdollista kulkea nykyisiin työpaikkoihin ja toisaalta, jos hakisi töitä Turun suunnalta, matka olisi vain puolet verrattuna nykyiseen.

Ihana, pieni, todella kauniisti laitettu talo. Ja voi vitsi mikä maakellariin tehty sauna!! Sauna oli se, miksi mies suostui ensimmäistä kertaa ikinä edes lähtemään esittelyyn.
Toki siellä sisällä tuli vähän sellainen olo, kuin olisi leikkimökissä ollut. Siis luonnollisesti ihan täysi huonekorkeus yms, mutta kun asuinkerroksessa oli pieni keittiö, pieni olohuone ja pikkuruinen kirjasto/työhuone ja yläkerrassa pari vaatimatonta makkaria, olihan se todella pieni nykyiseen verrattuna. Toisaalta meitä on kaksi.

Iso tontti ja toisaalta valtava pätkä (500 m) pihatietä, joka pitäisi itse hoitaa talvisin, jos sitä lunta sattuisi tulemaan..... kun toinen kuitenkin lähtee töihin jo viiden jälkeen ja toinenkin heti kuuden jälkeen. Mietittävää.


No, olimme toki harkitsemassa tarjousta, huomattavasti pyyntiä matalampaa sellaista. Sitten välittäjä ilmoitti, että kaupat tehdään jo seuraavana päivänä, joku oli ilmoittanut ostavansa heti pyydetyllä hinnalla. Joten heippa.En oikein tiedä. Meillä on kiva talo, jonka ylläpitokustannukset on melko mitättömät, kiitos itse valittujen hyvien ratkaisujen. Toisaalta sijainti on maailman hölmöin muistaen, että allekirjoittaneen työpaikalla eletään tällä hetkellä ihan puhtaasti suojatyöpaikka-meiningillä. Sairaala jatkaa kulkuaan siihen asti, että nykyinen osastonhoitaja jää eläkkeelle (nyt 61v) ja sen jälkeen siitä tulee terveyskeskus ja erikoissairaanhoito tällaisenaan loppuu.
Olen oman osuuteni tehnyt TK-sairaalassa ja työ on tärkeää. Olen kuitenkin halunnut kouluttautua erikoissairaanhoitoon ja haluan jatkossakin tehdä työni siellä. Ja silloin lähin vaihtoehto on kantasairaala Turussa. Täältä 80 km/suunta.


Joten siksi muuttoajatuksia. Taas.
Sikäli kun olen niistä ylipäänsä jossain kohtaa edes luopunut. Harrastukset ne on hulluillakin, itselläni siis penkoa etuovi.comin sivuja.

Tässä on sellainen onnellinen juttu, että meillä ei ole hätää. Ei ole siis pakko laittaa taloa välittäjälle vuoden alusta ja alkaa paniikissa toivomaan, että joku sen ostaa. Voimme, ja harkitsemme asiaa vielä, antaa sen ns. hiljaiseen myyntiin ja katsotaan sitten miten käy. Tokihan älykkäämpi vaihtoehto kaiken kaikkiaan olisi myydä ensin oma pois ja sitten marssia kaupoille kun tietää mistä hintatasosta oikeastaan puhutaan. 


Lisäksi eihän sitä tiedä jos innostuu muuttamaan vaikka jonnekin ihan uudelle seudulle.
Meidän hyvät ystävät asuvat Nokialla ja sielläkin tiettävästi on töitä. 
Voisihan sitä mies hakea jotain uutta paikkaa ja allekirjoittanut todennäköisesti löytäisi itsensä helposti mistä tahansa sairaalasta. 


Joulu nyt joka tapauksessa vietetään täällä kuran keskellä. Aika lohduttomalta näytti Forecan 10 päivän ennuste.
Katsoin samalla, koska olen tallentanut "omasäähän" myös Sallatunturin, sen ennusteen sekä kuvia laskettelurinteestä ja Sallan keskustasta ja voi että oli kaunista kinosten keskellä. Forecan sinne lupaama -15°C toki pisti vilunväreet selkään, mutta siellä pakkanen on kuivaa, joten ei tuntune näin vilakalta kuin tämä kosteus.


Vuosi kulkee kohti loppuaan. Uusia kujeita ehkä seuraavalle!

IHANAA JOULUA!!!!!


PS. Kuten mainitsin, hankin uuden koneen. Noh, muutenhan kaikki on ok, mutta jälleen ollaan sen edessä, että minkäänlaista kuvankäsittelyohjelmaa ei ole ja kun yritin ladata Photoscapen (jonka käytön opettelin vastikään....), se pentele vie jonkun toisen ohjelmiston sivuille ja haluaa ladata jotain muuta. Mihin suhtaudun lähtökohtaisesti epäileväisesti. Ähhh!

2 kommenttia:

 1. No teillä onkin aika isoja mietintöjä siellä meneillään. Onni tosiaan, että ihan omasta vapaasta tahdosta, eikä pakon edessä.

  On kyllä joulufiilis harvinaisen kaukana näistä vesisade- ja kurakeleistä ja itsekin ihailen kuvia ja videonpätkiä lumisesta pohjoisesta. Niin kaunista ja valoisaa, vaikka onkin periaatteessa pimeää.

  Mikähän sitä Photoscapen latausta oikein vaivaa. Kuulostaa kummalliselta ja epäilyttävältä tosiaan. Toivottavasti löytyisi linkki, joka suostuu lataamaan sen, mitä haluat, eikä ehdottele muuta.

  Mielenrauhaisaa Joulua Vivi <3  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä. Isoja juttuja, mutta onneksi ei kiireessä.
   Minäkin kun olen ihan maailman rauhallisin tyyppi ottamaan rauhassa. (hahahaha!!) Pari asiaa, joista allekirjoittanutta ei ole vielä moitittu on: hidas ja hiljainen! =D
   Mutta tosiaan, tällä kertaa onneksi perheessä on myös tuo järki.

   Ihanaa tunnelmaa täältä löytyy, samoin fiilis on ehdottoman voittopuolinen! Kovin innostunut olen taas kerran kaikenmaailman resepteistä ja kokeiluista. Saas nähdä miten ämmän käy.....

   Iloa ja rauhaa myös teidän tupaan! ♥

   Poista

Kolmen peruspäivän plussat ja miinukset

Onhan näitä haasteita, joihin on pakko tarttua. Tämä on viime viikolta. TIISTAI - erittäin huonosti valvottu yö Mies tulee iltavuorossa töis...