keskiviikko 2. joulukuuta 2020

Taidanpa kilahtaa

*Sisältää tuotesijoittelua, josta en saa mitään palkkiota*
*Sisältää myös epäkorrektia kielenkäyttöä*


Otsikko viittaa vähän jo keväällä kirjoitettuun "kilahtaisinko" kysymykseen. 

Keväällä ihan itsekin suhtauduin asiaan melko kevyesti. Ajattelin, että tämä on samanlainen riesa kuin vuosittainen influenssa.
Olen edelleen pitkälle samaa mieltä, kun kyse on itsestäni: perusterve, BMI normaali, kohtuullisen liikunnallinen vaikkakin keski-ikäinen nainen, vieläpä se O-veriryhmä ja tarpeellisia rokotuksia otettuna. 

MUTTA.


Löysin päivää kuvaavan viinin

Siis voi jumaliste!! Jengi bailaa kuin viimeistä päivää jossain Levin kisoissa ja toisaalta black fridayn ämpärijonoissa!! Pikkasen pistää vihaksi.
Iltapulut uutisoi Zedu de Lucan (siis mikä idiootti!!!!) megabileistä ja Zedu itse lupaa pyhästi "hoitaa kyllä kaikki mahdollisesti sairastuneet". No ai jaa!? Miten hän ajatteli hoitaa, intuboimallako? Olisko kuitenkin niin, että sekin hoito kaatuu lopulta valmiiksi kuormittuneen terveydenhuollon päälle?

Voisikohan Zedu-pallipää mennä vaikka HUSin teholle selittelemään niille hengityskoneessa oleville, että koko tauti on vain poliitikkojen keksimää kuplaa ja hysteriaa?
Voisikohan se samalla tulla käymään täällä sairaalassa, missä porukka alkaa olla melko tavalla tukka täynnä tätä kuonokoppapakkoa, jatkuvaa päivittäistä päänsärkyä, hengitysvajetta ihan meillä jokaisella, ja suoraan sanottuna aivan kokoaikaista paskaa potilailta ja erityisesti niiden omaisilta. Kun tämä tauti vaan pelottaa.

Tähän samaan saumaan on oikeasti huono idea alkaa järjestämään varta vasten koronantartuttamis-juhlia. Edes Zedun. (Sanoinko jo, että &#%¤ mikä pässi idiotti!!)


Joulun karkkipöytää aluilleen


Luotan siihen, ettei vävy-kokelaat käy lukemassa täällä.
Löysin mielestäni hirveän hauskat suihkusaippuat.


Tonttuperhe.

Mellin pentele.... Sillä oli tuhmapäivä viime maanantaina. Tehtiin pitkä ihana metsälenkki, toista tuntia koirat juoksenteli vapaana pitkin tannerta. Tullaan kotiin ja keitin teetä. 
Melli aloitti siinä kohtaa ensin härkkimään Bonoa, joka ärähti ja niinpä pentu siirtyi sujuvasti eteiseen pureskelemaan kenkätelinettä. Hätistin pois ja sen jälkeen se kokeili hampaitaan sohvaan, nojatuoliin, mun varpaisiin, keittiön tuolin jalkaan, teurasti yhden tontun (ei kuvassa) ja revitteli pitkin kämppää toisen kanssa.  Ai ai, Melliseni, ei taida tulla paketteja..... 
Lopulta jouduin suuttumaan sen verran, että nostin sen pariin otteeseen niska-persus -otteella lattialle sohvalta ja lopulta portitin keittiöön. Annoin yhden takkapuun pureskeltavaksi ja kiitettävä määrä hammastikkuja tulikin. 

Seuraavana päivänä sitten havaittiin, että se viheliäinen yksi kulmahammas, mikä oli kiusannut, oli pois. Lieneekö ollut syy pahaantuuleen?


Keittiön pöytätasolla vähän koristeita

Tuohon alun kuvan viiniin liittyen.
Lähdimme miehen kanssa tekemään muutamia harkittuja jouluostoksia tuossa viime viikolla. 
Olimme jo 27 km päässä Prismassa kun tajusin, että meillä jäi joulutortut uuniin ja uuni päälle.

Paniikki.

Näin jo silmissäni, miten palovaroittimet kiljuu ja savu tulee uunista.....
Mies soittamaan naapuriin, joka ei vastaa. Minä kellotan mielessäni, että "jos nyt lähtisi ajamaan ja menisi ihan vaan vähän ylinopeutta...."
Lopulta naapuri soitti takaisin ja mies sai puhuttua hänet vara-avaimen luo. Naapuri on tuttu myös koirille, joten uskaltaa mennä sisälle. Ihan kuka tahansa ei menisi!

Tortut (sitäpaitsi ensimmäistä kertaa taiteltu Star Wars tie-hävittäjän malliin) olivat jopa parempia kuin yleensä, kun olivat saaneet vähän väriä, ja kaikki oli kotona hyvin. 
Ostin siis pullon viiniä naapurille kiitokseksi, ja minusta tuo etiketti vaan kuvasti sitä päivää niin täydellisesti.


Tein lapsille joulukalenterit. Ostin läpi vuoden noita raaputusarpoja aina kun olin jossain vieraassa kaupungissa tai muuten "reissussa". Niistä sitten pienellä liimapisaralla. Ei ole kaunista, ei.
Alkuperäinen suunnitelma oli liimata kivat minipyykkipojat ja ripustaa ne siihen, mutta ei niitä saanut pysymään millään liimalla paikallaan pahvissa. Pitäisi olla joku tukeva teline.

Toivon, että ainakin yksi isompi voitto osuisi joka huusholliin. Sopimus vielä on, että jos joku sattuisi raaputtamaan 6-numeroisen luvun, siitä pistetään sitten jokaiselle....


Tein itse ja säästin!! Olen siis aivan huolissani tästä innosta askarrella ja kokeilla näitä dyi juttuja. Mielessä on muutakin.... siitä lisää sitten jos. 😄

Tässä kyseessä suolalyhty, josta tuli aika hauska ja vaivaa oli nolla prosenttia.
Pohjalle siis puolisen desiä karkeaa merisuolaa, sen verran vettä, että suola peittyy. Sitä suolavettä huljuteltiin reunoja pitkin ja jätin takan päälle, koska käskettiin pitää lämpimässä. Suola lähti kipuamaan reunaa pitkin ylöspäin ja on ihan kiva tuikkukynttilälle.

2 kommenttia:

 1. Ymmärrän täysin kilahduksesi!! Ihan samaa mietin noista idiooteista, jotka ei piittaa paskaakaan muista ihmisistä. Sedun twiittejä (tai mitä nyt ovatkaan) oon nähny pari, harmi että tollaset ääliöt saa jotkut ihmiset kuvittelemaan, että korona on vaan poliitikoiden ja lääkefirmojen huijaus. Ei sais olla ilkeä, mutta sanonpa vaan, että en varsinaisesti suris, jos kolahtelis sellasilla tyypeillä omaan nilkkaan kyseinen tauti.

  Voihan tortut! Voin kuvitella paniikkifiilikset, huh, onneksi naapuri ehti hätiin! Ja voihan Mellis... varsinainen pikkuriiviö, mutta ilmeisen rakas sellainen!

  Sun herkkupöytää käy kyllä kateeksi... ite oon yrittäny repiä itseäni irti sokerista ja etenkin suklaasta, mutta pahaa pelkään, että sitten kun annan taas pirulle pikkusormen niin se on menoa.

  Tsempit sinne raskaisiin töihin!! Toivottavasti tästä riesasta jossain vaiheessa päästään eroon!

  VastaaPoista
 2. Meillä meni koulussa whatsup-ryhmässä ihan villiksi maskikeskustelu. Osa porukasta oli sitä mieltä, että lopettaa koulun jos joutuu maskia pitämään. Ja sitten oli noita salaliittoteorioita ja linkitettiin kaikenmaailman linkkejä joihinkin juttuihin mitkä todistaa kaiken vääräksi. Ja tätä sitten puolin ja toisin!

  Ite liikun muutenkin niin vähän, että minä voin hengittää muutamia tunteja suositusten mukaan maskin kautta oman hengitysilmani hiilidioksidia. Todennäköisesti en saa tästä Alzheimerin tautia! Mutta hirveän ruven sain alahuuleeni monen päivän yhtämittaisesta maskinpidosta.

  Huvittaa vaan sinänsä se, että ne suurimmat huutajat ja vastustajat tuolla koululla on just niitä, joilla muutenkin on koko ajan elämässä "jotain"! Ei olla lähiopetuksessa ja sitten kun ollaan, niin jatkuvasti joudutaan lähtemään aikaisemmin ja opinnot eivät etene. Viddu, opiskelisivat koulujuttuja, eivätkä roikkuisi netissä ettimässä salaliittoteorioita! Apua, mikä vuodatus! Mutta välillä joo, ärsyttää!

  Olisit laittanut kuvaa niistä melkein teidän kodin tuhonneista tie-hävittäjätortuista. Kauheeta, kun naurattaa! Näen melkein jo otsikot: "Tie-hävittäjättortut polttivat perheen omakotitalon maan tasalle!"
  Onnea on naapuri, joka pelasti tilanteen. Hän on vinkkupullonsa ansainnut. Jo ihan sen takia, että koirulit pelastuivat!

  Mukavaa joulunaikaa ja turvallisia leipomishetkiä!

  VastaaPoista

Kolmen peruspäivän plussat ja miinukset

Onhan näitä haasteita, joihin on pakko tarttua. Tämä on viime viikolta. TIISTAI - erittäin huonosti valvottu yö Mies tulee iltavuorossa töis...