maanantai 11. lokakuuta 2021

Kosmetiikkatuotteita (EI kaupallista yhteistyötä) ja kaikenlaisia sattumuksia

Työpaikkojen paras puoli on ehdottomasti se, että aina joku on tilaamassa/toimittamassa jotain, mihin saa osallistua joukkoon. Eli esim. Dermosil, Oriolashop tai joku sukka/pikkuhousu/keksi/suklaa-tilaus meneillään. Paitsi että on kiva sponssata koululuokkia ostamalla keksejä ja suklaata, olen kyllä löytänyt muutamia hirmu hyviä tarjouksia vitamiineista ja shampoista noista muista.

Dermosilin tuotteista olen tykästynyt ripsiväriin, joka on vähän kuin vanha kunnon Kanebo, nykyinen Sensai 38°, joka tosiaan pysyy omissa räpsyttimissä loistavasti varisematta, ja lähtee pelkällä vedellä. Omat silmäni eivät siedä meikinpoistoaineita.
Kanebon tuote maksaa tarjouksessakin sen 25 eur ja Dermolta vastaavan saa kympillä. 


Halpis Kanebo 

Nyt tilasin myös kokeiluun suolashampoon. Tarkoitettu noin kerran viikossa pesuun, jonkinlainen syväpuhdistava tuote. Purkissa on ehkä pari desiä tuotetta.


Kokemus oli metka: tuotteessa on tosiaan oikein karkeaa merisuolaa ja se tuntuu käteen jännän tahmealta. Lisäksi suola on kohtuullisen hankala hieroa hiuksiin. Mutta idea onkin puhdistaa hiuspohja, joten kun sain sen hierottua käsiin, sormista oli helpohko levittää se hiusjuuriin ja päänahkaan ja siellä vaahdottaa. Suolakokkareet kuorivat päänahkaa ja tuote tuoksui minusta aika kivalle. 
Ainoa harmi oli siinä, että sain vaahtoa silmään ja sehän kirvelee kuten... noh, suola. 

Pesun jälkeen hiukset oli natisevan puhtaat. Siis sormiin tuntui sellainen natina, kun huuhtelin. En välttämättä käytä hoitoainetta joka pesukerralla, mutta tämän jälkeen oli tunne, että sellainen olisi tarpeen. Koska olin kiireessä, levitin jätettävän hoitoaineen ja se silotti mahdolliset karheudet. 

Omat hiukseni ovat sellaista tyyppiä, että niistä tulee tosi karvaiset eli pörröttävät joka ilmansuuntaan herkästi. Toisaalta hoitoaine tekee niistä äärettömän latteat ja päätämyöten sellaisen lehmännuolemat.... Koskaan ei siis pidä oleman tyytyväinen.

Pelkäsin, että suola jättää hiukset sellaiseksi surffarin mopiksi, jonka on tarkoituskin olla tuulen tuivertama. Ei siinä mitään, mutta se ei ehkä sovi itselleni työ-lookiin. Yhdistelmä shampoo + hoito oli ihan ok. 
Koska olen sillä lailla patalaiska, etten laita hiuksiani koskaan enkä käytä mitään muotoilutuotteita, jäin jälkeenpäin miettimään mitä lisäarvoa syväpuhdistus itselleni tuo. Tuskin paljoakaan. Mutta sovitaan, että kaikki ilmansaasteet yms, mitä hiuksiin väkisinkin kertyy, lähtevät nyt sitten tällä hyvin pois.

Niin, ne ilmansaasteet. Tai joskus omat kämmit: 

Savustin koko kämpän taannoin. 
Olimme pitkällä ihanalla kävelyllä koirien kanssa ja puhuin jo metsässä, että tänään laitetaankin puuhellaan tulet ja tehdään kahvit siinä. Olin menossa iltavuoroon töihin, mutta aamu oli juuri paras mahdollinen: rento ja rauhallinen.
No, kotiin tultua ne tulet. Mies lähti yläkertaan tekemään jotain ja minä istuin vilkuilemaan päivän lehteä..... kun yhtäkkiä tajuan koko keittiön olevan harmaan savun vallassa. 
Ikkunat auki paniikissa, palohälytin alkaa kirkua. Koirat hermostuu ja säntää pihalle. Minä revin kaikkia ikkunoita auki, mies kantaa viherkasveja kylppäriin paleltumasta ja ihmettelen miksi hella savuttaa. Sitten soittaa Verisure, hälytys on mennyt heillekin ja onneksi kontrolloivat soittamalla ensin tarvitaanko palokuntaa.... Kiljun puhelimeen, että juu juu, nyt pitää lopettaa että saan tuuletettua ja mies siellä rauhallisesti: "saanko vielä teidän salasanan...."  Kyllä meinasi mennä käpy poikittain siinä kohtaa. Mutta työtään tekevät ja homma saatiin pakettiin ja pillit hiljaiseksi. 

Perhanan matalapaine. Hella oli ollut viikon lämmittämättä ja osui juuri se päivä, jolloin oli järjetön matalapaine. Eihän piippu vetänyt yhtään....

Kaiken tuuletuksen jälkeen kamat läjään ja töihin, jossa haisen koko illan grillimakkaralle. 

Kyllä tässä jo suolashampoota kaivattiinkin. 

5 kommenttia:

  1. Voi ei! Kaikkea sitä pitää sattuakin! Ei savua ilman tulta, mutta onneksi ei kuitenkaan ollut sitä tulta (jos tästä nyt pitäisi jotain positiivista yrittää löytää).

    Nauratti nuo pikkuhousu- ym. tilaukset. Mä en kyllä voisi ikinä tilata alkkareita "sika säkissä" -menetelmällä. En voi koskaan ostaa mitään sloggejakaan, kun ne ovat niin tiukasti paketissa, että niitä ei pääse edes hypistelemään. :-D

    Mulla on ihan sama, että en koskaan jaksa laittaa mitään muotoilutuotteita hiuksiin. Kaikenlaista on tullut kampaajalta ostettua (koska olen tehnyt päätöksen, että nyt rupean ihan takuulla käyttämään kyseistä tuotetta), mutta kaappiinhan ne ovat jääneet. Pari kertaa olen ehkä jaksanut laittaa, mutta siinä se. Sitäpaitsi musta tuntuu, että ei niistä tuotteista ole kumminkaan mitään hyötyä; samalla lailla se tukka lentää tuulessa, vaikka ois mitä tököttiä päässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep. Tätä nykyä kun lämmitän puuhellaa, pidän tiukasti sitä silmällä alusta loppuun. =) Tänään uskaltauduin istumaan pöydän ääreen vasta, kun olin lisännyt puita kertaalleen eikä vieläkään ollut savuhaittoja. Vesikin jo melkein kiehui....
      Mutta hei, ilon kautta: tulipa siivottua vaihteeksi verhojen pesua myöten.

      Rehellisyyden nimissä: enpä ole alkkareita ostanut minäkään. Kyllä ne on sukkiin jääneet. Mutta muistaakseni joku urheiluseura kauppasi alkkareita ja sukkia ja jäi mieleen.

      Poista
    2. Ja muuten: potilailla oli valtavan hyvä ruokahalu tuon illan. Liekö se makkaranhaju kuitenkin tepsinyt? =D

      Poista
  2. Ai hitsi, savunharmautta on koettu täälläkin lukuisia kertoja. Kerran on ollut naakanpesä piipussa, mutta useimmiten syynä on ollut just tuo matalapaine. Voin kuvitella kaaoksen, jonka tuo tilanne teillä aiheutti koirien, hälyttimien ja kaiken keskellä! Ja se joka paikkaan tarttuva savun kätky... huhhuh. Onneksi silti säikähdyksellä selvisitte!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meiltä massatiin piiput ja poistettiin just naakanpesä loppukesällä.
      Olen itse kokenut puulämmittäjä, mutta kokematon tuon hellan kanssa enkä tajunnut yhtään, että noin voi käydä...
      Hetken oli vilinää kintuissa tosiaan. Mutta parempi savunhaju kuin liekit.

      Poista

Kiitos lämpimästi!! Kiva, kun kommentoit!

Virallisesti kevät

Eikös pääsiäinen ole se kevään taittumisen merkki? Ja ainakin, edelleen typerääkin typerämpi tapa, kellojen siirto.  Omalta osaltani jälkimm...