Joulua odotellessa

Jouluhullu nainen täällä, päivää!!

Työvuorolistan mukaan olen kiinni koko joulun, mutta se ei haittaa. Tänä vuonna pieni Hilla on niin pieni, ettei hän vielä tiedä joulusta mitään, ja lisäksi oma perheeni on samanlainen kuin minä: joulu on mielentila, ei tietty päivä kalenterissa. ♥  

Tänä vuonna toki täytyy vähän pohtia miten onnistumme yhdistämään kaikkien työvuorot ja kiinni-olot yhteiseen ruokapöytään, mutta jos niin ei käy, sitten vietämme vaan useamman joulun. Ei huono vaihtoehto sekään! Tähän meillä on jo totuttu.


Ipana tiesi viime lomalla käydessään vain, että on kiinni joko joulun tai uudenvuoden, mutta ilmeisesti Puolustusvoimat eivät päätä noita listoja kovin varhaisessa vaiheessa, ja voi olla iloinen yllätys saada lapsi kotiin jouluksi nopeallakin aikataululla.


Minua on nyt hemmoteltu urakalla sään puolesta. Ainakin edelliset kolme kertaa vapaapäivinä on ollut kuulas ja kirkas päivä ja olen saanut ulkoilla ihanassa auringonvalossa ja oikein helliä sillä kirkkaudella.
Lisäksi havaitsen itsessäni yllättävän piirteen, että ihastelen tuota kuuraista ja valkoista maastoa. Tämän havainnon tein jo viime vuonna, ja näköjään sitä vanhemmiten alkaa enenevässä määrin nauttia siitä, että ON useita vuodenaikoja. Varsinkin, jos miettii, että ei siitä niin montaa vuotta ole kun vietimme sen viiden kuukauden mittaisen marraskuun sateineen ja rapoineen lokakuusta maaliskuulle. 


Joulupöytää olen vähän rakentanut eteiseen, ja lisäksi aloitellut pikkuhiljaa joulun karkkipöydän valmistamista. Koska lämmitän päivittäin takkaa ja puuhellaa, en ole erityisemmin kaivannut kynttilänvaloa, mutta sain ihanalta työkaverilta noita oransseja lyhtykoison kukkia, jotka on maljassa hauskat kynttilärimpsun joukossa. (Sain myös koison juurakoita, jotka toivon mukaan juurtuvat ja lähtevät kasvamaan....)

Pientä pikkujoulutunnelmaa olen hakenut tilaamalla itselleni ja miehelle liput teatteriin, jossa menee revyy. Pitäisi olla sellainen, että illalla on poskilihakset hellänä nauramisesta. Samoin ostin taas parin vuoden tauon jälkeen liput Raskasta Joulua -kiertueelle. Sikäli kun sitä voidaan järjestää epidemia-tilanteen takia...... 😡

Noin ammatillisesti olen vuoroin kauhuissani ja vuoroin valmis itkemään tätä meneillään olevaa tilannetta. Tää on ihan älytöntä. Tosin varmasti ihan odotettua ja todennäköisesti näillä tullaan menemään jatkossa sitten vuosittain.... mutta silti. Huoh!

Kommentit

 1. Mä olen ihan samaa mieltä, että joulu ei ole mitenkään päivämääriin sidottu. Me ollaan vietelty joulua (mun matkojen takia) sekä joulukuun alussa että vasta tammikuussa, ja kummatkin joulut oli minusta paljon mukavampia ja mieleenpainuvampia kuin kalenterijouluna vietetyt joulut. Tammikuussa löytyi vielä yksi kinkkukin kaupasta (ostimme viimeisen). :-D

  Teillä näyttää kyllä tosi tunnelmalliselta! Ihanaa joulun odotusta. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matkojen takia nimenomaan. Nyttemmin myös mun työn takia.
   Hauskin joulu ikinä oli loma 7-21.12. pitäen sisällään mm. meidän perheessä kuuluisan joulu-uinnin. Isäni ei KOSKAAN ui meressä (aina liian kylmää), mutta Thaimassa sen oli lasten takia pakko pulahtaa toteamaan, että kappas, 30-asteinen vesi voi olla joskus jopa sopivaa.....

   Tää on niin kiva aika vuodesta! ♥
   Tosin mun vaatekaappi alkaa kohta kiukutella, kun karkkihyllylle on laitettu täytettä..... miten ne sormet osuukin koko ajan johonkin purkkiin?

   Ihania päiviä myös Intian kamaralle! Oletteko joulun siellä?

   Poista
 2. Onpas kivan näköistä lahjapaperia tuo kuusi kuvioinen!
  Minä olen myös nauttinut tästä pari viikkoa kestäneeltä kunnan talvesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan Ikeasta. Sattui silmään kun hain jotain pientä pakollista ja juuri ennen kassoja oli papereita. Tämä siis joskus lokakuun lopulla...
   Minäkin tykkään. Jotenkin nuo erittäin räikeät paperit ei enää tunnu kivalta, tuollainen maanläheinen väri on kauniimpi omaan silmään.

   Talvi on ollut toistaiseksi oikein kiva!! Saisi jatkua nyt.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos lämpimästi!! Kiva, kun kommentoit!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mummi ja ukki!!!

Pientä remonttia ja sisustamista

Helpotusta arkeen