maanantai 19. joulukuuta 2022

Joulufiilistelyä

Jouluhulluus iski täysillä! Ei tosin yllätä.... 


Laitoin jo hyvän matkaa marraskuun puolella muutamat valot esille. Tykkään siitä, että kun valot ovat ajastimen päässä, voin ajastaa ne niin, että herätessä ja alakertaan kömpiessä siellä on jo jotain valoa. Nimenomaan tuollaista hellää valoa, ei mitään kattolamppuja.


Ruokapöydällä valot saavat olla myös ruokapöydän koristeena aattoillallisella.
Vaihdan tosin nuo mustat tabletit punaisiin ihan vaan sesongin vuoksi.

Koska jostain syystä oma Instagram-tilini on ollut varsin täynnä kaikenlaisia askarteluideoita syötteissä, olen hiukan sallinut itseni huvitella ajatuksella, että voisin jotain askarella. Mitä en siis todellakaan normaalisti tee. Olen hyvin lahjaton ja lyhytpinnainen, enkä osaa ajatella geometrisesti tai kolmiulotteisesti jotta jotain paperista leikatuista tähdistä tulisi esim. sen näköisiä, että haluaisin ne pitää esillä. Omat askarteluni ovat luokkaa alakoululainen....

Sen sijaan jotain ideoita saatoin varastaa. Kuten esimerkiksi tekemämme jouluhalko.


Jouluhalko

Katajan rungon pätkä, roikkuu ketjuilla katosta ja 
valaisee nyt pimeän ajan ruokapöydän päällä.

Jos aloittaisin työn nyt, tekisin jotain toisin. Laittaisin valojen alle hopeanauhaa tms joka vielä toistaisi valoa paremmin ja sinällään piilottaisi ei-niin-kauniit valosarjan johdot.
Idea tähän tuli jonkun tekemästä kynttiläkruunusta, johon oli kieputettu valosarja ja lisätty joulukoristeita. Se oli todella kaunis, ja hetken aikaa sallin itseni harmitella, että muinoin hävitin meidän vanhan kynttiläkruunun tarpeettomana.

Onhan se mahdollista, että pitää alkaa kirpputoreja koluamaan vähän sitä silmällä pitäen....
Jouluhalkoakin mietittiin, että jospa nähdään se vaiva, että kiedotaan valot pois ja paikataan se alennusmyynti-hopealangalla ja tehdään uusiksi.... 


Ruokahuonetta aamun hämärissä

Lisäksi omistan ihania ystäviä, jotka innostavat kokeilemaan asioita, kuten nyt tässä tapauksessa jälleen askartelua, jonka tein koronapäissäni.

Mies haki pihalta yhden sireenin rungon, pätki sen mittojen mukaan paloiksi ja porasi päihin reiät. Pujotin niistä siimaa (mikä viheliäinen tarvike muuten solmittavaksi!) ja sidoin "kuuseksi". Sitten purin koko roskan ja sidoin löysemmin, jotta välit olisivat isommat. 
Suunnittelin sen heti alkuun tähän ikkunaan, joten mitat oli varsin kapeat, mikä asetti vähän vaatimuksia muullekin koolle. Niitä upeita seinäluomuksia olen edelleen nähnyt Instassa, ja hetken pohdin, löytyisikö esim. yläkerran portaista sellainen seinä, johon sen voisi toteuttaa.....


Kun kuusi oli sidottu mittoihinsa, se ripustettiin ikkunan karmiin. Sitten vaan hopeaköynnöstä ja valosarja, lisäksi muutama hassu joulupallo ja sehän onkin aika kiva tuossa keittiössä. 


Juomabaari ja takana tuo ikkunakuusi

Meillä on vuosia ollut ns. karkkipöytä jouluna. Se oli hyvä silloin kun lapset oli kotona, koska tiesi, että kaikki tulee syötyä. Minähän olen itse armoton karkkihiiri, mutta tässä on pakko vähän hillitä hampaiden ja kilojen vuoksi, joten muuton yhteydessä pari vuotta sitten hävitin suuren osan kaikista karkkipurkeista ja nyt hankin hillitysti vähän jotain. (Itselleni turvallinen vaihtoehto on ostaa suklaakonvehteja, kun en tykkää suklaasta....)

Sen sijaan, koska kaikki lapseni eivät juo kahvia, halusin sellaisen jokaiselle jotakin -tyyppisen tarjoilun juomia ajatellen. Monellahan näitä kaakaobaareja löytyy. Mausteita on nyt kahviin, teehen, kaakaoon ja glögiin. Ja kaikkia on jouluna tarjolla. Pitää vielä selvittää mikä valmiskerma olisi sellainen, ettei sula heti kaakaon päältä. 

Amazon oli aivan huippu, koska mies oli tilaamassa itselleen joka tapauksessa värisevää rannekelloa, jota käyttää herätykseen, ja samalla surffailin ja löysin nuo kahvisiirapit. Ostin kesäretkellä Porvoosta tosi kivoja pikkupulloja kahvisiirappia, mutta niiden hinta ja varsinkin postitus Suomessa on niin suolainen, etten raaskinut tilata niitä. Amazon myi tuplamäärän ja vielä telineen samalla hinnalla.... 😐 joten ihmetellä saa rauhassa, miksi Suomessa kauppa ei kannata.

Tämä on paras aika tätä sesonkia: odottaminen!
Olen kutsunut muutamia ystäviä silloin tällöin nyt kahville, tai testaamaan juomabaaria, ja samalla saan mahdollisuuden kokeilla paria jälkiruokaideaa, joita myös matkan varrella olen kehitellyt.

SULOISTA JOULUNAIKAA YSTÄVÄT!!! Ihanaa odottamista! Hyviä tuoksuja! Rakkaita ihmisiä!

6 kommenttia:

  1. Minusta yksi talven parhaita juttuja ovat just valot, ja kun ne tosiaan ovat nykyään niin helppoja, ettei tartte sammutella eikä sytytellä. On ihana hyssytellä hämärässä... mutta valitettavasti mulla on asuinkumppanina "sydänkirurgi", jolla pitää olla koko ajan leikkausvalot päällä. :-D Jotain kompromissia tässä joutuu siis joka päivä hakemaan, että kumpikin ois edes jollain lailla tyytyväinen.

    Voi vitsi, tuo miten kuvasit itseäsi askartelijana, kuvastaa ihan täydellisesti myös minua! Ei ole taitoja eikä pinnaakaan, ei luovuutta eikä näistä syistä intoakaan. Mutta sinun askartelusi ovat kyllä hienoja, ja epäilenkin, että et ole ollenkaan niin lahjaton kuin sanoit olevasi. :-)

    Kivaa joulunalusaikaa ja -odotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ah, hörähdin nauruun tuosta "kirurgista"... =D
      Lämmin kiitos kivoista sanoista!! Ihanaa joulunaikaa myös sinulle!

      Poista
  2. Minä olen samanlainen askartelija kuin sinä sanot olevasi, eli sarjaa alakoululainen. Hieno keksinto tuo jouluhalko. Hiukan mietin vastaavanlaisen toteuttamista ruokapöydän yllä olevaan pitkänomaiseen lamppuun viritettynä, mutta sitten en keksinyt miten tuon valosarjan lampun johdon saisi vedettyä pistorasiaan asti, joten hylkäsin sen suunnitelman.
    Ihanaa jouluviikkoa sinulle<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä vedettiin valosarjan johto pöydän päädystä verhotangon yli ja kappaverhon takana alas. Eihän se nätti ole, mutta ajaa asiansa ja on olevinaan vähän piilossa.
      Ihanaa joulua myös sinne saaristoon!

      Poista
  3. Kuulut mun kategoriassa sarjaan superjouluilija :) ja se on jotenkin niin hauskaa seurata, kuinka joku toinen saa suurta iloa sellaisesta, joka itseltä ei vaan luontaisesti suju tai johon ei ole riittävää mielenkiintoa (joskin vaihtelee vuosittain). Eli tyydyn edelleen askartelemaan :). Joskin sitäkin lajia kohtaan on tällä hetkellä suorastaan jonkunlainen vastenmielisyys tai ainakin totaalinen kyllästymisvaihe meneillään.

    Jouluhalko on kiva! Meillä on 16 vuotta roikkunut keittiön ikkunan takana lasiterassin katossa iso oksa, joka raahattiin sinne, kun terassi valmistui. Aikanaan ripustelin siihen paitsi kausivaloja talvella, myös pääsiäiskoristeita tai pieniä valkovuokkomaljakoita keväällä, mutta sittemmin se on ollut ihan vaan oksana ja jotenkin muuttunut raukka näkymättömäksi ja toimettomaksi. Paitsi että tässä hiljattain kieputtelin siihen patterilla toimivan valosarjan, jossa on vakiona ärsyttävä ajastintoiminto. 6 tuntia päällä ja 18 tuntia pois, ei vaihtoehtoja. Nyt valot palaa (hädintuskin, koska "patterien toiminta heikkenee, jos lämpötila on alle +5 astetta" hehheh) neljästä kymppiin ja haluaisian kanssa, että aamulla kun avaan verhot, näkisin valot sieltä pimeän keskeltä. Eli aion kyllä jouluksi vaihtaa sinne ihan vaan pistokkeella toimivat valot ja ajastaa ne aamuun ja iltaan.

    Baariajatus on tosi kiva. Ja just se, että ei ole karkkibaari, vaan voi olla joku muukin baari. Just sellainen, joka itselle parhaiten sopii. Samanmoista omannäköistä joulua toivottelen sinne teidän koko konkkaronkalle <3. Nauti kaikesta touhusta minunkin puolesta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi! ♥ Joulu on ainoa juhla, jota ymmärrän ylipäätään ja ainoa, jota juhlin. Ja tiedostan vetäväni sen joka vuosi överiksi. Toisaalta, kuten sanottua, koska voin sen tehdä, teen sen myös hyvällä omallatunnolla ja vähät välitän mitä muut ajattelee.

      Minä pohdin hetken jouluhalon muotoilua sellaiseksi läpi-vuoden-haloksi, mutta totesin, että siinä kohtaa kun pitää hankkia tipuja ja noitia ja ripustaa niitä, taitaa mennä tunteisiin.... puhumattakaan serpentiinistä ja sotkusta, joka siitä yleensä seuraa... (Tosin nehän voi polttaa....)
      Jouluhalko päätynee varastoon ja otetaan esiin vuoden päästä uudelleen, ehkä uusin koristein viriteltynä.

      Suloista joulunaikaa myös teille!! ♥

      Poista

Kiitos lämpimästi!! Kiva, kun kommentoit!

Virallisesti kevät

Eikös pääsiäinen ole se kevään taittumisen merkki? Ja ainakin, edelleen typerääkin typerämpi tapa, kellojen siirto.  Omalta osaltani jälkimm...