lauantai 1. huhtikuuta 2023

Kuukausikuva; maaliskuu

Pyrin pitämään perinteestä kiinni. Jo kolmas kerta.... heh!

Maaliskuun ensimmäinen päivä oli hauska aamusta asti: bongailin joen toisella puolen peuralauman juuri kun tein töihin lähtöä, ja niiden kuuden lisäksi, jotka näin autolle kävellessä, väistelin naapurin pihasta tulevia neljää sitten tuossa sadan metrin päässä....


Siellä ne.... 

Sattui varsin kaunis päivä kohdalle. Aamu oli kauniin vaaleanpunainen ja erityisesti olen kiinnittänyt huomiota siihen, että nyt on valoisaa jo pian seiskan jälkeen ja illalla vielä kuuden jälkeen. Hurraa!! Päivän pituus on niin selkeästi pidempi, että töiden jälkeen ehtii kauniissa kelissä lenkille.


Maaliskuu kaikkiaan oli aika nätti. Aurinkoisia päiviä oli useita, joskin niitä lumisateitakin tuli, varsinkin siinä vaiheessa kun olin jo sallinut itseni innostua suunnitelmista istuttaa vähän sitä ja tätä ja ja ja... 

Ja siinä sitten ihmettelin, että miten tuonne puolimetriseen hankeen mitään saa koskaan. 

Ei ole vuodet veljeksiä keskenään. Meille on tässä asuessa sattunut nyt kolme napakkaa talvea ja kevättä. Ensimmäisenä keväänä ei tainnut olla lunta, mutta routaa oli ja nyt kahtena vuonna on ollut luntakin vaikka kuinka.

Sikäli ehkä ihan hyvä, että sattui nuo lumisemmat kuvat tuohon kuun alkuun. Koska nythän sitä oli viikko sitten lauantaina ihan lenkkarikelit ja hihkuin riemusta pitkällä aamulenkillä.
Sillä seurauksella, että sunnuntaina herättiin maa valkoisena ja maanantaina sitä lunta sitten tuli ja tuli ja tuli.... 

Kyllä, meni ihan tunteisiin! Huonolla tavalla!

Onneksi helpottaa jo.

6 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia maaliskuusta. Samaistun heti tuohon - Minullakin meni ihan tuntesiin erityisesti silloin, kun kaksi päivää ihan loppukuusta satoilähes tauotta lunta. Vaan sitä ilon hetkiä, kun aurinko paistoi niin, että oikein silmiä häikäisi! Mahtavaa alkanutta huhtikuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, lähes itkin silloin sunnuntaina aamulla, mutta totesin, että turha on ruikuttaa, kun asialle ei kukaan mitään voi.
   Totesin kyllä ääneen, että saa harmittaa.

   Mutta onneksi lumesta huolimatta on kirkasta ja kaunista! Kyllä se kevät vielä tulee!

   Poista
 2. Ihanat kevättalven kuvat! Lunta on tullut aika paljon, mutta kaunistahan luonnossa nyt on. Nyt vaan aurinkoisia päiviä, niin eiköhän se lumi kohta sula.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumen sulamista malttamattomana odotellen....
   Lumi sinänsä on nättiä, enemmän jännittää se aika, kun kaikki on märkää kuraa.
   Lähinnä toivon nopeaa lämmintä kevättä siksi, että tänä vuonna tuntuisi olevan mahdollista, että jokunen sipulikukka pilkistäisi penkeistä. Lisäksi toivon hartaasti, että saan kasvihuoneeseen kasvatuksen alkuun....

   Vähän sellainen olo, että talvi on siirtynyt ajankohdastaan eteenpäin? Ihan kuin syksy jatkuisi nykyään liki jouluun ja talvi vastaavasti hyvinkin huhtikuulle....

   Poista
 3. Onpa teillä kivasti noita eläimiä siellä nähtävillä. Tosin taitavat paikoittain olla ihan riesaksi asti - jos nyt luonnon eläimistä sillä tavalla voi edes oikeastaan sanoa. Me ihmisethän täällä ollaan riesaksi asti eläimiltä tila viety. Meillä on kauriita välillä näkynyt tuossa pellolla, mutta korkeintaan kolme kerralla. Välillä vain yksikin. Näillä leveysasteilla ei siis vielä ole niitä paljoa, vaikkei nyt niin kovin korkealla olla kyllä mekään - idässä ennemminkin.

  Täälläkin oli jo maa paljaana ja sitten tuli varmaan 15cm lunta. Huokaus. Mutta sellaista tämä on. Hyvä huomio muuten tuo, että talvi on ikään kuin siirtynyt, ainakin lumen ja pakkasen suhteen. Siltä se kyllä vaikuttaisi. Mutta onneksi aurinko kuitenkin jo keväisesti paistaa, ajoittain jopa lämmittäen.

  Hyvää vaalipäivä! Jännittävä päivä, sanoisin että myös luonnon kannalta... paljon ratkaisee hallituspohja, miten jatkossa nämä ilmastoasiatkin menevät. En ole todellakaan mikään politiikan asiantuntija, mutta kyllä on kova toive, että homma menee niin, että ainakaan yhtä tiettyä puoluetta EI siellä johdossa olisi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, eläimiä riittää. Aamulenkit oli jänniä syksyllä, kun piti kyttäillä pupuja, peuroja ja kettuja. Nyt vuorossa on yksi reipas fasaani-ukko, josta meidän koirat on hyvin tohkeissaan.
   Fasaani patsastelee tuossa naapurin pihassa hyvin pontevana ja rääkäisee aika ajoin kertoakseen, että nämä on hänen maat.... =D Jotenkin liikuttava. Yhtään eukkoa en ole vielä sillä nähnyt. Kahtena viime kesänä pesivät jokitöyräällä ja niillä oli suloinen poikuekin.

   Tämä juuri politiikkaan liittyen: että jos edes jotkut jäisi pois.... mutta ei.... *huoh*

   Poista

Kiitos lämpimästi!! Kiva, kun kommentoit!

Kuukausikuva: toukokuu

Oi ihana toukokuu! Vappu tosin koettiin hyvin viileänä. Itse asiassa niin kylmä oli, että kahtena päivänä peräti laitoin tulet hellaan.... H...