sunnuntai 16. huhtikuuta 2023

Haipakkaa, mutta fillarikausi korkattu

Onnistuin toimittamaan pyörän huoltoon juuri ajoissa ennen pahimpia kevätkiireitä. Fiksuna ihmisenä sen olisi voinut huollattaa jo keskellä talvea, mutta milloinkas sitä ajoissa olisi?

Parempi myöhään kuin ei ollenkaan. 
Ajoin pyörän huoltoon juuri päivää ennen sitä lumikaaosta, mikä yllätti pari viikkoa ennen pääsiäistä. Olin liki tippa linssissä, kun ajattelin, että mun pyörä vie huoltomiehen tallissa turhaan tilaa, mutta en uskaltanut sitä poiskaan ajaa. 
Ja fiilis, kun pääsi taas hyppäämään kyytiin oli kyllä mieletön! ♥


Auton mittarinlukema oli hauska siinä kohtaa, kun siirryin taas
työmatkapyöräilijäksi. Nauratti jättää se "seisomaan".

Mulla oli viime syksynä hyvin epämiellyttävä ja epäsopiva pyöräilykypärä, ja sitäKÄÄN en saanut aikaiseksi uusia talven aikana. Nyt oli kuitenkin pakko, koska periaatteesta haluan pitää pottaa päässä ajaessani.
Ja senhän siis oli oltava keltainen. Koska mun kumisaappaat. (Joita toivottavasti en joudu käyttämään....)

Tokmannin sivusto kertoi, että meidän lähimyymälässä olisi YKSI keltainen kypärä. Sinne siis. 
No eihän ollut. Seitsemän muuta oli laatikoineen pinoissa, ja keltaista ei löytynyt kuin rakennuskypärä-mallistosta. Onneksi paikalle sattui kiva ja reipas miesmyyjä, joka kävi vähän varastoa penkomassa ja toi sen ainokaisen. 
Laitoin Tokmannin sivuston kautta palautetta, miten hienosti homma hoidettiin, koska keski-ikäiset täti-ihmiset voi joskus olla hankalia, kun ne saa päähänsä, että sen on oltava jotain tiettyä. 


Potta on oltava!

Pääsiäisen pyhät meni kivasti. Otin lauantaiksi keikkatöitä vanhassa paikassa ja tosi kivalla fiiliksellä tein illan vanhojen kamujen kanssa.
Muut pääsiäisen päivät meni rattoisasti pihahommissa. Kovin paljon ei vielä pysty tekemään, koska maa on roudassa, mutta lettuja saatiin sentään ulkotulella jo paistettua ja tulevan kesän koirahoitaja istui pitkään kahvilla ja letuilla meidän kanssa. Meillä on niin uskomaton mäihä käynyt ihmisten suhteen täällä, olen edelleen siitä hyvin otettu. On siis ihmisiä, joiden kanssa synkkasi samantien ja tosiaan on puolin ja toisin apua ja seuraa. Hississä matkalla töihin.

Pihalla on suuresti ilahduttanut se, että vihdoin näyttäisi istutukset alkavan tuottaa tulosta. Viime syksynä istutetut sipulit, ainakin hyvin iso osa niistä, näyttäisi nousevan pintaan, ja tosiaan kasvihuoneen kyljessä olevassa laatikossa krookukset peräti kukkii jo. ♥


Tähän viikonloppuun on sitten osunut vanhemman tyttären muutto. Nyt ollaan siis tämän kevään aikana muutettu jokainen lapsi kertaalleen. Toivottavasti saadaan pitää jonkin verran taukoa ennen seuraavaa settiä. 
Tyttären perhe muutti muutaman kilometrin vähän isompaan asuntoon ja päivän verran kannettiin tavaraa ja pyrittiin ainakin jotain laittamaan paikalleen. Tytär oli hakenut vauhtia päivystyksestä aamutuimaan (viimeisillään raskaana) ja jouduin emoilemaan ja patistamaan häntä olemaan reuhomatta muuttokuormien kanssa. 
Asunto on tosi kiva, ja kun haettiin pikku-Hilla iltapäivällä uuteen kotiin, oli kiva, että sängyt oli paikallaan ja pedattuna ja sohva kasattuna. Saivat jäädä kaksistaan sinne viettämään iltaa, kun tyttären mies oli iltavuorossa. Oli kuulemma löytänyt kotiin illalla. 😃

Ihana kevät!! Päivälämpötilat on jo tosi kivat, joskin aamuisin on aika viileää kun lähtee koirien kanssa lenkille.
Fillaroidessa onneksi tarkenee. Lapaset tosin on pakko olla.

2 kommenttia:

 1. Hienoa että veit pyöräsi huoltoon; sitä en itse ole vielä koskaan tehnyt. No, mieheni onneksi pystyy huoltamaan kun tarve vaatii. Sinä otit kuvan autosi mittarilukemasta kun oli tasakilometrejä. Meidän auton mittariin tuli luku 77777km kun olin pari kuukautta sitte ajamassa sillä ja halutti kyllä pysähtyä kuvaamaan, mutta olin sen verran hankalassa paikassa että jäi kuvaamatta kuitenkin. Nyt täytyy sitten odotella että tulee viisi kahdeksikkoa mittariin. Toivottavasti ei kuitenkaan tule ihan pian.
  Hieno kypärä, kaunis väri ja sopii hienosti sinulle. Mulle ei tunnu mikään kypärä sopivan kun on nuo silmälasit. Sama juttu kaikkien lakkien tai myssyjen kanssa.
  Mukavia keväisiä fillariajoja!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin mies varmasti osaisi, mutta hän totesi, että tässä vaiheessa kannattaa maksaa ulkopuoliselle, koska aikataulu oli vähän tiukka. Joskus rahalla säästää omia hermoja. =)

   Minulla on aina ollut tapa kyttäillä mittarinlukemia. Juuri noita hassuja tasalukuja. Nyt on toki noistakin jo useampi kilometri, kun muuton yhteydessä ajeltiin, samoin olin keikkatöissä taas eilen. Mutta onpa kesärenkaat sentään....

   Kypärän ostaminen on kyllä vähän kuin farkkuja sovittaisi. Sitä pitää sovittaa.
   Onneksi tuo istui ja on miellyttävä päässä. Siinä on takana sellainen kiristys, eli saan sen hyvin paikalleen ja sitten kiristelen niin, että pysyy ja on tukeva. Lienee turvallinenkin tästä johtuen.
   Ihanaa ajaa pyörällä töihin! Nautin tosiaan! ♥

   Poista

Kiitos lämpimästi!! Kiva, kun kommentoit!

Kuukausikuva: toukokuu

Oi ihana toukokuu! Vappu tosin koettiin hyvin viileänä. Itse asiassa niin kylmä oli, että kahtena päivänä peräti laitoin tulet hellaan.... H...