keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Banaanijälkiruoka

Koska meillä syödään koko perhe yhdessä viikonloppuisin (jos en ole töissä), tykkään myös yrittää tehdä yleensä jotain ns. vähän parempaa ruokaa, kattaa kauniisti ja ehkä jopa loihtia jotain jälkkäriä.

Muksut tietävät sisäänrakennetusti, että jos menevät kaverille yökylään pe-su välinä, kotiin on tultava viimeistään klo 12, koska haluan, että kaikki on ruokapöydässä yhtä aikaa.

Viime viikonloppuna tehtiin hyvää peuran ahteria uunissa muussin kaveriksi, ja koska uuni oli päällä, ideoin jotain helppoa ja nopeaa jälkkäriä. Tiettyjä aineksia kotoa löytyy aina ja osa oli ostettu jotain tarkoitusta varten. Mutta tällaista siitä suunnilleen tuli:

Uunibanaanit

Viipaloi banaanit pitkittäin uunivuokaan.
Sekoittele kulhossa korppujauhoja, mantelijauhetta ja sokeria (+ halutessa vaniljasokeria), ripottele banaanien päälle ja valuta siihen päälle pullomargariinia.
Pilko valkosuklaata vähän sinne tänne päälle.

Laita toinen kerros banaaneja ja toista. Päälimmäiseen kerrokseen sen verran rasvaa, että "jauhot" rasvastuvat riittävästi. Valkosuklaa palaa helposti, laita se mielummin enemmän väliin ja vähemmän päälle.

Uunissa, n. 200 °C, sen verran että pinta saa kauniin värin.

Yllättävän hyvää vaniljajäätelön kanssa kuumana.

***********

Modausideoita

* Sekoittele rasvan sijaan jauhojen joukkoon jo lähtökohtaisesti kondensoitua maitoa.
* Vaihda valkosuklaa oikein tummaan suklaaseen
* Mausta jauhot kanelilla
* Vatkaa muna ja vajaa desi sokeria ja sekoita siihen pussi mantelijauhetta ja levitä seos banskujen päälle (= kakkutaikinamainen pinta, joka maistuu taivaallisesti mantelille)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen peruspäivän plussat ja miinukset

Onhan näitä haasteita, joihin on pakko tarttua. Tämä on viime viikolta. TIISTAI - erittäin huonosti valvottu yö Mies tulee iltavuorossa töis...