keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Lukemista, musiikkia, sisustusideoita

Minähän en katso televisiota. En totta puhuen muista milloin olen avannut mölytoosan olkkarin nurkassa, ja säännöllisen epäsäännöllisesti saan primitiiviraivarin, että mokoman värkin ylipäänsä pitää seistä olkkarin nurkassa. (Plus että saan puistattavat hermarit ihmisistä, jotka meille tullessaan napsauttaa ruudun auki vaan siksi, että taustameteliä on oltava.... mutta ei mennä nyt siihen.)

Ilman elitismiä: pidän TV:n katsomista yhtenä puuduttavimmista ja turhimmista hommista. En ole millään tavoin ylpeä siitä, etten tiedä koskaan yhtään mitään (edes uutisia) enkä tunnista julkkiksia. Mutta jollain tavoin olen kyllä ylpeä etten tiedä kuka voitti Idolsin, kuka voitti Putouksen jne.

"Mitä sä sitten teet himassa iltaisin?"
Vastaus lyhyesti: luen.

Olen oppinut lukemaan 4-vuotiaana. Muistan hämärästi, miten ah, niin perinteiseen tyyliin tavasin Hesarin kannesta jotain sanaa ja yhtäkkiä kysyin "mikä toi osuuspankki on". Mun vanhemmat on itse myös aina lukeneet ja mua on kannustettu siihen lapsesta asti. Mulle hankittiin Tammen Kultaisten Kirjojen sarja ja noin sata muuta kirjaa, sain niitä jouluksi ja synttäreiksi ja se oli hienoa.
Tänä päivänä meidän olohuonetta valitettavasti määrittelee 240 x 210 senttiä kirjahyllyä, mistä syystä mun toinen rakas harrastus, huonekalujen siirtely, ei ole ollenkaan niin hauskaa.

Luen ihan rehellisesti hömppää. Dekkarit on ikiaikojen suosikkeja, scifi ei nappaa.

Lapsista nuorin tullee eniten minuun. Se istuu nenä kirjassa kaiken vapaa-aikansa mitä ei vietä tallilla, keppihevosleikeissä tai kavereilla. Se sai joululahjaksi kolme puhelinluettelon paksuista kirjaa, joku uusi vampyyri-sarjan alku, ja idea oli, että se lukee ne ja ehkä sitten kaivaa kirjastosta ne loput reissuun mukaan. Miten ollakaan, se on ehtinyt ahmaista koko sarjan (10 kirjaa) jo, ja miettii kovasti mitä ottaisi reissuun mukaan.

Rakas vanha ystäväni maailmalla kehui Kindleä. Kindle, tällainen e-kirjojen lukulaite, mihin voisi ladata määrättömiin luettavaa. Innostuin luonnollisesti, mikä olisi reissun päällä helpompaa ja nykyään nettikauppa tuo kotiovelle mitä tahansa mistä tahansa parissa päivässä.
MUTTA.... voi pah. Kindle on Amazonin kirjaston kanssa yhteennaitettu merkki johon voi ladata kirjoja vain Amazonilta. Ei siinä mitään, sieltähän saa uusimpia lähes ilmaiseksi.... in English. Ongelma ei ole minun, se on lapseni.
Toistaiseksi ajatus on jäähyllä. Itselleni voisin laitteen hankkia, se olisi kevyt ja kulkisi helposti minne tahansa mukana. Parilla taalalla voisi ladata mitä vaan.

VAIKKA henkilökohtaisesti tykkään kyllä ihan oikean kirjan tunnusta käsissä. Ehkä tuo e-laite olisi vähän persoonaton, vähän kylmä....  mutta kehitys menee eteenpäin.

*******

Musiikin suhteen voin myöntää olevani sikäli elitisti, että tiedän mitä haluan kuunnella ja inhoan radiojen soittolistoja. En myöskään suostu kuuntelemaan jotain uusinta jollotusta vain siksi, että kaikki muut sanoo miten hyvä se on, jos se edelleen mielestäni on jollotus.

Sori Pia, mutta mun on ihan pakko kopioida tämä.  =D   (Enkä osannut luoda sitä hienoa TV-ruutua tästä, höh!!)

Yksi hienoimmista videoista kotimaiselta artistilta, mieletön sanoma, loistavaa musiikkia.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=sue_ufnvqcs


*******

Aloitin blogin bloggerissa viimeksi yövuoron jälkeen. Kehä on kiertänyt, nyt on jälleen viimeisen yövuoron jälkeinen pöhnä. Tällä kertaa jotenkin helpommasta päästä. En silti lupautunut tekemään kolmatta putkeen vaikka kysyttiin.

Koska siis luen, mutta yövuorojen välipäivänä ei ajatus todellakaan toimi, lainasin kirjastosta vinon pinon lehtiä. Minusta on järjettömän hieno idea antaa niitäkin lainaksi!! Voin lukea samat tyhmät juorut moneen kertaan, katsoa samat kuvat pressan kutsuilta jne. Ihan rehellistä aivojen tyhjentämistä ilman tarkoitusta, joskus niin tarpeellista.

Tällä kertaa lainasin ensimmäistä kertaa Avotakka-nimisiä sisustuslehtiä. Lehti on minulle vieras ja uusi tuttavuus. Mutta... keksin heti ensimmäisen lehden jälkeen miksi mieheni tulee raivostumaan kun lainaan niitä lisää.  =)
Ensimmäisen lehden jälkeen noin sata uutta ja erilaista sisustusideaa. Pinon jälkeen alkoivat henkisesti seinät kaatua... ja odotan pidempiä vapaita että ne kaatuvat ihan konkreettisestikin. Kävelen ympäri kämppää, listaan asioita jotka voisi muuttaa, ideoin miten niiden muutos voitaisiin tehdä, mietin, pohdin ja suunnittelen....

Pasi-parka.

1 kommentti:

  1. Ole hyvä vaan, se ON aivan loistava biisi! Youtube-ruudun saa näkyviin kun käyttää sitä "lisää video"- toimintoa, pääsee hakemaan suoraan tuubista (tai muualta) videoita.

    Oot hei mun ihan ensimmäinen seuraaja! :)

    VastaaPoista

Kolmen peruspäivän plussat ja miinukset

Onhan näitä haasteita, joihin on pakko tarttua. Tämä on viime viikolta. TIISTAI - erittäin huonosti valvottu yö Mies tulee iltavuorossa töis...