perjantai 18. tammikuuta 2013

Helpot ja pikaiset teeleivät

Illan viimeinen ajatus: olisipa jotain tuoretta leipää aamuksi....
Olen kokeillut N-määrän ohjeita, joissa sanotaan että voit laittaa taikinan nousemaan jääkaappiin yöksi, ja ah, tulee niin maukasta....  BS sanon. Ne ei ole koskaan nousseet kunnolla tai sitten niitä pitää alkaa nostattamaan huoneenlämmössä kuitenkin klo 4. Niin leipuri en ole, että nousen tuohon aikaan vapaaehtoisesti edes lasteni aamupalan vuoksi.

Mutta netti on ihmeellinen paikka. Ihan minuutin googlaamisen jälkeen kävi melko selväksi, että jotain leivän sukuista voisi nostattaa ihan leivinjauheella....

Kun nuorimmainen tenava meni ja teloi polvensa ja nilkkansa hiihtämällä koulussa ja oli selvää, että hän tarvitsee poikkeuksellisesti autokyydin kouluun, ajattelin nousta sen verran ajoissa, että heitän kasaan jonkunlaisen sotkun taikinaa ja tökkään uuniin.
(Juu, ei mitään vakavaa, venähdys. Nilkka taipuu jo ja polvi on kipeä ja musta, jalka kuitenkin kantaa! ♥ lapseni oli opettajalle sanonut, että "mun äiti on sairaanhoitaja, SE tietää mitä nyt kuuluu tehdä" kun opettaja oli miettinyt pitääkö lähteä lääkäriin.... )

Pikaiset teeleivät

3 dl hiutaleita (meillä on Nalle ruis-kauraa, käytä mitä kaapista löytyy)
1 dl hiivaleipäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
suolaa
2 dl juustoraastetta

Sekoittele kuivat aineet kulhossa.
Kaada päälle

2,5 dl kylmää maitoa
0,5 dl pullomargariinia (ei edes sulattamisen vaivaa....)

Sekoittele ruokalusikalla, taikina on melkoista puuroa, löysää ja valuvaa. Mätä sitä erikokoisiin kekoihin/lättyihin pellille ja paiskaa kuumaan (!!) uuniin, n. 200 °C ja vartin verran. Niitä tuli juuri sen verran että viisi henkeä sai jokainen yhden-pari. Ne luultavasti EI säily eikä ole hyviä enää jäähtymisen jälkeen joten älä suotta väännä isompaa satsia jollei syöjiä ole tusinaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen peruspäivän plussat ja miinukset

Onhan näitä haasteita, joihin on pakko tarttua. Tämä on viime viikolta. TIISTAI - erittäin huonosti valvottu yö Mies tulee iltavuorossa töis...