perjantai 25. tammikuuta 2013

Juttua koirien ruokavaliosta

Karohan sai SLE-diagnoosin syksyllä 2012 kun kynnet hapertuivat ja haurastuivat niin, että kävely oli vaikeaa. Ainoa hoitomuoto vaivaan on ruokavalio, ja erikoisin siihen liittyvä juttu on ohje laittaa aterioihin liivatejauhetta. Tätä on nyt menestyksellä toteutettu muutaman kk:n ajan ja kas kummaa: neitosen kynnet kasvavat hitaasti mutta varmasti. Hauraat ne on edelleen perussairaudesta johtuen, mutta eivät haittaa kävelyä edes sepelöidyillä kaduilla.

Hassu, samaan liittyvä juttu on se, että olen samalla ropsauttanut sitä liivatejauhetta myös Edun aamukuppiin. Edun kynnet voivat mainiosti, kiitos vaan, mutta sillähän on joka talvi ollut, ei nyt ongelmia, mutta anturat halkeilevat ja karheat. Ja nyt ne ovat pehmenneet kuin lapsen peppu. Lasken tässä kohtaa 1+1 ja saan kerrankin ihan oikein 2. Toki molemmat saavat noita öljyjäkin, mutta öljyjen syönti on ollut meillä jokavuotista/kokoaikaista muutenkin.

Hauska juttu vaan kaiken kaikkiaan.

1 kommentti:

Kolmen peruspäivän plussat ja miinukset

Onhan näitä haasteita, joihin on pakko tarttua. Tämä on viime viikolta. TIISTAI - erittäin huonosti valvottu yö Mies tulee iltavuorossa töis...