maanantai 15. huhtikuuta 2013

Poliittisesti korrektia harrastamista

Sosiaalisen median "hauskat" puolet tulevat hyvin esiin, kun sukeltaa harrastepiirien sivuille. Jokainen lajia kokeillut on lajin mestari ja tietää juuri tarkkaan miten sitä lajia harrastetaan. Ja pois ne, joilla on poikkeavia mielipiteitä! NIH!
Harrastaessa sitä kuvittelisi, että kun asian voi tehdä usealla eri tavalla, jos lopputulos on sama, mitä väliä miten homma on tehty. Mutta ei. Jos pitsit nyplätään oikealta vasemmalle, nehän nyplätään oikealta vasemmalle. Vaikka vasemmalta oikealle tehty olisi jopa hienompi, niin EI VOI TEHDÄ, se on väärin.... *huoh*  Toisilla ilmeisesti iso ego ja pienet.... *piiiip* ... johtavat siihen, että jonkunasteinen pelko iskee kehiin heti kun ehdotetaan uusiutumista ja/tai toisenlaista lähestymistapaa.

Ehkä johtuen Nokia-historiastani, opin yli 10 vuoden aikana, että ainoa pysyvä juttu maailmassa on jatkuva muutos. Nimenomaan työelämässä. Ja kyllä, olin ehdottomasti itse yksi niistä vastaanhangoittelijoista ja niistä, jotka olivat sitä mieltä että jatkuva muutos on pahasta.... mutta fact of life vaan on, että näin se menee. Ota tai jätä.

Välillä ottaa vaan NIIN raskaasti pannuun, kun sanot oman mielipiteesi ja korkeintaan odotat siihen perusteltuja vastauksia ja/tai vastalauseita, ja ainoa mitä saat vastaan on suunnilleen nimittely. Jurppii myös se, että pitää aina miettiä miten kuka tahansa kuulija asiaan reagoi, eikä saa sanoa mitä oikeasti ajattelee.
Tämä poliittinen korrektius jotenkin tuntuu kumuloituvan nimenomaan koiraharrastuksissa (johtuen ehkä siitä, että en paljon muuta harrasta porukalla...)

Jos sanon tekeväni koirasta nahkarukkaset sellaisena päivänä, kun olen herännyt väärällä jalalla, kahvi on loppu ja koira on tehnyt jotain oikein ääliömäistä, kuten vaikka kuseskellut olkkariin, johan on kohta rivi ihmisiä naputtamassa, että "pitääkö sulta ottaa se koira pois" ja "taidan soittaa Leyserille".
Ja kun joku toinen tekee saman, sille naureskellaan hyväntahtoisesti ja kysellään mitä ihmettä Rekku tällä kertaa mahtoi keksiä.

*******

Jälkihuomio ihan vaan kaiken varalta: tänään heräsin melko hyvin nukkuneena, aamuteetä oli jo keitetty valmiiksi (kiitos, tytöt ♥ ) ja koirat käyttäytyivät erinomaisesti aamulenkillä. Sain jopa sitä kahvia poiketessani puolimatkan krouvissa ennen lounaan tekoa...

MUISTUTUS:
Muistakaa madottaa eläimenne nyt keväällä!! Itse hoksasin asian eilen. Tänään töihin apteekin kautta.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen peruspäivän plussat ja miinukset

Onhan näitä haasteita, joihin on pakko tarttua. Tämä on viime viikolta. TIISTAI - erittäin huonosti valvottu yö Mies tulee iltavuorossa töis...