tiistai 2. huhtikuuta 2013

Remonttia, kevät

Nyt se on kevät, virallisesti. Terassikausi korkattiin pääsiäisenpyhinä tyytyväisenä! Vaikka vielä olikin kahvia juodessa pakko pitää takki päällä, pipon pystyi sentään riisumaan ja aurinko paahtoi naamaan väriä.

Pasi on vääntänyt saunan kanssa monta päivää. Ja kun kone hyytyi piikkaamiseen, vuoroon tuli varastojen siivous ja romun kantaminen lavalle.

 
Sauna siinä asussa kun se oli lauteiden poistamisen jälkeen....

 
Lauteet siis siirrettiin kokonaisina pesuhuoneeseen, koska tässä vaiheessa eläteltiin vielä hullua kuvitelmaa, että ne voisi laittaa takaisin....

 
Vahingon aiheuttaja: pieni halkeama putkessa. Mainittakoon, että tähän putkeen nojasi raitisilmaputki, jossa on edellisten 10+ vuoden aikana ollut pakkasta useampaankin kertaan. Mikä sen halkaisi tänä talvena, emme koskaan saa tietää.

 
Purkamisen yhteydessä kävi ilmi, että saunan rakenteiden takana on "toinen sauna".... eli koska pinta-ala lisääntyy melkein neliöllä kun remppa pääsee siihen vaiheeseen, että aletaan rakentaa uutta, oli lauteet pakko ulkoistaa kokonaan.
Pääsiäisenä meidän perinteisiin ei kuulu polttaa kokkoa, mutta makkarat sentään grillattiin näillä lauteilla. Sen verran hötöä puuta, ettei niitä maksa vaivaa ottaa sisälle lämmittämiseen.

 
Pihan "kaunistus", jätelava. Ihan tarpeellinen mutta ah, niin raivostuttava. Aamupakkasilla autoja ei saa katokseen ja ikkunat ovat jäässä. Toisaalta se on myös tiellä ihan 100% ajasta. Minne hyvänsä menetkin, aina kierrät....


**************

Ja kevät on siksikin virallisesti, että muuttolinnut ovat palanneet Suomeen. Etelän Hetelmät siis lensivät tänään takaisin pakkasen keskelle ja tulivat työpäivän jälkeen kyydillä kotiin.

Teimme viikonloppuna isot lasagnet sekä heille että itsellemme ja lisäksi paistoin pari saaristolaisleipää. Tästä alkaa taas meidän lenkkien puolimatkan krouvissa piipahtaminen ja jatkuva kahvinjuonti.  =D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen peruspäivän plussat ja miinukset

Onhan näitä haasteita, joihin on pakko tarttua. Tämä on viime viikolta. TIISTAI - erittäin huonosti valvottu yö Mies tulee iltavuorossa töis...