tiistai 9. huhtikuuta 2013

Porkkanakakku

Yövuorossa vaihdettiin suunnitelmia seuraavan päivän suhteen ja kuinka ollakaan, sekä Irinalla että minulla oli tiedossa leipomista. Irina jakoi mahtavan ohjeen, jota kokeilin ja suosittelen:

MEHEVÄ PORKKANAKAKKU

1 dl pähkinärouhetta
5 dl porkkanaraastetta
1 dl ananasmurskaa
2 dl öljyä
3 munaa
5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
(Laitoin itse myös kardemummaa ja ihan vähän neilikkaa)

Sekoita keskenään porkkana, pähkinärouhe, ananasmurska, öljy ja munat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja yhdistä edelliseen. Sekoita hyvin.

 Paista 175°C n. tunnin verran, pellillä vähemmän aikaa riittää.

Kuorrutus

200g mautonta tuorejuustoa
3 dl tomusokeria
vaniljasokeria
(Itse sulatin 25g margariinia vielä joukkoon)

Sekoita keskenään ja levitä kakun pinnalle. Koristele esim. nonparelleilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos lämpimästi!! Kiva, kun kommentoit!

Virallisesti kevät

Eikös pääsiäinen ole se kevään taittumisen merkki? Ja ainakin, edelleen typerääkin typerämpi tapa, kellojen siirto.  Omalta osaltani jälkimm...