maanantai 24. kesäkuuta 2013

Keskikesän juhlaa

En ole oikein koskaan tajunnut, miksi juhannuksesta puhutaan KESKIKESÄN juhlana. Sehän ei sijaitse millään määreellä keskellä kesää, kaikkea muuta. Tai sitten minun kalenterini on jotenkin eri rytmissä. 

Tämän vuoden juhannussuunnitelmat oli tehty jo varhain: Vivi valvoisi pe-su yöt joten muulle perheelle jäi vaihtoehdoksi keksiä mitä tahansa, kunhan kotona olisi päivällä kohtuullisen rauhallista. 
Perjantaina "juhlittiin" sen verran, että grillattiin porukalla Mäntytiellä. Olikin hyvät eväät.Erityisesti nuorison toiveesta grillattiin pihvien lisäksi purkkihedelmiä. Ne tosin maistuivat vallan hyvin kaikille. Ronjan kesätyöpaikasta, Rantamäen tilan myyntipisteestä ostettiin herkulliset tuoreet sipulit ja mansikat.

Jälkiruuaksi jäätelöä, päällä mansikoita, kinuskikastiketta ja valkosuklaa-nougat-vaahtoa. 
Kelpasi vyöryä kotiin kahvin jälkeen.

************

Yöt olivat mitä olivat töissä, sairaala ei nuku koskaan. Uusia potilaita tuli molempina öinä, onneksi oli petipaikkoja tyhjänä. Hyvällä porukalla paistettiin muutama patonki ja laitettiin päälle levitettä, lisänä jokaisen omat eväät ja vähän namia. Varsinainen juhannusjuhla työporukalla. 

Maanantaina oli pullanpaistajaisten vuoro kotona. 
Jotain kummallista sattui kahdelle noista.... voisin sanoa, että mieleen tuli eräs pohjanmaalainen kaupunki, josta TV:ssäkin kovasti puhutaan. Siellä onnistuu aina kaikki, nyt ei mennyt ihan kuin.....

Koirien kanssa lenkille lähdössä, toisesta portista kuin yleensä, ja tällainen näky pisti silmään. Joonaksen parkkipaikan vieressä (milloin hän ei viitsi ajaa katokseen asti) näkyy kasvavan ahomansikkaa ihan hyvin. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen peruspäivän plussat ja miinukset

Onhan näitä haasteita, joihin on pakko tarttua. Tämä on viime viikolta. TIISTAI - erittäin huonosti valvottu yö Mies tulee iltavuorossa töis...