Itselleni muistiin.
Vanhukset toivat pyynnöstä keväällä pari kiloa paikallista aitoa sticky ricea eli riisiä...
Tänään keksin, että voisi tehdä viikonlopuksi jälkkäriä. Pistin ekan satsin kiehumaan vähän hatusta vedetyllä ohjeella.... ja sitten havaitsin, että riisipussissa on elämää...
Iloisesti pellille levitettynä pari kiloa riisiä kävi 250 asteisessa uunissa muutamassa erässä, pieni iltapuhde. Jos ei öttiäiset kuolleet, ainakin niillä oli kurja olla.
(Sen verran tuolla on tottunut yhteen sun toiseen, että tää oli odotettavissa. En vaan halua, että ne asuttaa mun kaikki kuiva-aineet....)
Sitten, riisin jo kiehuessa, googlasin.... ja hahahaaa, ohjehan löytyi, ihan lähes kotimaisella kirjoitettu mutta aito thaimaalainen. Oma ohjeeni oli ihan ok, mutta jos tästä tulee sellaista alkuperäistä, se on hyvää.
Sticky rice
3,5dl sticky riisiä
3 dl kookosmaitoa
3/4 dl sokeria (ja vielä 3 rkl myöhemmin)
1/4 tl suolaa
1 iso mango, mielellään tuore, mutta purkkituote toimii
Pese riisi useaan kertaan jääkylmässä vedessä, kunnes siitä ei irtoa enää gluteenia (= valkoista jauhomaista). Jätä likoamaan uuteen kylmään veteen yön yli.
Huuhtele riisi hyvin lävikössä. Aseta lävikkö riiseineen sopivan kokoisen kattilan päälle (riisi ei saa koskettaa veteen) ja anna veden kiehua ja riisin höyrystyä peitettynä keittiöpyyhkeellä ja kannella. Höyrytä n. 30-40 min. kunnes pehmeää.
Riisin höyrystyessä kaada toiseen kattilaan 2,5 dl kookosmaitoa ja 3/4 dl sokeria sekä suola, sekoita kunnes sokeri ja suola ovat liuenneet, poista levyltä mutta pidä lämpimänä.
Kaada höyrytetty riisi kulhoon ja kaada päälle kookosmaito. Jätä lepäämään peitettynä n. 30 minuutiksi tai kunnes maito on imeytynyt riisiin. Tällaista riisiä voi säilyttää huoneenlämmössä pari tuntia, sen jälkeen se pitää laittaa jääkaappiin.
Riisin tekeytyessä ja jäähtyessä kaada loput kookosmaidosta kattilaan, lisää 3 rkl sokeria ja keitä noin minuutin ajan, kunnes vähän sakeutuu ja tulee siirappiseksi.
Tarjoile muotoilemalla riisistä keko esim. lasin avulla ja viipaloi mangoa viereen. Tarjoile siirappinen kookoskastike erikseen vaikka pienestä kannusta.
perjantai 3. heinäkuuta 2015
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Sitä sun tätä, ja mitä jos...
Joulukuu on ollut vauhdikas ja siinäkin on pikkasen vähättelyn tuntua. On ollut viikkoja, jolloin olen havahtunut perjantaina töissä, että ...
-
Varoituksen sana! On paljon mahdollista, että tämä teksti tullaan poistamaan. Stalkkaajat ja muut paskan levittäjät, älkää vaivautuko. Teidä...
-
Meillä oli sairaalan kesäjuhlat, joissa oma osastoni oli vetovastuussa "kesäolympialaisista", ja ennen ruokailua ja muuta hauskaa ...
-
Tutustuin sivustoon feelia.fi , joka myy kotiruokaa vakuumiin pakattuna. Jostain syystä olen tullut saamattomaksi tai muuten vaan hidastunut...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos lämpimästi!! Kiva, kun kommentoit!