maanantai 7. syyskuuta 2015

Kannanotto päivän pakolaispolitiikkaan

En aio lähteä vatvomaan tätä asiaa sen enempää. Tässä kaikki, mitä tahdon asiasta sanoa.
Myönnän jonkin verran pelkääväni myös jonkun tason islamilaisen kansan nousua ja erinäisten väkivallalla johtavien tyyppien päätymistä liian läheiseen katukuvaan.

Minusta on erikoista, että julkisuudessa (lue: uutisissa) annetaan ymmärtää kuvien kautta suurimman osan pakolaisista olevan nuoria, hyväkuntoisia miehiä. Ehkä se kuuluu tuohon kulttuuriin ja uskontoon, että se perheen poikalapsi ja arvokkain omaisuus, passitetaan maailmalle ajatuksena myöhemmin hakea perheen yhdistämistä. Itse vaan ajattelen, että mahtaako sitä perhettä olla siinä kohtaa paljonkaan jäljellä....

Toisaalta, nyt myönnän sortuvani stereotypiaan, mutta koen, että noista islamilaisista maista tulee liian paljon ihmisiä, jotka kokevat, että on heidän oikeutensa edellyttää siinä vastaanottavassa päässä suurta suosiollisuutta heidän uskontoaan, tapojaan ja kulttuurisia piirteitään kohtaan. Tämä on asia, jota en tajua. Minusta se pitäisi olla "maassa maan tavalla tai maasta pois".
Jos islamilainen henkilö tulee tänne, minusta hänellä ei voi olla oikeutta edellyttää, että minä naisena alan pukeutua burkhaan, koska hänen uskontokäsityksen mukaan se on ainoa sallittu tapa. Jos minun pukeutumiseni loukkaa häntä, katsokoon muualle.

Kun minä matkustan Thaimaahan, pukeudun siellä maan tavoin. Ts. mennessäni Wattiin, pidän huolen, että olkapäät on peitetty ja muutenkin pukeutuminen säädyllistä. Tosin näin teen Suomessakin kirkkoon mennessä....  Kuinka voisinkaan olettaa, että voin elää muualla kuin pellossa ja vedota siihen, että "meillä Suomessa näin voi tehdä"?

Jos rakennatte vastaanottokeskuksen Halikon Märylle, sittenhän rakennatte. Jos minä alan sen jälkeen pitämään silmällä lapsiani tavanomaista enemmän, tai varoittelen heitä ulkolaisista miehistä, se on sitten taas minun asiani. Jos se tekee minusta rasistin, niin olkoon.

Ihana ihminen oli kirjoittanut asiasta erinomaisesti. Luvalla kopioin tekstin tähän:

Vastaanottokeskukset pullistelevat ja maahanmuuttovirasto helisemässä. Valtava humanitaarinen kriisi joka koskettaa miljoonia ihmisiä. Ja sitten Maikkarin pääuutislähetykseessä pääministerille elämäänsä tilittää vastaanottokeskuksessa ihminen, joka on asunut Saksassa ja sieltä käsin reissannut mm Köpiksessä ja Malmössä.
Saksassa.
Miksi ihmeessä ko. heppua ei ole passitettu heri rajalta takaisin, vai onko muka Thüringen erityisen vaarallista seutua?! Miksi Dublinin sopimusta ei noudateta tilanteessa, jossa ihmisiä joudutaan majoittamaan Suomessa teltoissa talvea vasten? Resurssit voisi käyttää aidosti apua tarvitseville.
Ei, tämä ei ole vihapuhetta saati rasismia. Ei, en lue mv-lehteä, asia tuli muita kanavia pitkin vastaan jo aamupäivällä ennen kun alkoi levitä. Kyllä, vastaanottokeskuksen voi puolestani kaikin mokomin perustaa Märyyn, mutta turvapaikanhakija Saksasta naurettava ajatus.

Suomessa tehdään TAAS niin kuin yleensä: pyllistetään omalle kansalle jotta voidaan kumartaa muualle. Oma kansamme voi huonosti, meiltä ollaan ottamassa pois, omia kansalaisia jonottaa ruokaa ja elää köyhyydessä, mutta yhtäkkiä rahaa on vaikka kuinka perustaa keskuksia muualta tulleille. Mistä sitä rahaa näin yllättäen ilmestyi? Keneltä se on (tällä kertaa) pois? 

Keskustelu jatkukoon. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen peruspäivän plussat ja miinukset

Onhan näitä haasteita, joihin on pakko tarttua. Tämä on viime viikolta. TIISTAI - erittäin huonosti valvottu yö Mies tulee iltavuorossa töis...