perjantai 18. syyskuuta 2015

TYHY-reissu Tallinnaan, ostoksia

Työpaikalta starttasi eilen aamulla bussi kohti Helsinkiä ja Länsisatamaa. Meitä oli 17, jotka halusivat päiväksi reissuun. Ilmoittautuneita oli kuulemma alunperin 35, mutta jostain syystä yli puolet perui.... sääli.
Oli varsin mukavaa viettää aikaa työkavereiden kanssa välillä puhuen ihan muustakin kuin työstä.

Laivalla söimme buffasta aamupalan, jotta jokainen jaksaisi pitkän päivän. Tallink-Siljalla on kyllä ihan toimiva buffa, vaikkei se kyllä sinänsä ole hintansa väärtti (lue: itse en pysty mitenkään syömään 11,50 euron edestä aamulla ensimmäisenä) tai mitenkään ihmeellinen. Mutta onpa mahdollisuus tankata ja toisaalta saa takuu-istumapaikan.

Tallinnassa osa porukasta suuntasi Sakun tehtaille tutustumaan oluenpanemisen saloihin, me toiset säntäsimme satamasta ilmaiseen bussiin, joka kuljetti meidät Rocca al Mare-kauppakeskukseen.
Päivä meni hömpsötellessä. Itsellä ei ollut tarkoitus kuin katsella, mutta niinhän siinä aina käy, että jotain jää käteen....


Pari työkaverita tuli jossain Newyorkerin liepeillä kohdalle ja molemmilla oli isot siniset kuitukangaskassit. Toisella oli kokemusta jo aiemmin, toinen oli hurahtanut sovitettuaan...... joten uteliaisuus heräsi. Itsellä on nyt jo useita vuosia vanhat Merrellin tossut, jotka valitettavasti alkavat tulla tiensä päähän. Kun elää tätä päivittäin lenkille -elämää, on syytä olla jotkut jalkineet joilla sen suorittaa. Joten ihanan kahvin jälkeen sovittelemaan.
Merkki on Scketchers (tms) ja noissa on siis pohjassa jotain älyvaahtoa, vähän kuin Tempurin patjoissa. Kenkäpari painoi ehkä 100g ja oli kyllä kuin olisi kotiinsa tullut. Pakko oli heräteostoksena ne jättää jalkaan. 

Niin, se kahvi.
Rahva Raamat kohvik siinä Prisman yläpuolella on takuuvarma paikka. Suosittelen!! 
Kakkupalat on isoja ja kahvi hyvää.
Paikka on tosi idyllinen: vanhantapainen kirjasto, toimii kirjakauppana ja kalustus sellaista antiikkista. Viihtyisä. Sanoinko jo, että suosittelen?   =) 


Muuten ei isoja ostoksia tehty. Kaikki kun piti omin käsin kantaa. Marks & Spencers oli kasvanut edellisestä kerrasta ja valikoima oli parantunut 110%. UK:ssa asuessa käytin aina heidän alusvaatteitaan, ja nyt oli Tallinnassa tosi hyvät tarjoukset joten jotain jäi käteen. Ainoa kummallinen asia tässä liikkeessä oli, että kun työkaverin kanssa siirryttiin vaateosastolta siihen elintarvikepuolelta, saimme vartijan peräämme. 
Vähän jäi ontto olo, kun teepakettia katsoessamme mies tuijottaa tiukasti kuin olisin tunkemassa sen teen heti sinne kassiin maksamatta.

Laivalta raahasin, hölmö kun olin, pari laatikkoa juotavia. Kun ei ole uutta reissua tiedossa ja toisaalta meillä menee niin vähän....  ihan älytöntä. Mutta nyt sitä sitten on taas ensi kesään asti.
Laivalta ostin pari pussia liitulakuja ja M&S:ltä jo aiemmin pussillisen maitokarkkeja. Karkki, jonka saan syödä itse, koska perheessä kaikk inhoaa niitä. Hih!! 


****
Aiemmin tällä viikolla tein mielestäni erinomaisen ostoksen: löysin nimittäin kirpparilta rullaluistimet. Joskus 90-luvun lopulla meillä oli bladet mutta niitä ei tullut käytettyä. Olen kuitenkin pohtinut sitä jonkun aikaa ja kun kerrankin osui oikea koko tyrkylle halvalla, en voinut olla tarttumatta.


Kympin pari ja tosi siistit. Pitänee hankkia rannesuojat, potta löytyy fillaroinnin takia.
Kieltämättä vähän tuli olo, että kun ei nyt sitten menisi ja rikkoisi itseään.....
Sen mitä sisällä niitä kokeilin, tuntuma oli kuitenkin tuttu. Voi olla eri asia kun lähtee tien päälle.

Harmi kyllä sää on ollut täysin mun uutta harrastusta vastaan. Siitä päivästä kun nämä hain, on joka ikinen päivä tullut vettä. Höh!! Onko tää joku luonnon tapa ilmoittaa mulle, että myy ne äkkiä eteenpäin?
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen peruspäivän plussat ja miinukset

Onhan näitä haasteita, joihin on pakko tarttua. Tämä on viime viikolta. TIISTAI - erittäin huonosti valvottu yö Mies tulee iltavuorossa töis...