keskiviikko 31. elokuuta 2016

Paskin haaste: elokuu

Joskus käy niin, että koko kesä mennään merkillisessä euforiassa eikä listalle oikein löydy mitään. Sitten kolahtaa ja kovaa, ja hupsista: jälleen löytyy ihan sitä ihtiään vaikka kuinka.

Lyhyesti, paskaa piisaa:

- 1. työpaikka: tekivät mulle sitten ensin kivan oharin, jolla kustiin lomat (kun on sijainen, ei voi laittaa lomia koneelle ja kun ne ei ole koneella, niitä ei oteta huomioon työvuorosuunnittelussa. Olen siis virkavapaalla (anteeksi, työvapaalla, palkaton loma) syyskuussa kaksi viikkoa, jotta saan edes jotain lomaa.... JA kuuntelen sujuvasti muiden natinaa aiheesta "miten sulla on noin paljon lomapäiviä jäljellä, mikset käytä niitä".

Tämän jälkeen ilmoittivat pontevasti, että "nyt on jatkot koneella" ja kas, olivat sitten armossaan oikein laittaneet meikäläiselle kaksi kuukautta! Siis KAKSI kuukautta, ei edes vuoden loppuun. Haistakaa itse!!

Kuva netistä. Ei, liitto ei todellakaan tee tälle asialle mitään. Onhan työnantajalla varmasti tukevat perustelut käyttää puolet osaston henkilökunnasta sijaisina jatkuvasti, jo neljän vuoden ajan....
- 2. töissä pari pitkää päivää ja niistä seuraavat jalkakrampit (Ei auttanut Emgesan eikä mikään. Yöt oli helvettiä.)
(Venyttelyhän on siis täysin homojen hommaa enkä suostu vieläkään tulemaan kaapista sen suhteen! Tyhmä kun olen.)- 3. eli: jatkuvasti huonosti valvotut yöt (selkäkivut/jalat), joiden takia pinna kiristyy ihan liki katkeamispistettä

- 4. jatkuva otsatukkakriisi!!!! (Kenen idea oli leikata ns. poikatukka ihmiselle, joka käy parturissa kahdesti vuodessa?? Nyt jo hyvässä kasvuvaiheessa muuten, mutta toi otsis.... )- 5. läski  (Ei kaivanne selityksiä! Ei muuten liikahda mihinkään tästä kehosta.)- 6. tekemättömät työt / oma täysi saamattomuus ja laiskuus
Tusina näitä "pitäisi aloittaa" ja "koskahan tuonkin saisi..." juttuja. On pensasaita leikkaamatta, komposti tyhjentämättä, toinen komposti raivaamatta, kasvihuone hoitamatta..... huoooh! Ihan loputonta.

- 7. muiden laiskuus ja saamattomuus
Ihan suoraan edelliseen liittyen. Ihan itse en vaan pysty kaikkeen, ja toisaalta olen hivenen saanut tarpeekseni 2500 neliön pihan hoitamisesta....  pieni rivitalopiha kuulostaa NIIN houkuttelevalta!
- 8. autonraato pihassa  (****kele!!!)


- 9. juuri tässä kuussa maalämpöpumpun ominaisuus, jossa lämpötilaa määrittävä anturi/termostaatti on pihalla (jossa on lämmintä ja viihtyisää ilmeisesti), ja se määrää, ettei esim. kellaritilassa voi laittaa patteria päälle kun pumpun mielestä meillä ei ole tarpeeksi kylmä. No ei olekaan kylmä, mutta on niin halvatun kosteaa ja inhottavaa ja kaikki vaatteet haisee valmiiksi tunkkaisilta kosteina plus että kylppäri haisee kuin oksennus kun se ei kuivu koskaan suihkun jälkeen koska ulkoilma on kosteaa!! (Joo joo, tiedän, että firmaan voisi soittaa ja pyytää heitä säätämään pumppua, jolloin lämmitys saataisiin kiertämään kellarikerroksessa. Katso kuitenkin kohta 7.....)


Suurimman ketutuksen aiheuttaja juuri kirjoittamisen hetkellä, yhdessä ja erikseen:

- 10. rahat ja niiden puute, koska (olen tuhlari):

- 11. miehen palkanmaksu ja koko työpaikka jossa maksavat kaiken ulos heinäkuun 7. päivä, ja seuraava sitten joskus jos jaksavat.

Eli heinäkuun alussa tulee toki normaali kahden viikon palkka + "ennakko" ja lomarahat. Koska rahaa maksetaan kerralla paljon, siitä voi vapaasti laskea miten verottaja hieroo pieniä käsiään yhteen saadessaan n. 40% edestä veroja sitten tästä.

Seuraava oikea normaali palkka (kaksi viikkoa) maksetaan sitten vasta 22.8. Tapa on siis se, että elokuun alussa/loman jälkeen viikon palkka "pidätetään" jonain helvetin ennakkona, joka maksetaan ulos taas vuoden päästä.

Tuo firma on nostanut verenpaineitani nyt 13 vuotta eikä mikään näköjään muutu. En ole ikinä kuullut yhdestäkään työpaikasta, jossa luotettaisiin aikuisiin ihmisiin, omiin työntekijöihin vähemmän. Palkka siis pidätetään, ilmeisesti siltä varalta, ettei palaa??? Tai jotain.

(Noh, muinoin kun nuorimmainen sairasti korviaan, oli aikoja, jolloin en kertakaikkiaan pystynyt itse jäämään kotiin. Jos ja kun mies pari kertaa jäi, minun  työnantajan piti toimittaa kirjallinen todistus siitä, että minä olin töissä tuon ajan.... arvatkaa tekikö mieli pyytää häntä jäämään toiste.)

- 12. tähän liittyen: laskut  (voisiko postin kieltää jakamasta yhtään laskua vaikka kuukauteen?)- 13. ja samaan liittyen rikkoutuvat tai huonosti käyttäytyvät kodinkoneet  (kuten pölynimuri, kahvinkeitin, ruohonleikkuri, oksasilppuri....  näen jo miten sataset taas lentää poispäin.)

****

Mainittakoon, että listalla on ollut kuukauden aikana myös:

- 14. teiniprinsessa, jonka osallistuminen mihinkään kotitöihin on täysin mahdotonta. Jääkaappi ja sen antimet kelpaavat, mutta jumalaare sentään, edes aamupalaa ei kelpaa nauttia PÖYDÄSSÄ vaan se kannetaan yläkertaan omaan läävään.

- 15. ihmiset, joiden mielestä teiniprinsessaa tarvii ymmärtää....

6 kommenttia:

 1. No kylläpä onkin paskaa siunaantunut! =D

  Vähän samanlaisissa paskoissa rämmitään täälläkin, tosin teiniprinsessaa ei asu nurkissa!
  Työpaikka on kyllä kanssa Top 1 paskoissa. Ja hyvänä kakkosena tulee selkäkivut, jalkakivut ja hermosärky!

  VastaaPoista
 2. Voi jestas sä oot ihana! <3 Ja toi numero 15... :D

  Tsemppiä syyskuuhun, toivottavasti tällainen elokuu ei toistu ikinä ;)

  ps. eilen katselin syyskuun yhteishakua ja sh-linjaa, mutta taisin juuri tulla toisiin aatoksiin :P

  VastaaPoista
 3. Miehen työpaikan tapa maksaa loman alla ja sen jälkeen palkkaa kuulostaa perustuvan ihan täysin työehtosopimukseen. Oletan, että miehesi työnantaja on metallialan yritys. Yleissitovuus taas määrittelee, että heidän on noudatettava metallin TES:ta. Kannattaa vihjaista luottamusmiehelle työpaikalla, että neuvottelevat työnantajan kanssa tasaisen palkanmaksun myös loman ajalle. ;)

  -Riitta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noiden kanssa EI neuvotella. Firma on ollut olemassa 60-luvulta ja siellä tehdään asiat kuten Kekkosen aikaan. Nyt ja aina ja iankaikkisesti.

   =P

   Poista
 4. Mä niiiiin ymmärrän sua. Mä olen miettinyt, että mistä enää pystyisin säästämään. En mistään, tai no ruoasta. Jos söis vaan joka toinen päivä...
  Täällä kans pari tyyppiä, jotka kuvittelee, että niillä on pelkkiä oikeuksia, ei lainkaan velvollisuuksia !!! Miten ens vko, ehditkö höpötellä joku ap?

  -Päkä-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä lopetan yöt ma aamuna ja olen näillä näkymin vapailla torstaihin. =) Kilautan tai viestitän.

   Poista

Kolmen peruspäivän plussat ja miinukset

Onhan näitä haasteita, joihin on pakko tarttua. Tämä on viime viikolta. TIISTAI - erittäin huonosti valvottu yö Mies tulee iltavuorossa töis...