perjantai 5. elokuuta 2016

NettikauppojaKuulun niihin kurjiin ihmisiin, jotka käy kivijalkakaupassa sovittamassa ja valitsemassa, ja ostaa sitten netistä kun väri/koko/malli/hintavalikoima on vaan siellä parempi. Kun vielä muistaa, että EU:n alueella monesti toimituskulut on pienemmät toisesta maasta kuin Suomesta, JA tavarat saa ilman tullia ja lisättyä alvia, en vaan harmikseni näe syytä tukea paikallista myymälää. Joojoo, tiedän, sittenpä sopii katsoa peiliin kun niitä sovituspaikkoja ei enää ole.

Kuten kerroin aiemmin, tein parikin nettiostosta hiljattain. Ja tänään vihdoin posti oli ystäväni. Olen aika innolla seurannut erityisesti tuon kuivurin matkaa Hollannista Suomeen. Australialaisella firmalla on varasto ja myyntipiste Hollannissa, joten ihan toiselta puolen maailmaa ei sitä tarvinnut sentään laivata. Päädyin siis parin tuotearvion ja Jovelan Johannan suosituksesta tähän malliin.


Posti oli kantanut myös Polaarin Icy Magic-puikot oikein postilaatikkoon aiemmin päivällä. Hip hei. Luottamus kaikenlaiseen nettiostamiseen sai jälleen lisääntyä. (Aika ajoin kuitenkin pohdin kuinka terveellistä/turvallista noita Visan numeroita on netissä jakaa.....)

Koska kuivuria on odotettu niin paljon, oli ihan pakko heti sännätä hakemaan reilu kilo omppuja ja laittaa niitä kuivumaan.


Ensimmäiseen kolmeen kerrokseen sivelin vähän pullasudilla ohennettua siirappia ja ripsuttelin päälle kanelia. Kaksi alimmaista laitoin sellaisenaan. Ja kyllä, omput loppuivat kesken niin, että alin jäi tyhjäksi. OHO!   (Ja ihanan tärähtäneitä kuvia....)Aikamoiset tuoksut leijailee keittiössä.
Huomenna kehiin banaanilastuja ja ehkäpä lisää omenaa. Mun Riihimäen purkit odottaa sisältöä. Hihii!!

Suunnitelmiakin on heti valmiina: ehkäpä kuivatan porkkana/lanttu/palsternakka/selleri -kasoja ja pussitan niitä keittoannoksiksi. Mausteeksi jotain lipstikkaa yms mitä ei muuten tule käytettyä vaikka sitä pihalla on järjettömästi. Kun talvella lähtee koirien kanssa lenkille aamulla, heittää soppa-aineet kattilaan turpoamaan ja kotiin tultua vääntää lämmöt päälle.

Tätä ideaa on ainakin ihan pakko kokeilla.

(Saa toki kysyä miksen vaan simppelisti osta valmiita keittojuureksia esim. pakastepusseissa... ehkä tämä alun into latistuu kun huomaan miten helppoja ne on...)


Siinä se nyt pöhisee. Ajastin 12 tuntia, mutta leikkasin omenat todella ohuiksi, joten ehkä ne on valmiita aiemmin.

Koska meillä on paikkakunnan suurin tapahtuma tänään/huomenna, eli paikalliset markkinat, siirrymme kohtapuoleen isännän kanssa markkina-pubiin. Jep, minäkin.
Paikalla soittaa melko hyvä bilebändi, jota ilokseen kuuntelee ja jammailee puoleenyöhön.
Että meikäläisetkin kerran vuodessa.

Riemukasta viikonloppua myös muualle Suomeen!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen peruspäivän plussat ja miinukset

Onhan näitä haasteita, joihin on pakko tarttua. Tämä on viime viikolta. TIISTAI - erittäin huonosti valvottu yö Mies tulee iltavuorossa töis...