sunnuntai 7. elokuuta 2016

Markkinahumua, koulujen alku

Tuli sitten mentyä sinne markkinapubiin oikein koko rahalla. Kyllä, me vanhukset "bailattiin" tappiin asti, eli kun bändi lopetti soittamisen joskus 00:30, lähdettiin valumaan ylämäkeen ja oltiin siis kotona vasta vähän ennen yhtä. Varsin mukavaa oli. Juteltiin eri ihmisten kanssa - noh, juttelu on ehkä vähän väärin sanottu, ennemminkin piti huutaa niin että kurkku oli kipeä yöllä. Mutta siis yhden/kahden juotavan voimin ja jopa näillä kilometreillä jaksoi muutaman askeleenkin ottaa kun oikein pisti kasaria tuuttaamaan ja heiluttamaan....  Kivaa oli!!

Lauantaina sitten varsinainen markkinapäivä.
Aikamoiset "kemut". Hyvin erilaiset kuin koskaan ennen. Esiintyjänä myös sambatanssija-porukka. Huikeaa!! Tällaiseen pieneen maalaispitäjään kaikenlaista tohinaa. Jesh!! Lisää tätä!

Kuten yleensä markkinoilla, niitä muovikrääsäkauppiaita tietenkin, samoin rättejä ja lumppuja, ja metrilakua. Mutta tänä vuonna todella hienosti useita erilaisia ruokajuttuja, paikallisten tuottajien alue, jossa tuoreita vihanneksia, marjoja, sieniä, puutöitä ja muuta. Älyttömän kiva idea!!
Syötiin oikein erinomaiset muurinpohjaletut hyvän kahvin kera omassa vakiopaikassamme. Markkinaperinne.

Ostin pari litraa kanttarelleja, koska meille tulee vähän erilainen joulu 2016. Ne on jo kuivattu ja otetaan siis käyttöön myöhemmin.


Koko keskusta oli suljettu ja markkinakojut levittäytyvät isolle korttelin alueelle pitkin katua. Ihmiset oli iloisia, aurinko paistoi (sitä ei kuvista näy) ja meininki oli vilkas ja iloinen.
Kuivuri on pöhissyt perjantaista lähtien suunnilleen 24/7. Olen innoissani.
Omenarenkaita (kaupan omenoista), banaanilastuja, ne kanttarellit... oi nam!!
Ensi viikolla taitaa tyrnit olla valmiita poimittavaksi, sitten ne saa pöhistä ja niistä tehdään rouhetta. Omenat alkaa varmasti valmistua jo kuun vaihteessa..... 

****
(Perus)Koulut alkavat meillä ensi torstaina. Meidän Ipana ilmeisesti lähtee kavereineen käymään vähän isommalla kirkolla eli pääkaupungissa. Vaatteita, koulukamaa, ihan vaan höntsäilyä ennen kouluvuoden alkua. Kiva kun pärjäävät kavereineen!!

Koulujen alkaminen on kirvoittanut taas sanomista eri medioissa. On perheitä, joissa haluttaisiin, että koulu alkaa aina 9-10 välillä aikaisintaan, koska lapset eivät pysty nukkumaan (?) ennen 22-23.... asia, joka on itselleni täysin vieras. Meillä kun vauva-aikoina noustiin parhaimmillaan 5:30 - aamuvirkkua sakkia siis.

En ota kantaa asiaan sen kummemmin. Meille tämä ns. normaali rytmi on sopinut enkä luonnollisesti pysty samaistumaan ihmisiin, joille se tuottaa suunnatonta tuskaa. Itselleni olisi suurista suurin kauhistus, jos koulu kestäisi esim. klo 10-17:n ja pahimmillaan harrastuksista pitäisi hakea vasta 21 jälkeen. (Olen tietoinen, että nykyäänkin on harrastuksia, joista valitettavasti tullaan kotiin vasta tuolloin. Ja silti pitää herätä. Täysin kohtuutonta!)

En ole varma onko tuo aamu/iltavirkkuus oikeasti synnynnäinen vai opittu ominaisuus. Ehkä lopulta  yhdistelmä molempia. Kyllä meilläkin kesälomalla on valvottu myöhempään (ja jos jostain syystä niin siksi, että sitä kännykkää pitää räpeltää sängyssä yli puolenyön) ja vastaavasti olen kolistellut teinejä hereille parhaimmillaan vasta ysiltä. Mutta vastaavasti jos on ollut tarve nousta ajoissa, se on tapahtunut ilman sen isompaa ongelmaa eikä illalla ole tenava ollut silmät ristissä. 

Ehkä koulujen pitäisi siirtyä ns. kahteen vuoroon jolloin nuoriso vanhempineen voisi valita mihin rytmiin haluaa mennä. Ehkä näin ei tarvittaisi niitä väistötiloja kun koulut on järjestään homeessa....

Mutta hyvää koulujen alkua vaan kaikille. Jotenkin ihanaa, että arki alkaa taas pyöriä normaalisti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen peruspäivän plussat ja miinukset

Onhan näitä haasteita, joihin on pakko tarttua. Tämä on viime viikolta. TIISTAI - erittäin huonosti valvottu yö Mies tulee iltavuorossa töis...