tiistai 27. kesäkuuta 2017

Juhannus meni

Olin juhannusaattona aamuvuorossa ja menossa -päivänä iltaan. Mitään varsinaisia juhannusjuhlia ei edes suunniteltu.
Tulin töistä perjantaina ja lähdettiin isän luokse kahville. Siellä olikin pöytä koreana: lettuja ja muuta hyvää. Ai nam, kelpasi! *slurps*

Ja koska olen aina ollut vähän vastavirtaan monessa asiassa, päätettiin ottaa koirat autoon ja ajaa.... minnekäs muuallekaan kuin mattopyykille. Eikös se vähän edes niin mene, että "tee juhlapäivänä sitä, mikä sinulle itsellesi tuottaa iloa, äläkä ajattele mitä muut siitä ajattelevat!"


Minusta mattojen pesu on hurjan hauskaa!!! Varsinkin kun kaupunki tarjoaa hyvän paikan: saa olla melko hyvässä asennossa, matot saa kasteltua ja toisaalta huuhdeltua hyvin, ja on mankeli, ettei niiden tarvitse valua kuivaksi päiväkausia.

Aattoiltana oli muuten rauhallista pesupaikalla. (Yllätys!!)


Pari käytävänmattoa, jotka olivat käytössä Bonon ollessa pentu. Päätin talvella, että pennun jalkojen säästämiseksi jotain mattoa on pakko olla lattialla, ettei se telo niitä. Meillä kun on tosi liukas laminaatti. Ja näiden pesu on kuitenkin melko helppoa.

Joten ne olivat keittiössä ja niihin sitten karkasi pisuja..... ja kevään ovat olleet säilytyksessä.

Kuvasta ei harmikseni näy tuo sävyero, taitettu kulma on pesty ja päälle näyttävä vielä likainen. Ne oli niin eri väriset, että itseäkin vähän ällötti.

Voi veljet mikä hieno tunne kun sai puhdasta!!!  Mäntysuopa tuoksuu vaan niin hyvältä.


Kaverit sai riekkua pesupaikalla rauhassa. Siinä on todella runsaasti maastoa, mitä haistella.


Juhannuksen merkeissä otettiin sitten vielä vähän poseerauskuvaa ruusun edessä.

Tuo juhannusruusu pitäisi leikata kertaalleen alas, koska sisäosa on yhtä kuivaa ryteikköä. En vaan raaski, koska se on niin kaunis kukkiessaan eikä ehkä kukkisi pariin vuoteen leikkauksen jälkeen.
Plus että juuri juhannusruusu on niin piikkinen yksilö, että voin vaan kuvitella miten vaikeaa sen oksien järjestäminen pois pihalta olisi... huh!


Juhannus sunnuntaina sitten oli meidän vuoro kutsua isä avokkeineen kahville.
Heitin valmiin torttupohjan päälle pikaisen mansikkakakun ja täytyy sanoa, että olipa taas kiva mieli sen kahvittelun jälkeen.

2 kommenttia:

  1. Mattojen pesu ei ehkä ole ihan lempipuuhaa, mutta ah se fiilis, kun kotona on puhtaat matot ja mäntysuovan tuoksu kuuluu kesään. Ihana kakkunen ja tunnelmat. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäntysuovan tuoksu palauttaa kivasti kesän mieleen vaikka talvella. =)

      Poista

Kolmen peruspäivän plussat ja miinukset

Onhan näitä haasteita, joihin on pakko tarttua. Tämä on viime viikolta. TIISTAI - erittäin huonosti valvottu yö Mies tulee iltavuorossa töis...