tiistai 12. joulukuuta 2017

Joulusiivous komerossa

Minä en yleensä siivoa mitenkään erityisesti joulua tai muita pyhiä varten. Talo on asumista varten, ja pyrimme pitämään sen sillä lailla siistinä koko ajan, että voi asua ilman pelkoa nilkkaan purevista villakoirista....
(Tätä ei uskoisi, kun juuri nyt katsoo ympärilleen. Trimmasin pikkukoiraa ja karvatuppoja pyörii odottamassa imuria...)

Varsinkin olen naureskellut ihmisten hysteeriselle innolle siivota komeroita ja kaappeja, koska joulua tuskin siellä vietetään. (Ei olisi kannattanut sekään virnuilu....)

Ikä taitaa tehdä tehtävänsä. Viime vuonna innostuin pesemään ja silittämään verhoja. (Kaiken muun silittäminen, paitsi koiran silittäminen, on siis täysin jonninjoutavaa ajanhukkaa...)

Tänä vuonna taas siivoan tuota rakasta pantryani eli ruokakomeroa.
Pantry on siinä mielessä kätevä, että sen hyllyillä kaikki on heti silmien alla. Harvoin sinne pystyy mikään piiloutumaan niin, että etsiskelisin jotain, tai että joku ehtisi vanheta. Ennemminkin olen sen tyylinen, että käytän loppuun ja sitten kiukuttelen kun haluamaani ei löydy...


Kävin viime viikolla kaupassa ostamassa normaaleja viikko-ostoksia ja kassa lykkäsi käteen lapun, jossa tämän viikon ruokaostoksista myönnetään -10% alennus. Melko kiva yllätys näin joulun alla.

Eilen vietiin Ipana tallille ja isännän kanssa suunnattiin kauppaan.
Minähän päätin ottaa ilon irti tuosta alennuksesta ja täydentää varastoja. Kuiva-aineet säilyvät hyvin ja niitä meillä menee.
Tomaattipyre, näkkileipä, riisi, ananaspurkit, kondenssimaito, pavut, linssit ja muut kuivatuotteet.... ai jai. Mies pystyi vain katsomaan haavi auki, kun mätin kärryyn tavaraa.

Harmi vaan, enpä osannut kuvitella, että pantry käy ahtaaksi joten illalla sitten pohdittiin jo yhtä lisähyllyä tuonne takaseinälle.
Mies löysi sekä kannattimet että pitkän hyllyn varastosta, joten tänään olen sitte kiltisti nostanut kaiken tuolta pois, pyyhkinyt hyllyt ja iltapäivällä kiinnitetään vielä yksi hylly, joten saan hamstraamani ostokset sopimaan.


Tällä hetkellä ruokapöytä on melko täynnä eikä ole toivoakaan mahtua levittämään aamun Hesaria siihen. Toisaalta, loistava tilaisuus käydä läpi kaikki parasta ennen -päiväykset.

Laitoin aamulla ruisleipätaikinan työn alle ja uunissa on nyt pikku leipäsiä sekä kaksi limppua. Jää nähtäväksi mitä limpuista tulee, ainakin levisivät noustessaan aivan järjettömästi.....  (teen aina ilmeisesti liian löysän taikinan...)
Pienistä "reissareista" tuli ihan hyviä, mutta limput leikkelen kyllä kuivatettavaksi koirille. Ei niistä saa viipaleita edes kun ovat ohkaisia lättyjä.
Uusi yritys tällä saralla myöhemmin.


Huonoin puoli tuossa komerossa on se, että jemmaan sinne kaikenlaista.
Näitäkin tonkkia pitää säilöä toistaiseksi, koska yhdet YO-juhlat ilmeisesti vielä tulee, eikä tiedä vaikka muitakin hippaloita. Nuo on niin kivat kylmän juoman tarjoamiseen.
Mutta voi, miksi ne ei voi olla jotain kokoontaitettavaa mallia??

Pähkäilin juuri, että ne täytyy sijoittaa jonnekin muualle varastoitavaksi. Nehän on pakko kuitenkin pestä ennen käyttöönottoa niin samapa se, missä keräävät pölyä.


Iltapäivällä tuli valmista.

Hyllyjä on yksi lisää. Leipäkone on myyty/vaihdettu joulusuklaaseen. Kamat nostettu pyyhityille hyllyille. Tuo kuvan toiseksi ylimmäinen hylly on nyt "täydennyshylly". Meillä on kori, jossa avatut näkkäri- ja hapankorppupakkaukset mutta tuohon hilloan nyt sitten ne avaamattomat. Keltaisessa korissa on mm. kuivamaitoa, jota käytän kahviin. Meillä kun ei tavallinen maito tee kauppaansa, pidän aina kuivamaitoa jemmassa, koska kahviin sitä tarvitsee ehdottomasti.

Myös vanhoissa keksilaatikoissa olevat kuivatut sienet sopivat hyvin tuohon (keltaisen korin oikealla puolella.) Nyt pysyn järjestyksessä sen suhteen, onko meillä vierasvarakeksejä vai ei. (Alemmat kaksi laatikkoa ovat nimittäin keksejä.)

Päivän hyvä työ tehtynä ja mieli valoisa!
Ei kun uutta putkeen....  =D

1 kommentti:

  1. Ai että, kun on ihanasti kaikkea kivaa varastoituna tarvetta varten. Ja mikä parasta, siistissä komerossa!

    VastaaPoista

Kolmen peruspäivän plussat ja miinukset

Onhan näitä haasteita, joihin on pakko tarttua. Tämä on viime viikolta. TIISTAI - erittäin huonosti valvottu yö Mies tulee iltavuorossa töis...