perjantai 15. joulukuuta 2017

Kylppäriremonttia, surullinen osa III

**  VAROITUS!! Sisältää roisia tekstiä! **


Viimeksi jäätiin siis kertomuksen tähän vaiheeseen:


Olin aivan halvauksen partaalla tuosta faktasta, että lattiakaivo on vedetty umpeen betonilla.
Järki toki sanoi, että siihen täytyy liittyä jokin juoni, mutta silti.
(Ja tämän onnettoman luuseriporukan suhteen täytyy myöntää, etten olisi ollut hämmästynyt, vaikka sitä betonia olisi ollut putkistossa asti.....)
Kaverin mies sanoi heti, että siellä on luultavasti jokin muovitulppa ja koputtamalla selvittävät missä reikä on. Piikkaamalla siitä saa betonitulpan päältä pois.
Mutta hei.... se, että tulee kotiin tähän näkyyn eikä kukaan selitä mitään... 

Vaihteeksi meni useita päiviä, eikä ketään kuulunut työmaalle.

Betoni levitettiin 4.12. ja kysyivät vielä saako seuraavana päivänä tulla. Koska mies oli tarkoituksella ottanut pekkaspäiviä tuolle viikolle ollakseen kotona, vastaus oli ilmiselvästi kyllä. No, emme yllättyneet merkittävästi kun ketään ei kuulunut.
Totta puhuen ketään ei ole kuulunut nyt yli viikkoon.

Sen sijaan: tadaa, he irtisanoutuvat koko hommasta. TÄMÄN (osoittaa ylläolevaa kuvaa) JÄLKEEN!!!

En ehkä pysty kuvailemaan ristiriitaisia tunteitani. Kilahdin luonnollisesti nollasta tuhanteen tajutessani, että munasivat ensin homman ettei siihen voi piikkaamatta laittaa uusia kaakeleita. Sitten riemuitsin, että pääsemme niistä eroon.

HELVETIN MUNATTOMAT LUUSERIT!!

****
Reilu viikkoa ennen joulua sitten, eli tällä viikolla:

Paikallisen firman (tutut) miehet kävivät paikalla. Koputeltiin siinä mm. tuo lattiakaivon kohta auki. Taivaalle kiitos pienistä asioista: siellä ON välissä jonkunlainen muovipussi, ettei kura ole sentään viemärissä. MUTTA sen sijaan esim. sitä muovista lattiakaivon reunaa ei ole poistettu. Mitenhän ne ajatteli tuon paikata jälkeenpäin??

No, nämä miehet kauhistelivat ja neuvoivat. Antoivat myös numeron, josta tavoitella asiansa osaavaa laattamiestä (jota käyttävät itse rakennushommissaan). Että minä tykkään tästä pienestä kylästä, jossa ihmiset on oikeesti niin avuliaita ja kilttejä!!! ♥

Tänään koko remontin myyjä poikkesi paikalla.
Juotiin kahvit. (Että mä olen kiltti...)  Eihän tämä totta puhuen sen syy mitenkään yksin ole. Hän ei ole missään nimessä remontti-ihminen vaan puhtaasti myyjä/kirjanpitäjä.

Seuraavaksi haetaan sitten kirjallinen urakkatarjous tutulta firmalta, että mitä maksaa kun (jos) he tulevat piikkaamaan tuon auki ja korjaavat. Se lähetetään korvausvaatimuksena muiden lisäksi ja firma meinaa hakea sitä vastuuvakuutuksestaan.
Lähinnä hirvittää se, että vakuutusyhtiö torppaa koko hoidon eikä korvauksia tule.

No, parempi olla pelkäämättä tai nuolaisematta ennen kuin tipahtaa. Koetetaan mennä päivä kerrallaan.

2 kommenttia:

 1. Hyvä tavaton!!!! Kyllä teillä on siellä rankkaa ja päivä kerrallaan on oikea asenne. Meillä oli tämän talon uudelleen rakentamisessa remppafirman piikatessa vanhat laatat pois jäänyt suojaamatta lattiakaivo ja kun muutimme takaisin kotiin rempan ollessa valmis, niin arvaat varmaan miten kävi. Saimme muuten taistella remppafirman kanssa asiasta, he olivat sitä mieltä, että viemärissä oli vain kuivunutta tiedät kyllä mitä. Että on tää niin tätä.

  Mukavaa viikonloppua kuiteskin <3 vaikka oon vieläkin ihan sanaton, miten lattiakaivo voidaan sementoida, ei tajua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä remontissa ei oikein ole kohtaa, jossa en olisi ihmetellyt tuon firman tietotaitoa. Totta puhuen taisin kyllä ääneen kyseenalaistaa äijän rakennustaidot ja mielenterveydenkin.... kun niin kovin kehuttiin, että on hyvää jälkeä ja kehuja saanut maalaamisesta.
   Mutta joo, kyllä tämä tästä.

   =D Otan rennosti ja rauhallisesti, mietin joulua ja nautin ajasta perheen kanssa! Kukaan ei ole kuitenkaan kuollut tai vahingoittunut! (Enkä haise ihan hirveän pahalle.... ;-) )

   Poista

Kolmen peruspäivän plussat ja miinukset

Onhan näitä haasteita, joihin on pakko tarttua. Tämä on viime viikolta. TIISTAI - erittäin huonosti valvottu yö Mies tulee iltavuorossa töis...