maanantai 17. helmikuuta 2020

Kosmetiikkakommentteja

** En tee kaupallista yhteistyötä minkään tahon kanssa, enkä hyödy tästä kirjoituksesta mitenkään**


Koska perheessä on teini-ikäinen, joka on suunnattoman (luonnollisesti) kiinnostunut kauneudenhoidosta ja kosmetiikasta, hän on tutustuttanut minutkin joihinkin tuotteisiin, joiden olemassaolosta en ollut edes tietoinen.
Tietenkin olen oman osani naistenlehtiä lukenut ja tiedän, että erityisesti tällaisen keski-ikäisen kuuluisi hoitaa ihoaan huolella ja pieteetillä. Pitäisi käyttää voiteita ja rasvoja ja seerumeita.....

Juupa juu. Tarttis ja tarttis.


Noh. Ennen joulua ostin itselleni sen teejoulukalenterin, mies puolestaan hankki itselleen viehekalenterin ja niinpä Ipana esitti toiveen, että saisi monta vuotta haaveilemansa meikkikalenterin. Suostuin tähän ja tilasimme Revolutionin kalenterin ja siinä samassa yhteydessä tutustuin nettisivustoon, josta tilasin itselleni hyaluronihappoa sisältävän seerumin sekä aktiivikollageeniseerumin.


Olen totta puhuen vasta nyt tammikuun lopulla aloittanut käyttämään näitä seerumeita säännöllisesti, mikä omassa tapauksessani tarkoittaa joka ikinen päivä. Tähän asti oma säännöllinen käyttöni on ollut suunnilleen sellaista pari kertaa viikossa tai saunan jälkeen jos muistan....

Ja kas, huomaan eron.


Omaan hyvin pintakuivan ihon, joka on syvemmältäkin ennemmin kuiva kuin rasvainen näin talvikaudella.

Olen siis laittanut jompaa kumpaa seerumia sekä aamuin että illoin pestylle iholle ja sen päälle vielä tavallista kosteusvoidetta (sitä samaa, mitä olen käyttänyt jo pitkään eli vaikutus ei tule siitä). Ja hyvänen aika: iho tuntuu pehmeämmältä ja joustavammalta. Sitä ei enää kiristä pesun jälkeen edes niitä muutamaa minuuttia, ennen kuin ehdin kosteutuspurkin avata.
Ryppyjen suhteen en sano mitään. En usko ihmeisiin sen suhteen, että mikään voide/rasva/tahna millään tavoin korjaisi jo tulleet vauriot, mutta toki olen huomaavinani ihon tietynlaisen sileyden ja kirkkauden peiliin katsoessa.

Olen järkyttynyt! Hyvällä tavalla.


Nämä putelit tilasin nyt sitten hiljakkoin.
Positiivisena puolena sanottakoon näiden osalta myös se, että tuotteet ovat vegaanisia ja ehdottomasti eläimillä testaamattomia.

Mitä kosmetiikkaan tulee, Ipana on siirtynyt enemmän ja enemmän tuohon vegaani- ja orgaaninen -linjaan eli meillä on shampoot, hoitoaineet ja nyt sitten myös kasvotuotteet tällaisia kaikkien hyväksymiä, mikä ei ole huono juttu sinänsä.

2 kommenttia:

 1. Voi jee. Mä en oo ikinä perehtynyt tuohon maailmaan, ja vähän pelkään, etten ikinä tulekaan perehtymään. Seuraan Virve Fredmanin instaa ja blogia, hänhän on varsinainen ihonhoitoguru, ja kieltämättä välillä tulee mieleen, että tarttiskohan oikeesti tehdä jotain... mutta en sit kuitenkaan tee. (Virven jutuista mua kiinnostaa pääasiassa minimalismiin liittyvät asiat, en siis seuraa häntä noiden ihonhoitojuttujen takia, mutta suosittelen aiheesta kiinnostuneille erittäin lämpimästi!!) Mä en totta puhuakseni tajua noista ihonhoito- ja meikkiasioista mitään, enkä oikein jaksaisi alkaa opettelemaankaan, joten siksi se pienenpieni ajatuksen poikanenkin aina hiipuu pois. Mutta hieno homma, että sä oot löytäny itsellesi sopivia juttuja!

  Ps. Huvitti hiukan tuo ajatus, että teinit on luonnollisesti kiinnostunu meikkijutuista. Mun 18v neiti on myös tämmönen melkoisen naturelli-elli. (Hah, oikeastikin nimeltään Elli!) Kyllä se joskus meikkaa ja jonkunlainen säkki sillä niitä meikkijuttuja on, mutta perusarjessa ei kyllä käytä yhtään mitään. Äitinsä tyttö... =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jaa, ei mun kiinnostus niin suurta ole. Sorruin testaamaan teinin suosituksesta ja vahingossa löysin jotain toimivaa. =)
   Täytyypä tutkia toi Fredmanin blogi.....

   Poista

Kolmen peruspäivän plussat ja miinukset

Onhan näitä haasteita, joihin on pakko tarttua. Tämä on viime viikolta. TIISTAI - erittäin huonosti valvottu yö Mies tulee iltavuorossa töis...