perjantai 14. helmikuuta 2020

Ystävänpäivä


Kesken metsälenkin,
keskellä polkua


Olen aiemminkin toistanut vanhaa totuutta: olen oppinut tuntemaan helmikuun 14. päivän Valentine's Day'nä, koska silloin asuin maassa, jossa se oli nimenomaan sitä.
Kapinoin suomalaista tapaa rukata päivästä ystävänpäivä, koska idea on alunperin aivan eri. Mutta ilmeisen turhaan....


Olipa kerran keskiviikko ja olin tapani mukaan jo töissä kun lääkäri pyyhälsi huoneeseen. Hän tuli halaamaan ja ojensi suloisen kukkakimpun, "koska loppuviikosta on ystävänpäivä ja olet ihana". ♥
Hei oikeesti!!

Minä tiedän ja olen ylpeä siitä, että meillä on lääkärin kanssa niin hyvä yhteistyö, että voimme kutsua jo toisiamme ystäviksi. Puhumme töissä paljon myös potilasasioiden ulkopuolelta asioita, juoruilemme ja nauramme milloin mitäkin. Meillä on Salossa hyvin toisenlainen toimintakulttuuri kuin isossa sairaalassa Turun päässä (jossa hän on kolme muuta päivää viikossa). Hän on toistuvasti tuonut esiin sitä, miten miellyttävää on tehdä töitä meidän kanssa nimenomaan tästä syystä, että avointen ovien kulttuuri ja yhteistyö on niin sujuvaa.

Olin silti yllättynyt ja onnellinen! ♥

Työpäivä sujui toimivasti, kuten ennenkin, ja päivän jälkeen lähdin työkaverin kanssa Turkuun Logomoon, jossa oli Tehyn tapahtuma liittyen tämän kevään tulevaan liittokierrokseen.
Syömiset oli hyviä ja täytyy sanoa, että kevään juhlia silmällä pitäen
otin kuvia myös vähän siitä, miten niitä voisi laittaa esille...


En ole koskaan ollut suklaan ystävä
ja tämä kakkupala jäi syömättä, koska
oli niin yltiösuklainen ja kuiva.
Kahvi sen sijaan oli hyvää!

No, jokainen seuraa uutisia tavallaan eikä tuo tapahtuma sinällään tuonut uutta. Oli toki mielenkiintoista kuulla Millariikkaa ihan livenä ja vähän suunnitelmia tulevalle keväälle. Ei mitään suuria salaisuuksia, mutta päivänselväähän on, että jonkunlainen työtaisteluhan tässä pystyyn laitetaan.....

Oma mielipiteeni on, että pärjään täällä maalla kyllä palkallani tässä elämäntilanteessa. Pääkaupunkiseudulla se on varmasti melko mahdotonta, enkä minäkään pärjäisi ilman ilta- ja viikonloppuvuoroja. Pelkässä päivätyössä palkka jää auttamatta niin pieneksi.

Mutta kuten hallitus on osoittanut jo heti alkuvuodelle, rahaa ei ole palkankorotuksiin mutta avustajiin on. Otan siis mielelläni pari-kolme avustajaa (päteviä!!) niin olen valmis luopumaan myös palkankorotuksista.

Näistä huolimatta:

HYVÄÄ YSTÄVÄNPÄIVÄÄ JUURI SINULLE!! ♥

11 kommenttia:

 1. Hyvää ystävänpäivää! ♥ Olipa ihana tuo halaus ja kukkakimppu. Mä olin aivan liikuttunut, kun mun yksi ihana ystävä oli ihan yllärinä laittanut mulle kortin (koska kortteja ei enää juuri näe...). Siinä luki mukana häneltä teksti: kiitos kun valaiset matkaani. Snif!! ♥

  Ja hei, mä olisin syönyt tuon kakun, mutta kahvi olis jäänyt juomatta! =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi!!! Nämä on niitä, mistä arki saa aina kultareunukset. Voi miten suloinen viesti.
   Se kakku jäi syömättä myös ystävältä, joka ON suklaakakkufriikki. Oli siis sen verran kuivaa....

   Poista
 2. No olipa ihana ylläri. Ei ihan joka lääkäriltä varmasti luonaa tuommoinen, mutta oletkin kimppusi ja kauniit sanat ansainnut.

  Hyvää ystävänpäivää Vivi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosiaan! Kertoo enemmän meidän yhteistyöstä kuin työstä saadut kiitokset. =)

   Poista
 3. Ihanaa ystävänpäivän iltaa! Minusta on mukavaa, että Suomessa on ystävien päivä. Ja oikeastaan kaikkien ihmisten päivä, joita tapaa. Eihän asiakkaat ole välttämättä ystäviä, mutta kaikille toivotellaan hyvää ystävänpäivää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä vierastan asiaa. Vierastan tosin Halloweenia karkinkerjäämisineenkin, eikä täällä muistaakseni kiitospäivääkään vietetä.... mutta yhtä kaikki, suloinen perjantai oli! =)

   Poista
 4. Niin ihana sinä ja lääkäri ja kukta. <3 Sydämellistä ystävänpäivää Vivi. <3

  VastaaPoista
 5. Mä ajattelen, että täällä kotimaassa tämä päivä ihan Ystävänpäivänä on varmasti 'helpompi'. Meidän vähän jäyhät suomimiehet (sorry yleistys) voisivat vaan vaikeasti jos täytyisi olla siirappinen ;) Minusta näin on just kiva.
  Olipa Ihana yllätys työtoverilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on varmasti totta. Päivä on tavallaan tuotu meidän kulttuuriin enemmän meidän näköisenä. Silti, näin muualla siihen kasvaneena on vaikea tottua ja hyväksyä.
   Enemmän se oli silloin jo sellainen teinien "nyt mä voin sille kertoa että ♥♥♥.." tyyppinen juttu, kun nimettömiä kirjeitä tehtiin.

   Poista
 6. Hei Vivi, laitan tänne tuon Pumpkin Spice latten reseptin, pariin kertaan jakanut sen blogissa, mutta en parhaimmalla tahdolla enää itsekään muista missä postauksissa. :) On niin hyvää ja aito maku ja tekeminen helppoa kuin nakki.

  Herkullisia kurpitsalattehetkiä. <3

  Pumpkin spice

  1 dl kanelia ( 1 dl cinnamon)

  1 rkl jauhettua inkivääriä ( 1 tbls ground ginger)

  1 rkl jauhettua muskottipähkinää ( 1 tbls ground nutmeg)

  1 tl jauhettua maustepippuria ( 1 tsp ground allspice)

  1 tl jauhettua neilikkaa ( 1 tsp ground cloves)

  Seloita kaikki mausteet keskenään mm. pienellä pallovispilällä. Mausteseoksen mittasuhteita voi toki vaihdella oman mieltymyksen mukaan. Voit pakata seoksen lahjaksi tai käyttää sitä kurpitsapiiraan mausteeksi tai vaikkapa tosiaan pumpkin spice latteen. Lisää silloin halutessasi latteannokseen 1 tl vaahterasiirappia ja n. 1/4 tl pumpkin spice-mausteseosta.

  VastaaPoista

Kolmen peruspäivän plussat ja miinukset

Onhan näitä haasteita, joihin on pakko tarttua. Tämä on viime viikolta. TIISTAI - erittäin huonosti valvottu yö Mies tulee iltavuorossa töis...