torstai 6. helmikuuta 2020

Helmikuun alku

Aivan uskomatonta, että on jo helmikuu.
Meillä on nimittäin tällaista, kuva viikonlopulta kuun alusta:


Metsässä on niin märkää, ettei vesi enää imeydy. Tuossa kohtaa on yleensä aina pieni lätäkkö, nyt kohtuullisen kokoinen järvi. Kesällä se on aivan ihana, kun koirat pääsee vilvoittelemaan kesken lenkin, osuu suunnilleen puolimatkaan.

Meidän Ipanan koulu on tältä erää ohi. Ensi maanantaina vielä omatoimisen enkun kurssin loppukoe ja penkkarit oli tänään. Lukuloma alkaa siis nyt.

Koska tässä on jo vuosia mennyt Star Wars fanina, meille on useamman vuoden ollut selvää, mikä on penkkareiden vaatetus. Ainoaksi hankaluudeksi jäi selvittää mistä sellaisen saa (eBay) ja sitten toisena se, että kiinalaisesta verkkokaupasta tilattua asetta ei saanut toimittaa Suomeen. (Puhutaan siis LELUaseesta....) Palauttivat rahat samantien ja meille jäi ongelmaksi, ettei tuollaisia aseita myydä edes lelukaupassa. Onneksi kaverilla oli rikkinäinen värikuula-ase, jota sai lainaan.


Ihanasti juuri penkkaripäiväksi osui kaunis aurinkoinen keli, pieni rapsakka pakkanen, ja niinpä otin koirat ja painuin metsään kun kerrankin oli vapaapäivänä mahdollisuus moiseen tässä säässä.


Tykkään tuosta kauniin sinisestä taivaasta ja sitä vasten piirtyvistä koivun latvoista oikein paljon. Niissä on jotain kotimaista, sellaista, mistä ajattelisin Suomea vaikka kuva olisi mistä.Wuhuu, meillä on lunta!! Siis molemmat sentit.
Poluilla juuri ja juuri sen verran, että pystyy näkemään tossun tai tassun jäljet, kannon päällä todellakin kokonaiset kaksi senttimetriä (arvioitu katseella). 

Koska sitä ei ole tähän mennessä tullut, suon kyllä tämän olevan sitten tässä.
En halua päätyä kolaamaan kinoksia enää maalis-huhtikuussa, kiitos vaan.


Sen verran on ollut pakkasta, että pieni puronen on osin jäässä.

2 kommenttia:

 1. Uskomattomia asuja sitä voikaan tilata! Vain taivas on rajana, kaikkea varmaan löytää, kun on ajoissa. Onnea kirjoituksiin! Mukavaa helmikuuta teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta. Penkkarit on sikäli ainutkertainen tapahtuma, että oli hauskaa jo syksyllä tuota asua pohtia. Kiinasta, niin epäeettistä ja epäekologista kuin se onkin, saa onneksi hyvin edullisesti tuollaista kertakäyttötavaraa. Omatunto soimaa, mutta koetan saada puvun myytyä. Eihän se käytöstä varsinaisesti kulunut ja joku toinen voi ottaa sen vaikka vastaavaan tarkoitukseen myöhemmin. =)

   Kirjoitukset kyllä kaipaavat tsemppipotkuja, kiitos niistä! Äitiä jännittää ehkä enemmän.

   Poista

Kolmen peruspäivän plussat ja miinukset

Onhan näitä haasteita, joihin on pakko tarttua. Tämä on viime viikolta. TIISTAI - erittäin huonosti valvottu yö Mies tulee iltavuorossa töis...