Kolmen peruspäivän plussat ja miinukset

Onhan näitä haasteita, joihin on pakko tarttua. Tämä on viime viikolta.

TIISTAI

- erittäin huonosti valvottu yö

Mies tulee iltavuorossa töistä vasta 23:30 ja lisäksi koirat oli älyttömän levottomia koko yön ja ylitseni käveltiin toistuvasti. Nukuin ennen työpäivää niin, että katsoin kelloa viimeisen kerran kolmen aikaan ja herätys oli viideltä. 

+ aamuvuoro alkoi kuitenkin hyvin enkä ollut ihan niin väsynyt, kuin kuvittelin etukäteen

+ työvuoro meni kivasti, työt tuli tehtyä hyvällä vireellä

+ kotona oli tehty lisää keittiöremppaa ja minulla on jo pari pätkää ihan oikeaa tasoa käytössä → helpottaa elämää kummasti

+ mielettömän kiva pitkä lenkki koirien kanssa

- pikkumiinus siitä, että en melkein onnistunut pihasaunan lämmityksessä alkuun, koska en löytänyt sytykepaloja ja paperi palaa huonosti

+ sauna kuitenkin lopulta valmis ja rentouduin kunnolla

+ ehdin lukea kirjaa ja juoda teetä rauhassa

Tiistaina jäätiin siis reippaasti plussalle erittäin heikosti alkaneen päivän jälkeen. Saunan sytytys harmitti hetken, koska laiskotti enkä jäänyt katsomaan syttymistä. Mutta voi pojat mikä auringonlasku saunan jälkeen, vaikkei se tietenkään kuvasta näytä niin hienolta.

KESKIVIIKKO

+ hyvin nukuttu yö, koko porukka oli ihan kanttuvei ja koirat erinomaisen hyvällä tuulella aamusta

+ keuhkopolipäivä, mikä on sinänsä työmaailmassa aina plussaa

- varovaisesti huonoja uutisia keuhkolääkärille, mutta 

+ hän suhtautui asiaan tosi iloisesti ja kannustavasti

- työpäivän jälkeen kiireellä parin paketin kautta (Matkahuolto ja R-kioski, ärsyttää, kun tavarat postitetaan eri osoitteisiin/eri tahon kautta ja niitä saa noukkia sieltä täältä) kotiin ja koirille ihan liian lyhyt lenkki, enkä ehtinyt haukkaamaan kuin jogurtin 

+ Mellin treenit, löydettiin hyvin paikalle ja vaikutti kivalta, Mellis tuntuu osaavan jotain asioita, vaikka on ihan pellossa kasvanut

Treenaan siis koiranpojalle taipumuskoetta varten tiettyjä asioita. Paikallinen koirakerho järjestää tällaisen 5 kerran kurssin. On mahdollista, että Mellistä tulisi lopulta kuitenkin meille metsästyskäyttöön koira, ainakin se osoittaa tällä hetkellä varsin hyviä ominaisuuksia siihen.

+- treenit kestivätkin laskemani tunnin sijasta kaksi, olin nälkäinen ja väsynyt, enkä ehtinyt enää kävelyttää koiria uudestaan (matkoihinkin meni 40 min suuntaansa)

+ kotona oli valmiina ruokaa, joten nälkäkiukku laantui nopeasti

Keskiviikkonakin jäätiin enemmän plussalle 3/6, vaikka muutama tylsäkin juttu mahtui päivään.
Siedän selvästi huonosti kiirettä ja nälkää. Jälkimmäinen ei ole yllätys itsellenikään, olen aina ollut herkkä laskeville verensokereille ja sana nälkäkiukku on kohdallani enemmän kuin totta. Mutta en ole aiemmin ajatellut, että tuollainen "normaali" kiire, jossa pitää vähän kruisailla paikasta toiseen toimittamassa jotain asiaa, voi olla noinkin iso stressitekijä. Ehkä päivän muu kiire yhdistettynä siihen oli iso juttu juuri tuona päivänä. 


TORSTAI

+ jälleen hyvin nukuttu yö, nukuttiin koko sakki meille pitkään eli 7:20 saakka

+ ihana pitkä aamulenkki auringonpaisteessa 

+ tekisi mieli antaa tuplaplussa: vihdoin sähkömies talossa, mutta 

- hän laittoikin vain sähköt "aluilleen", koska nyt tarvitsee laittaa kaapit yms paikalleen, että voidaan kytkeä loppuun. Ei siis vieläkään ruuanvalmistusmahdollisuutta!

+ vapaapäivä ja päiväunet sohvalla

+ toinenkin kiva lenkki

+ rento vapaapäivä, ansaitusti

Torstai oli odotettavissa plussapäivä, koska vapaalla. Hiukan himmensi iloa se, ettei sitä uunia ja liettä ole vieläkään kytketty. Laitoin sen sijaan laiskan naisen kanapataa slow cookerilla. Ruokaa se on sekin.

Työkaverit vähän naureskeli vappuviikonloppuna töissä, kun pureskelin eväitäni, että "onko sulla joku dieetti menossa vai, kun ei ole hiilareita". Kanapataa ja pakastevihanneksia, nimittäin. 
Minä kun en ole suuren suuri perunan ystävä, olen jo puolivakavasti harkinnut niiden keittämistä mikrossa. Riisiäkin pohdin, kahvinkeittimellä. En kokeillut.....

Kommentit

 1. Selvästi plussan puolella, hyvähyvä! Yöunilla on niin älytön merkitys suuntaan ja toiseen. Samoin kuin syömisillä ja jos venyy ruokailujen väli liian pitkäksi, mulla alkaa ensin kädet vapista ja tulee heikotus, jonka jälkeen muutun joko ihan hiljaiseksi tai vaihtoehtoiseesti jossain määrin aggressiiviseksi :).

  Myöskään mitään kovin ohjelmoituja vapaa-aikoja en enää tahdo sietää sitäkään vähää mitä ennen. Vaikkei tulis niin kiirekään mistään mihinkään, niin yksistään se ennalta määriteltyjen aikataulujen tai kellon mukaan eläminen stressaa.

  Melko luksusta, että pian sulla on keittiö. Ja vieläpä mieluinen sellainen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä iässä tosiaan kunnon yöunet on kuin tallettaisi rahaa pankkiin. Syömisten suhteen olen oppinut: kuljetan yleensä mukana jotain (pahaa) proteiini- tms patukkaa, jonka voi kiireessä huitaista huiviin, ettei sokerit laskisi liikaa. (Paha siksi, ettei sitä tulisi syötyä makeannälkään.) Miten ollakaan, se on juuri toisen takin taskussa eli ei ollut mukana treeneissä.

   Nuorempana säädin itsekin kalenterin kanssa, pystyin sopimaan viikkojen päähän treffejä ja suunnitelmia. Nyt ahdistaa ihan älyttömästi, jos on varattuna jotain ja huomaan sen vasta sinä päivänä. Ehkä sitä kaipaa jonkunlaista carpe diem -vaihetta ja mahdollisuutta enemmän.

   Joo, keittiö! ♥ Mikä ihana paikka, kunhan saadaan lopullisesti kuntoon.

   Poista
 2. Hienosti on mennyt - plussia on selvästi enemmän. Plussallisia peruspäiviä viikon jatkoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tavallaan hurjan kiva nähdä näin konkreettisesti, miten joku tosi kurjasti alkanut päiväkin voi lopulta päättyä plussalle. Tekee itsellekin hyvää joskus listata näitä juttuja tässä mielessä, niin ei jää päällimmäiseksi mieleen ketutus kurjasta päivästä, vaikka se olisi alkanut huonosti.

   Poista
  2. Juurikin näin! Joskus jonkun asian mönkään menemisen tuoma miinusmerkkinen tunnetila vie huomion plussamerkkisustä asioista.

   Poista
 3. Hyvin loppujen lopuksi päiväsi menivät. Kiva postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne taitavat pääosin mennä näin. Joskus sitä jumittuu henkisesti noihin huonosti alkaneihin päiviin tai huonosti nukuttuihin öihin ja märehtii (ihan turhaan) sellaisia. Vaikka päivissä on muitakin juttuja, jotka sen kääntävät yleensä positiiviseen suuntaan.

   Poista
 4. Hyvin loppujen lopuksi päiväsi menivät. Kiva postaus!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos lämpimästi!! Kiva, kun kommentoit!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kierrätyksestä

Anonyymien mielensäpahoittajien kiukkua ja vihaa kommenteissa

Mitä en enää osta