Jos pankkitili täyttyisi yhtä nopeasti kuin pyykkikori

Jasmin oli löytänyt blogini ja laittoi hauskan haasteen.  
Eli mitä, jos pyykkikorin täyttöaste ja pankkitili kulkisivat käsi kädessä. 

Sanotaan alkuun niin, että sehän olisi ollut mieletön onni silloin kun kaikki lapset asuivat kotona, koska silloin sitä pyykkivuorta ei tahtonut taltuttaa millään. Korit (monikossa) olivat aina täynnä. 
Eritoten teinityttöjen tapa vaihtaa vaatteita monta kertaa päivässä, ja laittaa myös ne hetken päällä olleet pyykkiin, oli aika ajoin hyvin rasittava tapa.
Jos meillä asuisi nyt sellainen teini, näillä sähkön hinnoilla oppisi nopeasti kulkemaan puolipitoisissa kuteissa.

******

Tässä kohtaa pidin luovan tauon. Kipitin kellariin kameran kanssa ja pohdin portaissa kehtaisiko mitään kuvaa tästä tilasta julkaista. Sitten totesin, ettei kenenkään likapyykkikori niin järin kuvauksellinen voi olla, joten....


Korit tuntuu olevan tällä hetkellä aika täynnä.
Etualalla pikkupyykkikori, kalsareita ja sukkia.
Sen takana minusta loogisesti tummien ämpäri, takana vaaleiden ämpäri.

Nyt kun sähkön hintaa pitää kauhistella joka käänteessä, olen pyrkinyt pesemään pyykkiä yöllä ajastuksella. Meillä on onneksi melko uusi pesukone, jossa ajastus on automaattisesti. Se siis ei tee mitään ennen kuin säädetyn ajan päästä ja voin helposti laskea pesuohjelman keston mukaan milloin kone aloittaa ja milloin on valmis. 
Tällä hetkellä aikatauluista johtuen ainoa asia, mikä minua tympii, on kuivausrummun käyttö noiden pikkupyykkien kuivatukseen. Niiden ripustamiseen kun kuluu sen verran aikaa, etten pysty sitä nipistämään aamun aikatauluun.


Mutta ajatuksen tasolla se, että pyykkivuori ja pankkitili kulkisivat synkassa olisi jotenkin hauska. Sehän ei motivoisi millään muotoa pesemään pyykkejä. 😉
Näin kahden ihmisen taloudessa pyykkiä ei oikeasti aivan valtavasti tulekaan. Lakanat ja pyyheliinat pesen viikottain, mutta joskus huomaan harmittelevani sitä, että jokin tietty vaate on likapyykissä viikkotolkulla enkä saa sitä käyttöön, koska muita sen värisiä ei ole käytetty enkä halua pestä vain yhtä tai kahta vaatetta....

Hauska haaste! Kiitos!
Nappaa kiinni, vaikka vain lyhyestikin.Kommentit

 1. Musta tuntuu myös, että pankkitili oli aikanaan siinä mielessä suoraan suhteessa pyykkikorin sisältöön, että mitä täydempi kori, sitä tyhjempi tili :). Samoista syistä kuin itsekin kuvailet. Nyttemmin siis pitäisi samalla kaavalla tilin olla täynnä, koska kori on enimmäkseen tyhjä, mutta ihan niin yks-yhteen homma ei ole mennyt, vaikkakin siihen suuntaan (kunnes sähkö jne..., joista epäilen tulevan uusia kirosanoja nyt, kun edeltäjäänsä koronaa ei enää joka käänteessä kuule hoettavan (onneksi)).

  Ja samaistun myös tuohon tekstisi loppuun. Mulla on myös pari vaatetta (just se ikävä 30 asteen pesulämpötila molempien lapuissa), jotka aina vaan lojuu kopan pohjalla, koska muita vaaleita saman lämpötilan vaatteita ei vaan sinne ilmesty. Ja muutenkin saa nykyään ennemminkin kerjätä vaatteita pyykkiin, että saisi sen koneen joskus täyteen. Lukuunottamatta lakanoita ja pyyhkeitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh! Minä satuin juuri mainitsemaan töissä tuon saman asian: että jos pari vuotta on kirottu sitä Koolla alkavaa, nyt kirotaan porukalla sähköä. =)

   Poista
 2. Elämän makuinen postaus ja monelta osin niin tuttua <3 Minä pesen pyykit yleensä viikonloppuisin. Viikonlopun pyykkipäivinä tahtoo vain pyykkitelineet käydä ahtaaksi, kun useamman koneellisen pesen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen ihan tosissaan pohtinut MIKSI oikeastaan edes katson sähkön spottihintoja, koska nykyinen sopimus on vakiohintainen. Mutta jotenkin järki sanoo, että kannattaa silti pyrkiä elämään säästäväisesti, jos vaikka sähköyhtiö jotenkin siitä hyvittäisi (hah, in my dreams!!!) Mutta myös siksi, että nyt kun paneelit vielä tuottavat meille jotain, näkisin, että hyödyn halvan sähkön hinnasta siinä, että käytän halvalla ja myyn kalliilla. Ehkä.

   Poista
 3. Mahtava idea laittaa eriväriset ämpärit erivärisille pyykeille! Kiva postaus. <3

  Meillä on kaikki pyykit tylsästi samoissa koreissa, ja sieltä sitten erottelen vaaleat ja tummat (ja villat tms.). Mitään pyykkivuoria ei meillä ehdi kertymään, koska rakastan silittämistä, joten pyykit lähtevät heti pesuun, kun on sen verran samanväristä pyykkiä, että kehtaa laittaa pesuun. :-D

  Meillä ei onnistuisi ajastimella pesu, kun kylppäri (ja siis myös pesukone) on makuuhuoneen vieressä, ja mähän häiriintyisin koneen äänistä. Kaiken lisäksi kone soittaa pesun päätyttyä semmoisen iloisen rallatuksen, enkä välttämättä haluaisi herätä siihen keskellä yötä. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, samaistun tuohon koneiden lauluun. Meillä tiskikone tekee sitä ja ärsyynnyn suunnattomasti, jos kone jää päälle nukkumaan mennessä ja lurittelee sitten tiluliit juuri kun olen nukahtamassa. Ärr!
   Pyykkikone on onneksi kellarissa, joten se joutaa lauleskelemaan niin paljon kuin jaksaa. Kunhan ei laukaise palohälyttimien laulua.....

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos lämpimästi!! Kiva, kun kommentoit!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kotiesittely

Yövuoron krapula

Kulkutaudin jälkeen