Kansainväliset suurmarkkkinat, Turku

Siitä taitaa olla jo kaksi vuotta, kun olen viimeksi ollut markkinoilla. Olin juuri ostanut nykyisen auton ja kävelin ystävän kanssa jokirantaa ihmetellen kaikkia kojuja. Ostin auton peiliin roikkumaan Harry Potterin taikapölyä, pullo löytyy autosta edelleen.

Miksi sitten ei olla käyty?
Ensin oli kaikkien tuntema korona, ja toisekseen ehkä aikataulut eivät vaan ole sopineet tai jotain. En pysty muistamaan miksi emme ole ajaneet Turkuun, jossa kuitenkin vuoden aikana on yhtä sun toista markkinameininkiä.


Nyt kuitenkin aivan suunnitelmallisesti napattiin auto alle ja päräytettiin naapurikaupunkiin. Auton sai kätevästi pysäköityä ihan tuomiokirkon taakse, josta on lyhyt matka kävellä. Päivä sattui olemaan todella kaunis ja ihmiset olivat hyväntuulisia.


Ipana yhytti meidät heti jokirannan alkupäässä ja kertoi, että sieltä löytyy aitoja saksalaisia, ISOJA, pretzeleitä. Minä olen ihan heikkona noihin Lidlinkin irtomyyntipretzeleihin, joten äkkiä sinne. Voi jukra, toinen toistaan ihanampia, mutta kyllä se aito merisuolainen vaan on minun makuun.
Ostimme jokaiselle yhden välipalaksi. 

Nämä markkinat olikin näköjään suurelta osin erilaisiin ruokiin keskittyvät. 
Jos joka kojusta olisi ostanut jotain, olisi eväillä pystynyt hyvin elämään n. viikon. Toinen toistaan ihanampia tuoksuja ja makuja. Ihanasti monesta kojusta sai maistiaisia.... 

Hollantilaiset juustot oli pakko ohittaa vauhdilla, olisin takuulla sortunut taas hankkimaan kiloittain erilaisia juustoja. Mutta aidot thaimaalaiset kuivahedelmät oli vastustamaton paikka.
Minähän olen vannonut jo vuosia kuivatun inkiväärin nimiin. Jos on vähänkin flunssa tulossa, muutama sellainen ja kurkkukivut yms katoavat taivaan tuuliin.Pienen pussillisen ostin inkivääriä, lisäksi ihan hiukan kuivattua aloe veraa sekä kookoskikkareita, joita on ihana laittaa aamun rahkan joukkoon.
Olisin helposti voinut ostaa muovikassillisen erilaisia hedelmiä, mutta hillitsin itseni kerrankin.


Toisella puolen jokea kojuja oli huomattavasti vähemmän. Maisema oli kaunis Aurajoen ollessa täysin tyyni. Maistoimme ranskalaiset vohvelit (ei hintansa väärtti!) jotta saimme juotavaa ja kävelimme rauhassa tuon markkina-alueen läpi ja sillan yli toisen puolen pätkän takaisin. Turku on todella kaunis silloin kun sää vielä suosii.


Kommentit

 1. Enpä ole minäkään käynyt markkinoilla moneen vuoteen! Jotenkin tuntuu, että markkinat ovat viime vuosina vähentyneet, mutta saatan olla väärässäkin. Kaiken lisäksi mulla on sellainen tunne, että markkinakauppiaat yrittävät aina huijata jollakin tavalla. :-D

  Teille sattui ihan täydelllinen markkinasää, ja tunnelma näytti olevan muutenkin kohdallaan.

  Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama, jotenkin ne perinteiset krääsämarkkinat on tulleet tiensä päähän.
   Käytiin eilen pikaisesti siis sellaisilla, syysmarkkinoiksi kutsutuilla.
   Sariolan tivoli möykkäämässä, jäätävä mekkala läpi markkina-alueen, kakarat pudottelemassa jotain pommeja ihmisten jalkoihin, ihmispaljoutta ja helppoheikkien huutelua. Krääsää, romua ja metrilakua.....
   Juuh. Söin letun, ostin kaipaamani puolukat ja kiitos.

   Poista
 2. Markkinoilla käyminen on mukavaa ja aika usein löytyy jotain mitä on "pakko" ostaa. Minun pakkoni ovat valkosipulinkynnet jotka on säilötty mitä erilaisimpiin öljyihin. Niitä voisi napsia ihan sellaisenaan. Kaunista on Turussa syksylläkin. Muutama viikko sitten kävelimme samaisen lenkin Turun reissullamme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin ihailin niitä valkosipulinkynsiä. Olen itse tehnyt useita kertoja ja ehkäpä täytyy taas askarrella muutama purkillinen jouluksi.
   Turussa oli tosi kaunista ja jotenkin tuollaiset ruokamarkkinat on mukavammat kuin ne perinteiset krääsä-sellaiset.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos lämpimästi!! Kiva, kun kommentoit!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kotiesittely

Yövuoron krapula

Kulkutaudin jälkeen