sunnuntai 26. helmikuuta 2023

Yllätys yllätys: vähän remonttia.....

Meille tulee kaksi vuotta tässä talossa aprillipäivänä.
Ensimmäisenä syksynä teetettiin makkari, mitä nyt sitäkin oli vähän itse aloitettu jo eristämään...
Viime vuonna tehtiin terassit, parveke yms pihajuttuja. Johan tässä olikin taas remontin aika.


Surullisen kuuluisa koiransyömä tapetti yläkerran aulassa. 
En ole järin paljon pitänyt tuosta kukkakedosta alunperinkään, osin siksi, että siinä on jotain bling blingiä, mitä vierastan moisessa kuviossa. Lisäksi kukkien vaaleanpunaisuus ja huonosti valkolakattu katto saa huoneesta jotenkin vaaleanpunaisen. (Katto pitänee lakata uudestaan/toiseen kertaan, jotta päästää tuosta pinkistä efektistä eroon...)

Olin toki ajatellut, että jossain vaiheessa ehkä tapetoidaan, mutta sitä ei ollut tarkoitus tehdä millään aikataululla. Sittemmin pentukoira nakersi useammasta kohtaa seinään reikää, joten huone on kovin epäsiisti.

Noh. Oltiin katsomassa tapetteja tuossa reilu viikko sitten. Olin bongannut yhden mielestäni hauskan ja K-Raudan piti sitä kaupata.... Aloitettiin Bauhausista ja siellä sama tapetti oli tosiaan tapettikirjassa nähtävillä, mutta olikin pettymys. Tapetti oli ikäänkuin vanha lautaseinä, osa laudoista jo vähän sinistynyt. Hain siis nimenomaan tätä sinistä sävyä.


Olisin halunnut tämän vaakatasoon, jotta olisi näyttänyt
vanhalta seinältä, mutta nuo oikeanpuolimmaiset laudat.... 
Huooh!


Jostain syystä tämä näyttää taas tässä kuvassa minunkin silmään kivalta. Oikeassa elämässä nuo kaksi lautaa erottui tosi hyvin kuin olisivat jostain toisesta kuvasta.

No, siinä oli kuitenkin jostain syystä kaksi lautaa täysin eriväriset ja kun ihan jo tapettikirjan sivut laittoi vierekkäin ja katsoi matkan päästä, vaikutelmasta tuli tosi raidallinen. Mies jo ehdotti, että olisi leikannut ne "laudat" aina vuodasta pois, mutta leikkaa nyt 3,5 metrin pätkää suoraan ja toivo, että siitä tulee vielä jotain.....   Ja kun sitten tämän kivan jälkeen katsottiin niitä muita, kaikki oli tosi plassuja ja haileita. 

Olin niin pettynyt. Käytiin kuitenkin nuuskimassa myös K-Raudan mallikansio läpi, ja sieltä löysin ale-korista muutaman rullan melko tavallista valkoista tapettia, mikä on hyvä tuollaisen tehosteseinän vieressä. Nappasin siis kolme rullaa tätä mukaan ja jäin pohtimaan.
Oltiin molemmat asetuttu jo ajattelemaan, että tehosteseinästä tulee jollain tavoin tosi poikkeava eli mikään kukkakuosi ei kävisi. Jotain rustiikkista, jotain erilaista. Makuuhuoneessa on tiiliseinä, ei samaa.

Monessa paikassa oli älyttömän kauniita kuvia, joita mietin, mutta valokuvatapettina tuollainen 190 cm korkea tila, jossa kuitenkin on 3,5 m pituutta, on varsin epäkäytännöllinen. Esim. niistä kauniista rantamaisemista olisi ollut leikattava hiekkaranta tai taivas pois. Vähän menettää idean.


Tänään kun käveltiin aamulenkiltä kotiin, heitin sitten, että "pitäiskö sitä yläkerran vaaleaa seinää aloitella kuitenkin jo pikkuhiljaa".... ja mies on onneksi helposti innostuva, joten kun sain kahvit juotua, menin repimään.

Pelottavan kivaa olikin saada repiä tapettia pois seinältä!!! 😅

Onneksi edellinen remontoija oli käyttänyt tapettiin ilmeisesti vain tavallista liisteriä, koska se irtoili isoina, lähes vuodan levyisinä paloina. Paikka paikoin piti vähän kostuttaa, että sai pohjapaperinkin irti, mutta pääasiassa tuo oli nopea homma. Mies paklasi koiranpuremat reiät ja innostui sitten laittamaan jo valkoista seinään.

Niin, se tehoste.
Minähän bongasin Amazonilta meille sopivan kivan tehostetapetin, jota valitettavasti odotellaan nyt lähes kuukausi. Ei siitä vielä sen enempää, remppa tulee jatkumaan. Ja yläkerran sisustusta pitää pohtia tarkasti! 

Jatkoa siis seuraa. 😀

6 kommenttia:

 1. Tapettejahan on vaikka minkälaisia, mutta silti on vaikeaa valita sitä oikeaa. Ja kun haluaisi päästä heti tekemään, niin mieluiten ottaisi rullat heti kainaloonsa kun liikkeestä lähtee. Mutta jos hiukankin erilaisempaa haluaa, niin tilaustuotteita ovat ja joutuu odottamaan. Jännityksellä odotan mitä tuleman pitää remontissanne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minuakin vähän jännittää. Koska tilaamalla ei voi ikinä olla ihan varma, että kuosi on juuri se, minkälaisena se stailatuissa kuvissa näyttää....
   Mutta eiköhän siitä jotain tule. Kunhan ei ole joku kiinalainen miniatyyri-juttu, eli sopiva nukkekotiin. =)

   Poista
 2. Aiai. Remontti on niin parasta. Siis jos on ihan vapåaehtoista, eikä mitään pakon sanelemaa vesivahinko- tai muuta juttua.

  Toivon, että tilaustapetti vastaa odotuksia ja ehkäpä jopa yllättää positiivisesti.
  Sitä odotellessa lähetän terkkuja täältä liki valmiin keittiörempan parista. Tänään saadaan reilun viikon jälkeen kaikki sähköt ja hella takaisin (tai siis ei onneksi samaa vanhaa hellaa) ja elämästä tulee suurinpiirtein luksusta, vaikka ihan hyvin on ilmankin pärjännyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä!! Remontointi on kivaa!
   Tämä, että pääosa tapeteista on jossain konttilaivassa ties missä, antaa myös kivasti aikaa tälle puuhalle. Turha ottaa mitään paineita minkäänlaisesta aikataulusta, kun kerran materiaalia ei ole.

   Ihanaa, toivottavasti laitat kuvia uudesta keittiöstä! Ainakin se väri oli valtavan kaunis!

   Poista
 3. Onko siitä jo kaksi vuotta, kun muutitte. Kyllä aika menee nopeasti!

  Tsemppiä remppaan – jännnältä kuulostaa! Toivotaan, että tilattu tapetti on mieluinen. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläpä!! Jotenkin tässä on mennyt jo alkuvuosikin niin haipakkaa, että heikompaa alkaa hirvittää.

   Jännitys lienee hyvästä.... ainakin hinta ja kuvaus oli ihan aidon oloinen, joten sikäli toiveikas, ettei kyse ole ihan AlibabaWish tason nukkekotitapetista... =)

   Poista

Kiitos lämpimästi!! Kiva, kun kommentoit!

Kuukausikuva; maaliskuu

Pyrin pitämään perinteestä kiinni. Jo kolmas kerta.... heh! Maaliskuun ensimmäinen päivä oli hauska aamusta asti: bongailin joen toisella pu...