lauantai 1. heinäkuuta 2023

Kuukausikuva: kesäkuu

Kesäkuu 2023: loma, jota suunniteltiin viisi vuotta. Loma, joka muutti muotoaan aina viime vuoden syksyyn asti, jolloin teimme lopullisesti päätöksen lähteä matkaan ja nimenomaan päätöksen minne matkaamme.

Muuten kesäkuusta: hyvin viileä alku, suorastaan kylmä. Kaikki kasvimaan herkut oli istutettu ulos, kevät oli antanut valheellista toivoa lämpimästä kelistä ja sitten pukkasi ne yöt, jolloin mietin mahtaako kesäkurpitsat jäätyä.


Sitten alkoivat helteet ja niitä riitti. Koko meidän reissun ajan täällä oli ollut ennemminkin todella kuumaa kuin yhtään viileää. Onneksi olin pumpannut kaivosta vettä tankkiin sen 500 litraa, jotta kasteluvettä riitti. Ja kasvit olivatkin hienosti hengissä, mistä kiitos kodinhoitajille.

Paluumme jälkeen olikin sitten yksi reippaampi ukkoskuuro, joka taas täytti tankkiin 700 litraa kun olin tiristänyt viimeisetkin. Ja muutama pienempi sade on tullut, joten kastella ei ole tarvinnut kuin katon alla.

Se, mikä jäi kesäkuusta mieleen yleisesti, on fiilis hyvin oudosta kelistä nykyään Suomessa kesäisin. Ilmastonmuutos?

4 kommenttia:

  1. Kuumuutta ja kuivuutta on riittänyt. Ihanalta näyttää pihallanne ja hyvä että kaikki kasvit saivat hyvää huolenpitoa reissunne aikana.
    Ihanaa kesän jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, moni työkaveri oli sitä mieltä, että oli paras mahdollinen keli lomailla ja totta puhuen onhan se heltellä helppoa, jos voi laiskotella. Töissä ei kyllä jaksaisi käydä.... =D

      Poista
  2. Reissuanne seurasinkin toisaalla ja oli mukavaa päästä "mukaan".

    Keleissä ei tosiaan tunnu enää olevan mitään sellaista normaalia välimallia, vaan aina joko-tai. Helteessä kärvistely on itselleni haasteellisinta, mutta vielä enemmän inhoan ukkosta, jota pelkään.

    Toivotaan semmoista sopivan lämmintä ja poutaista, mutta sateista kesän jatkoa meille kaikille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, jaoin jotain pitkin matkaa ja kieltämättä Seattle jäi mieleen suurkaupunkina, joka oli ihmisen kokoinen ja jonne voisi mennä uudestaankin.

      On totta, että sää on nykyään kaikenkaikkiaan outo: vaihtuu älyttömän nopeasti ja jämähtää sitten sellaiseksi.
      En minäkään sinänsä niitä viikkokausien helteitä jaksa. Muutama nätti päivä on kiva, ja ehdottomasti miellyttävää on, jos silloin sattuu vielä vapaata. Ja ukkonen; pelottava ehdottomasti. Onneksi, niin paljon kuin niitä onkin ollut, meidän seudulla on vasta jyrissyt kertaalleen oikein kunnolla.

      Poista

Kiitos lämpimästi!! Kiva, kun kommentoit!

Kesää kohti, harrastuskausi alkaa

Tästä se lähtee, jokavuotinen harrastuskausi. Aika ajoin toivon, etten olisi niin riivatun tohkeissani näistä kokeista aina keskitalvella ja...