torstai 29. tammikuuta 2015

Kaivonporaus

Eilen iltapäivällä kuului eteisestä hurja haukku. Syystäkin. Pihaan nimittäin ajettiin merkillinen laite telaketjuilla ja pari kuorma-autoa. Kyllä tuollaisia vieraita miehiä pitääkin vähän räksyttää.

Illalla vielä lenkin jälkeen piti kone käydä haukkumassa pystyyn, samoin saunasta vilvoittelukierroksella. Lopuksi sen telaketjua vasten nostettiin jalkaa....

Tänään aamulenkin jälkeen pihassa olikin täysi hässäkkä päällä. Toisessa kuormurissa on kompura, jonka meteli raikuu sisätiloissa iloisesti, keittiön ikkunan takana taas jytisee pora. (Mainitsenko tässä yhteydessä, että menen yöksi töihin ja yleensä yritän edes ottaa jotkut torkut tässä valevapaana.....)

Miehet ovat päässeet reiluun 15 metriin ja vastaan on tullut kaikenlaista. Kertaalleen jo riemastuivat, että ollaan kalliossa, mutta se "kallio" loppui hetken päästä, eli pehmeää maata vielä. Toisaalta, kaivo kaivetaan 170 metriin niin onhan tuossa vielä vähän varaa.....


Mahtaako toimia? 

Kaiken varalta pikainen suunnitelma: menen huomenna nukkumaan muualle, koska vaikka poraus olisikin ohi, joutuvat kuitenkin kulkemaan eestaas sisälle ja ulos ja lisäksi purkamaan kellarista yhtä sun toista, joten meteliä meillä varmasti riittää. 
Pasikin tekee poikkeuksellisesti yön töitä, pari vuoroa putkeen, klo 12 - 6 ja koettaa sitten nukkua sen mitä voi aamulla kotona. 

Jännää.

Muuten tähän mennessä OK projekti, mutta jälleen kerran kävi ilmi, että myyjä lupaa vaikka kuun taivaalta mutta ei yhtään käsitä tiettyjä realiteetteja työn suhteen. Kattoremontissa aikanaan todettiin, että hyvä se on maasta käsin luvata, mutta se, joka katolle kiipeää, joutuu loppupeleissä ottamaan vastuun. Sama tässä. 
Poraaja oli vähän hymyillyt vinoon ja puistellut päätään kun kerrottiin mitä kaikkea meille luvattiin.... toteutus on nyt sitten sen näköinen kuin kuuluu ja myyjä kantaa vastuun siitä, että kaikki työ ei ehkä mene ihan sovitun hinnan piikkiin mutta toisaalta kun on annettu urakkahinta..... Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen peruspäivän plussat ja miinukset

Onhan näitä haasteita, joihin on pakko tarttua. Tämä on viime viikolta. TIISTAI - erittäin huonosti valvottu yö Mies tulee iltavuorossa töis...