keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Räpsy

Thaimaassa ihan pakollinen apuväline on "räpsy" eli sähkökäyttöinen kärpäsen/hyttysentappovekotin. Hua Hinistä löytyy hurjan hauska sammakon mallinen, jonka suu hohtaa sinistä valoa ja hyttyset ikäänkuin imeytyvät sinne valoa kohti, saavat sähkärin ja kerääntyvät sammakon alle kulhoon, josta ne säällisessä järjestyksessä päivittäin poistetaan. Olimme itse paikalla kun isäni löysi tuon vekottimen ja osti sen. Ensimmäisen illan saalis oli yli 100 itikkaa, olimme vakuuttuneita.

Ostimme itsellemme vähän vastaavan, ei ollenkaan niin hauskan, mutta samalla periaatteella toimivan. Se vaan ei Suomen suvessa toimi, koska perustuu uv-valoon ja jos on valoisaa, ei houkuttele samoin kuin pimeissä Thai-illoissa.
Nyt kuitenkin jostain on ilmaantunut satoja typeriä pikkukärpäsiä, niitä "hedelmä"- tai "kukka"itikoita, jotka lähes tunkevat suuhun kun istuu aamulla juomassa teetään, ja joita saa noukkia pois puurostaan. Yök!

Nostin meidän räpsyn pöydälle iltana muutamana ja läppäsin päälle. Melko pian kuului aika ajoin räpsähdys ja kärpäset ehkä hivenen vähenivät..... mutta sitten ilmeni uusi ongelma: Edu pelkää sitä.
Ihan merkillistä. Meidän mielestä se ei pidä mitään ääntä, mutta jo se, että laitteen laittoi päälle keittiössä, aiheutti sen, että Pikkukoira vapisi onnettomana eteisessä. Joka räpsähdys sitten tuntui oikein ottavan sitä päähän.

Olisi mielenkiintoista tietää minkälaista sirinää tms se koiran korviin pitää. Karohan on jo sen verran kuuro, ettei reagoi tuollaisiin. (Ei se reagoi jääkaapin oven avautumiseenkaan.... ressukka.)

Nyt räpsytin kuitenkin laitetaan päälle kun koiria lähdetään lenkittämään iltaisin ja toivotaan sen ahmivan kaikki keittiössä piinaavat typerät öttiäiset.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen peruspäivän plussat ja miinukset

Onhan näitä haasteita, joihin on pakko tarttua. Tämä on viime viikolta. TIISTAI - erittäin huonosti valvottu yö Mies tulee iltavuorossa töis...