perjantai 13. maaliskuuta 2015

SH-päivillä

Syksyn puolella (vai vasta alkuvuodesta?) sain päähäni, että sairaanhoitajapäivillä olisi melko mielenkiintoisen kuuloisia luentoja ja olisi kiva päästä paikan päälle katsomaan mikä se tapahtuma oikeastaan on. Verkostoituminenkaan ei koskaan ole pahitteeksi tälläkään alalla.
Joten pökköä pesään ja kysymään pomolta onnistuisiko, ja hän oli kovin positiivinen asian suhteen, totta puhuen alkuperäinen hakemukseni piti sisällään yhden päivän ja esimies toi sen takaisin palautteella "jos sinne asti lähdetään, kyllä siellä ollaan koko aika eli kaksi päivää"....  (Kättä lippaan, että "selevä"!)

Jälkeenpäin minulle selvisi, että ensinnäkin tilaisuus maksoi yli 400 eur + hotelli + kuljetus. (kaikki tietenkin palkallisena)...  toisekseen paikalla oli tuhansia hoitajia ympäri maan, pohjoisimmat muistaakseni Rovaniemeltä. (Onneksi en tiennyt etukäteen, olisin ehkä jänistänyt.)

Aika ummikkona ( = tietämättä yhtään mitä odottaa) sinne matkustin. Sain yhden työkaverin puhuttua mukaan omalta osastolta ja naapuriosastolta oli myös pari tuttua, joten Salosta osanotto oli "huikeat" neljä.... (ottaen huomioon, että pääsairaala järjesti yhteiskuljetuksen ja 2-kerroksinen bussi oli viimeistä paikkaa myöten täynnä.)

Avajaisissa herra Tasavallan Presidentti piti todella hyvän ja koskettavan puheen, sen jälkeen piakkoin ensimmäiset luennot. Olin alunperin ollut kiinnostunut opiskelijaohjauksesta, mutta paikan päällä aihe alkoikin tympiä, olenhan sen kanssa tekemisissä koko ajan, ja päädyin kuuntelemaan luentoa HUSin mallista, miten siellä uudet hoitajat perehdytetään Aloittelijasta Suoriutujaksi ja sitä kautta Päteväksi Hoitajaksi (tavoitetaso), mahdollisesti vielä Taitavaksi tai Asiantuntijaksi (ns. AURA-malli). Huikea luento, mielettömät mahdollisuudet. Olin valmis allekirjoittamaan sopimuksen siirtyä HUSin palkkalistoille samantien.

Toisena osallistuin Workshoppiin aiheena Saattohoito. Siellä ei pyörää keksitty uudestaan, mutta oli jollain tavoin lohduttavaa havaita samojen ongelmien olevan joka paikassa.

Messuosastolla pyörittiin sitten luentojen välissä. Joka kojulta luonnollisesti karkkia, esitteitä, kyniä, vitamiinipurkkeja, Gefilus-tabletteja, välipalapatukoita, kahvia, pullaa, teetä, mehua....   Muutamia aika helmiä opiskeluideoita, Seinäjoen AMK:n pisteeltä Häjypojan leipää (mikä tuoksu!!) jne.

Silmiinpistävää oli, ettei Salo, synnäri saati VSSHP esiintynyt paikalla ollenkaan.
Kelpaa sitten itkeskellä joka mediassa miten ei ole riitävästi synnytyksiä tai miten kaupunki ei ole vetovoimainen....
Samanaikaisesti allekirjoittaneelle tarjottiin kolmesta eri kaupungista/taholta välittömästi uutta vakituista työsopimusta ilman muita ehtoja kuin Valviran voimassaoleva pätevyys. Siellä oli siis paikalla ihmisiä, joille oli annettu vapaat kädet palkata pätevä sh heille, lisäksi Vantaa ja Kuopio tarjoutuivat avustamaan asunnon hankkimisessa. Veti hiljaiseksi....

Kaiken kaikkiaan hienot päivät. Ilma suosi, kävelimme illalla hotellilta keskustaan syömään ja vielä takaisin. Tosi kiva päästä vähän tuulettumaan ja verkostoitumaan. Hauska kuulla muidenkin ongelmista ja kipukohdista työssä, asettaa omia juttuja ihan toiseen perspektiiviin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen peruspäivän plussat ja miinukset

Onhan näitä haasteita, joihin on pakko tarttua. Tämä on viime viikolta. TIISTAI - erittäin huonosti valvottu yö Mies tulee iltavuorossa töis...