torstai 28. tammikuuta 2016

Autokauppaa

Olen takuulla niin pois omalta mukavuusalueeltani kuin mahdollista, mutta olenpa tässä lapsen puolesta koettanut kaupata hänen autoaan....
Kokemus on ollut mielenkiintoinen vähintäänkin.

Asioita, joita en tajua enkä halua tajuta:

- olemme Suomessa, emme käsittääkseni Thaimaassa torilla tai Turkkilaisessa basaarissa. Jos pyydän tonnia, haluan tonnin. Mikä tässä oli niin hankalaa? Onko autokaupassa täysin tavatonta laittaa pyyntihinnaksi se hinta, jolla haluaa auton myydä? Eli mun kuuluisi pyytää tonnin autosta vähintään kolme, jotta tinkaaja saisi kokea jotain onnistumisen/voittamisen iloa?

- Mitä tarkoittaa "viimeinen hinta"? Kts. edellinen. Sori, en myy tonnin autoa kolmellasadalla vaikka sitä tarjoaisit kaksikin kertaa.

- Jos pyydän tonnin autosta kolme tonnia, käsittääkseni se ei silloin osu mahdolliseen hakukriteeristöön, koska ainakin itse haen autoja nimenomaan hinnan ja muiden speksien kautta, en randomisti selaamalla myytäviä...

- Jos laitan ilmoitukseen, että työstä johtuen en ole tavoitettavissa puhelimitse kuin txt-viestillä, vastaanko todennäköisemmin kun soitat 30 kertaa tunnin aikana?

- Koska en vastaa puheluihin, KUTEN AIEMMIN KERROIN ILMOITUKSESSANI, maksaako todella vaivan laittaa puolihävytön txt-viesti siitä vastaamattomuudesta? Olitko ostamassa autoa vai hakemassa juttuseuraa?

Todellakin. Tämä on ollut opettavainen kokemus.
Jos nettikirpputoreilla oli aika ajoin meno villiä, autokauppa näyttää olevan sitä entistä enemmän.
Muita havaintoja: ostajat eivät käytä koskaan muita kuin prepaid-numeroita. Pistää epäilemään yhtä sun toista. Nimittäin tarkistan soittajien numerot, koska itselläni puuttuu puhelimesta n. 80% kavereiden numeroita, jäivät vanhaan luuriin...
Ostajat, joiden kanssa olen mahdollisesti päässyt txt-viestitasolle asti, ovat kaikki ulkomaalaisia. Yksikään Pekka tai Jouko ei ole autoa kysynyt. Voi olla, että nettiauto-sivusto ei ole enää oikea paikka. Ei sillä, sama se, kuka sen ostaa. Pisti vaan silmään.

Jep, auto seisoo tukevasti edelleen pihassa. Ja itsellä on melkoinen elin otsassa näiden viestien jäljiltä.

****
Lisäys: tämän kirjoittamisen jälkeen sain yhteydenoton hyvin kohteliaasti in English, joltain Abdullahilta.
Vastasin, että sopii tulla, maksaa ja ajaa rakkine pois pihasta.
Vastaus oli mielenkiintoisesti muotiltu "nigerialaiskirje", tosin Syyriasta.... jotta...  point made.

Jäin ilman 15% 97 miljoonasta kun en heti luovuttanut visaa, tunnuslukuja, nettipankkitunnuksia, henkkaria yms. tietoja. Harmi.

1 kommentti:

  1. Repesin! :D Ihan älyttömän hyvin kiteytetty, noinhan se just menee! Tsemppiä autokauppaviidakkoon ja rentoa sunnuntaita :)

    VastaaPoista

Kolmen peruspäivän plussat ja miinukset

Onhan näitä haasteita, joihin on pakko tarttua. Tämä on viime viikolta. TIISTAI - erittäin huonosti valvottu yö Mies tulee iltavuorossa töis...