tiistai 16. helmikuuta 2016

Hajanaisia...

Yövuorojen krapula selätetty melko hyvillä yöunilla. Aamulenkki autolla. Siis viemään auto paikalliselle pajalle huoltoa varten ja siitä koirien kanssa parinkin metsän kautta kotiin. Ihana valo!!! Taas mua hellitään kauniilla säällä nimenomaan vapaapäivänä.
Koirille lenkki oli tietenkin jännä. Ensinnäkin heti kun pääsi jaloittelemaan, hajut ei olleetkaan niitä portintakaisia vaan oltiin "uudessa paikassa". (Hmmm, toki meidän lenkki menee tuosta ohi aika ajoin...)
Metsässä villiä ja vapaata, pupun jälkiä, ihania hajuja....  ja juuri kun päästiin metsästä pienelle läpikulkukadulle, siitä lähtee 15 metrin päästä pari pientä peuraa. Oi onnea kun saa sinkoilla ja säntäillä. Hekottelin ääneen.


Kotona ensinnäkin posti. Maailmalta oli saapunut pyytämäni paketti, eli Hua Hiniin viime talvena jättämäni mekko, jonka nyt haluan tämän talven lomalle mukaan. Mun rakas riikinkukkokolttu. Rannalta hetken huumassa ostettu ja paras ostos ehkä ikinä. Viileä ja viihtyisä, mun värinen. Sinne alle joko biksut rantaoloissa tai normialusvaatteet ja kartsalle. Onkohan meillä yhtään kuvaa minusta tässä koltussa reissun päältä?


Meillä on Hua Hinissä muitakin kamoja, lähinnä pyyhkeitä, bikineitä, crockseja, korvatulppia, sähköhammasharja jne.....  Sellainen pieni säilytyslaatikollinen. Ei tarvi joka kerta kantaa. 

Kotiintullessa näky oli sitten tämä:


Joku vuosi sitten meillä ruokaili säännöllisesti joku 40-60 pihapulua. Pikkulinnut tiputtelee siemeniä lintulaudalta maahan ja nämä kurisevat sitten siinä alapuolella. 
Sähkölaitos vaan otti ilmalangat pois, joten niillä ei ole enää leiriytymispaikkaa tässä ihan liki. Asia, josta sietää olla kiitollinen. Nimittäin lanka meni meidän pihan läpi ja siinä oli keväisin n. 40 metrin matkalla melkoiset läjät pulunpaskaa kun istuivat langalla viikosta toiseen ja mitäpä muutakaan kuin vessana käyttivät...  (Toivon, etteivät nyt sitten laskettele katolle, koska guano syövyttää kyllä pellistä maalit ja pinnan!)


Kotona sitten myös pyykit koneeseen ja jotain ruuan pohtimista. Parista blogista vähän kiinnostuneena olen enemmänkin innostunut kasvisruuista. (Hei vaan, Heli - Kotoisaa Arkea) Ja parin onnistuneen kokeilun jälkeen tykännyt kovastikin. Vegetaristia saati vegaania minusta nyt ei saa tekemälläkään, sen puolesta puhuu jo tuo pakastimessa oleva (onnellinen) possukka, peuranroippeista puhumattakaan... mutta kasvisruoka on varmasti hyvä vaihtoehto sille jokapäiväiselle lihan popsimiselle - vaikkei ihan maailmoita syleilevään viherpiiperrykseen nyt intoutuisikaan.


Näistä siis jotain pottiin hautumaan ja katsotaan. Seuraksi varmaankin riisiä. (Anteeksi vaan intohimoiset kasvisruokailijat, minusta keitetty ohra vaan kertakaikkiaan on pahaa....)
Punaisista linsseistä tulee helposti ja nopeasti hyvää ja noista valmiista papusekoituksista on tullut ihan suuria suosikkejani, niitä sekoitan helposti jopa evässalaattiin töissä. Varsinkin isot valkoiset pavut on hyviä mutta minusta niiden käsittely kuivasta pavusta valmiiksi on niin työlästä, että suosin valmispakkausta.

Ystävänpäivä kuulemma oli.
Minulle 14. helmikuuta on nyt ja aina Valentine's Day. (Silloin kun sitä ei vielä Suomessa edes tunnettu, asuin maassa, jossa sitä nimenomaan vietetään valentiinina....) Joten olen valmis olemaan ystävä vaikka 365 päivää vuodessa, mutta tätä yhtä päivää en sellaisena halua viettää.
Mutta toivottavasti porukalla oli kiva sunnuntai kaikesta huolimatta. Itsellä meni öiden välipäivänä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen peruspäivän plussat ja miinukset

Onhan näitä haasteita, joihin on pakko tarttua. Tämä on viime viikolta. TIISTAI - erittäin huonosti valvottu yö Mies tulee iltavuorossa töis...